Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Северният плаж в Бургас стартира сезона с 3.60 лв. за комплект чадър и два шезлонга

От днес ивицата е обезпечена с 3 спасителни поста и медицинско лице

12
Въпреки делничния ден посетители на плажа не липсват

С три спасителни поста се открива сезона на Северния плаж в Бургас. Ивицата ще е с различни ценови зони за чадърите и шезлонгите, показа проверка на БНР-Бургас. Миналото лято плажните принадлежности бяха безплатни. 


До 1200 чадъра и 2 400 шезлонга ще има на плажа в разгара на лятото. Цената им коментира представителят на концесионера на ивицата Симеон Цветков:

"Не сме фиксирали една твърда цена за целия плаж. Има различни зони. Пред заведенията има такива, които включват цената на чадър и шезлонг в една определена консумация-няма да се изисква допълнително заплащане. Има зони, на които ще има чадъри и шезлонги за по 3.60 за комплект. Също така че има ВИП зони със шалтета, маси, шатри и барбарони, които ще се плащат по различен начин. Постарали сме се за всеки да има-този, които търси ниска цена, да я намери, да има място и за този, който изобщо не иска да плаща."


Ивицата е почистена и обезпаразитена. Осигурено е и водно спасяване. Секторният отговорник Петър Русев посочи:

"Започваме с три поста-3,6 и 8-и пост, общо шестима спасители ще има дежурни на работа от 8 до 18 часа. Има медицинско лице и линейка." 


От 1 юли пълният капацитет ще е 11 поста с 22 спасители. Тогава доктор и медицинска сестра ще допълват екипа. 

За плажа, водата и цените бургазлии споделиха:

"Малко мръсничко ми се вижда. Аз като пуша си събирам фасовете в кофичката за кафе, но гледам, че другите не го правят. Може би трябва да има една разяснителна кампания или постери с надпис-"Моля, почистете си, след като сте плажували!" Водата е идеална вече около 20-22 градуса. Не ползвам чадъри и шезлонги, предпочитам натуралната атмосфера."


"Има една психологическа атмосфера, че още е рано за плаж, но не е така -З0 минути плувах-много е добре. Организацията на плажа е перфектна. С най-добри впечатления оставам. 1.20 за чадър е символична цена, трябва да се поставим в обувките на тези хора-не може винаги по бай Ганьовски да се разсъждава."

 "Предната година по това време спасителите бяха с якета и пиеха чай. Перфектно е времето! И във водата ще влезем. Ние винаги си носим чадър и си намираме местенце."
 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Габриела Руменова

Най-често туристи сигнализират за некоректни агенции и неправилно описани хотели

Спорове свързани с туристически агенции за промяна на дата на пътуване или погрешно описание на хотел, са част от сигналите подадени до момента в платформата "Ние потребителите". Когато възникне несъответствие трябва да се направят компромиси и от двете страни, смята експертът Габриела Руменова. Тя даде за пример случай с летовничка, която е..

публикувано на 10.07.24 в 12:28

Бургас трябва да инвестира в образование и привличане на млади хора

Бургас трябва да инвестира в образование и привличане на млади хора, за да развива потенциала си. Според  Петър Ганев, старши изследовател в Института за пазарна икономика г рада има нужда от още повече млади хора и таланти. Образователните показатели трябва да се подобрят, за да влезе областта в топ 3.  Това което, според Ганев трябва да се..

публикувано на 10.07.24 в 10:44

Удължават срока за прием на документи за интервенции в агроекологията

До 30 септември се удължава се срокът за предоставяне допълнителни документи за част от интервенциите в областта на агроекологията. Това предвижда публикуваният за обществено обсъждане проект на Наредба за изменение  на Наредба № 10 от 2023 г. за условията и реда за прилагане на интервенциите в областта на околната среда и климата и хуманно отношение..

публикувано на 10.07.24 в 08:24

Евтим Милошев: По Черноморието има предложения за всекиго, дори за най-капризните

По Черноморието има предложения за всекиго - и за най-капризните туристи, и за най-платежоспособните. Има великолепни места.  Това каза в предаването "Пътувай с Хоризонт" служебният министър на туризма Евтим Милошев и уточни: "Това не е благодарение само на държавата, това е благодарение на пазара, благодарение на всички хора, които са заети в..

публикувано на 07.07.24 в 14:28

Средните добиви при пшеницата и ечемика са по- ниски в сравнение с миналата година в ямболска област

Приключва прибирането на зърнената реколта в Ямболска област.  Заради засушаването добивите са по- ниски, както при ечемика, така и при пшеницата, отчитат от областната служба „Земеделие“. От декар тази година са прибрани средно по 525 кг пшеница и 560 ечемик, докато миналата година и при двете култури са били около 600 кг.  Притеснително е..

публикувано на 06.07.24 в 13:28
снимката е илюстративна

За проблем с намирането на кадри, сигнализират и екскурзоводите

За поредна година екскурзоводите сигнализират за проблем с кадрите. Не са много младите хора, които искат да упражняват тази професия.  Това обясни Кристалина Пирева, председател на Югоизточния съюз на екскурзоводите „Ваня Райкова“ - Бургас, в която членуват 120 души. "Основният проблем е, че това е сезонна работа. При нас сезонът е 4-5 месеца. А..

публикувано на 05.07.24 в 13:18

Как да плажуваме край дюни, без да ги унищожим

Как туристите да плажуват край дюни, без да ги унищожат? Отговор на този и други въпроси ще дадат от Българска фондация "Биоразнообразие" тази вечер по време на акция по почистването на Бургаската дюна днес ,  в рамките на която ще поставят и две информационни табели.  "Когато има плажуващи, няма много голям шанс дюната да се развие според..

публикувано на 04.07.24 в 12:59