Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Награждават криминалист за разкрити кражби в община Болярово

Христо Христов: Полицията със засилен контрол в населени места в общината

Снимка: община Болярово

Да бъде награден криминалиста Апостол Атанасов предложиха кметове и кметски наместници от община Болярово на среща с началника на Полицейското управление в Елхово Георги Вълев. Благодарение на Атанасов и колегите му бяха разкрити извършителите на кражби в Мамарчево и от музейната сбирка във Воден.

„Напоследък имахме няколко кражби в населени места и много бързо бяха разкрити. Има и много въпроси по отношение присъствието на полицията в населените места. Полицейският участък работи в недокомплект, независимо от това те правят всичко възможно. Нашето искане беше в тъмната част на денонощието да има присъствие на полицията и забелязвам напоследък, че това вече се прави. Надявам се в тази посока да продължат“, коментира кметът на община Болярово Христо Христов.

Около 50 000 лева са парите, които община Болярово осигурява за оборудването на полицейския участък. 

В Крайново от години не е регистрирано нито едно престъпление, но пък присъствието на полицай е от изключителна важност, заяви кметският наместник Ангелина Василева и благодари специално към полицейския служител Живко Койчев, че има приемен ден там всеки понеделник.

Благодарност към полицейския служител Боян Недев изрази кметският наместник на Голямо Крушево Костадин Иванов. Той обърна внимание, че трябва да се предприемат мерки за ограничаване на скоростта по главния път за Бургас, който пресича селото. Шофьорите не спазват ограниченията дори на пешеходната пътека, заяви Костадин Иванов.

За мерки за ограничаване на скоростта апелираха и кметът на село Стефан Караджово Димитър Димитров. Сериозен е проблемът и в село Златиница, добави кметът на община Болярово Христо Христов.

Проблемът, както в Голямо Крушево, така и в Стефан Караджово, които се пресичат от главни пътища, наистина е сериозен, съгласи се и началникът на Полицейското управление и пое ангажимента да разпореди дежурни екипи да осъществяват засилен контрол в определени дни.

26 са заявените престъпления в община Болярово от началото на годината до сега, 20 са регистрираните, от тях разкрити са 10, работата по останалите продължава, каза още Георги Вълев. Болшинството от престъпленията са кражби, нарушаване на карантина, управление на МПС след употреба на алкохол или на нерегистрирани превозни средства, каза още Вълев.


По публикацията работи: Нина Рангелова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Приключи ремонтът на част от уличната мрежа в Сливен

Приключиха частичните ремонти на улици в Сливен, съобщават от Общината.  Извършени са ремонтно-възстановителните работи на настилката на улиците „Абланово“, „Елисавета Багряна“, „Г. С. Раковски“ и булевард „Ген.  Скобелев“. От Общината уточняват, че ремонтираните участъци са били неотложни и с приоритет, тъй като са част от трасето на 71-ата..

публикувано на 27.08.24 в 11:36

Общинската бара край Болярово ще продължи да работи до края на септември

Общинската бара край Болярово ще продължи да работи до края на септември, съобщават от Общината.  Хората могат да ползват и тази година услугите й срещу минимална такса, определена от Общинския съвет. Община Болярово отделя ежегодно средства от бюджета си за поддръжка. Барата беше реконструирана през 2007 г. по настояване на гражданите след..

публикувано на 27.08.24 в 09:20

Високите атмосферни и водни температури променят живота в Черно море

"Наистина температурите, които наблюдаваме, както на атмосферата, така и на водата, са екстремални през последните години и близки до тропичните. Не е нормално, като проследим през последните години, че организмите са се адаптирали при други условия, това е един вид стрес, който предизвиква физиологични смущения и нерядко смърт при организми, които..

публикувано на 26.08.24 в 16:46

Община Самоков дари дървесина за пострадалите от пожарите във Воден и Крайново

Дарение от фасонирана дървесина за пострадалите от огненото бедствие във Воден и Крайново пристигна днес в община Болярово. Помощта идва  от община Самоков. Доставената дървесина е 28 куб.м., от гласуваните 100 кубика дървен материал за направа на покриви. Дължината на дъските е 2 м., с дебелина 2,5 см. Дарението  е в изпълнение на  решение на..

публикувано на 26.08.24 в 16:39

50-годишна жена загина при катастрофа на входа на Карнобат

50-годишна жена от Клисура е починала при катастрофа на входа на Карнобат откъм Петолъчката малко преди 2 часа този следобед, съобщават от бургаската полиция.   Пътният инцидент, който затвори пътя I-6 София – Бургас в района на Карнобат е между лек автомобил и бус.  Жената е пътувала в колата, а 60-годишният водач на буса е откаран с екип на..

обновено на 26.08.24 в 16:19
архив

Иван Иванов, СЕК: Какъв е наличният обем на язовирите „Камчия“ и „Ясна поляна“

Питане е постъпило в Общински съвет - Бургас  - какъв е наличният обем на язовирите „Камчия“ и „Ясна поляна“. Питането е от Иван Иванов, общински съветник от ПП„Средна европейска класа“ и е от средата на август. Основният мотив е продължителната суша, придружена с високи температури през летните месеци, както и загуби през водопреносната мрежа на ВиК..

публикувано на 26.08.24 в 15:46
Снимката е илюстративна.

Предлагат поставяне на паметник на цар Фердинанд I пред Конгресния център в Бургас

Предложение за поставяне на бюст-паметник на цар Фердинанд I на територията на пристанище Бургас е внесено за разглеждане в местния парламент. Докладната записка е на общинския съветник Тодор Ангелов. В мотивите си той посочва, че това ще е знак на признание към усилията на Фердинанд I за модернизация и европеизация на страната ни в края на 19 и..

публикувано на 26.08.24 в 13:21