Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицаи, надзиратели и пожарникари излязоха на протест пред женския затвор в Сливен

7
Снимка: Стоян Радев

Над 100 служители на Министерство на правосъдието и МВР се събраха пред сградата на женския затвор в Сливен  с плакати, с които призоваха политиците към по-бърза реформа в сектора и по-добро заплащане на труда им. 

Цветан Михайлов от Синдиката на служителите в затворите обяви  готовност от страна на синдикатите да подпомогнат Министерство на правосъдието с реформите на терен с участието и на служителите.  

"Ние можем да подпомагаме този процес, в който да бъдат изчистени проблеми, както по отношение на политиката на доходите, така и във връзка с корупционните практики, със слабостите по отношение на кариерното израстване и управлението на работната сила."  


Николай Стоев, представител на синдикалната организация на служителите на МВР за Сливен обяви, че не харесват начина по който се извършват реформите в системата.  

"Протестът ни включва искане за увеличение на заплатите, включва и искане за подобряване на материално-техническата база."  


Росен Георгиев от синдикалното дружество на пожарната изрази тревога от идеята за изваждането на пожарната от МВР.  

"Ние не сме съгласни да се случва по такъв начин без да е ясно какво предстои, как предстои и какви ще са условията."  

Протестиращите споделиха, че заплатите в сектора вече са изядени от инфлацията и настояха за индексация.  




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Оставиха в ареста полицая, задържан за побой до къмпинг "Градина"

Оставиха в ареста полицая Христо Петров, който беше задържан за побой над млад мъж на 1 юли в района на "Кайт бар" до къмпинг "Градина".  По време на заседанието в Районния съд в Бургас, където беше гледана мярката му за неотклонение, беше разпитан бащата на обвиняемия - Иван Петров. Той обясни, че синът му  научил от социалните мрежи, че е..

публикувано на 12.07.24 в 17:40
Ямбол - Съдебна палата

Експертиза потвърди: 32-годишният арестант в Ямбол се е обесил

Във връзка с медийни публикации, свързани с разследването по досъдебно производство, образувано за смъртта на 32-годишен мъж в арестно помещение на РУ на МВР-Ямбол, Окръжна прокуратура-Ямбол съобщава, че назначената от наблюдаващия прокурор съдебномедицинска експертиза е изготвена. Заключението на вещото лице, което е осъществило експертизата..

публикувано на 12.07.24 в 14:08

Десет къщи в Новозагорско са спасени от пожар

Десет къщи в село Караново, Новозагорско са спасени от пожар, възникнал в сухи треви в близост до стадиона на селото, съобщават от ОДМВР-Сливен.  Огънят е потушен от три екипа на пожарната, Държавно горско стопанство – Нова Загора и доброволци. Включени са трактор и водоноска. Пожарът не е причинил щети, няма и пострадали. За последното денонощие..

публикувано на 12.07.24 в 11:57

Полиция отцепи района срещу автогарата в Бургас заради забравен куфар (ГАЛЕРИЯ)

Полицията отцепи част от района на Автогара Юг в Бургас заради забравен куфар. Инцидентът стана преди 11 часа на една от спирките срещу сградата ѝ. Пристигналите служители на реда я оградиха с полицейски ленти и накараха хората да се изтегля , в резултат на което всички се струпаха на съседната спирка и част от тях се оплакаха пред репортер на БНР..

публикувано на 12.07.24 в 11:35

Софиянец загина в морето край Приморско

82-годишен софиянец загина в морето край Приморско, съобщават от полицията.  Инцидентът е от 11 юли малко преди 12 часа на обяд.  Докато плува, мъжът е изпаднал в безпомощно състояние и въпреки, че е изваден от морето и му е оказана първа помощ, той губи живота си.  Тялото на мъжа е откарано за аутопсия в отделение "Съдебна медицина" към..

публикувано на 12.07.24 в 10:38
Десислава Иванчева и Биляна Петрова

Прокуратурата протестира предсрочното условно освобождаване на Биляна Петрова

Окръжна прокуратура Сливен протестира пред Апелативен съд – Бургас предсрочното условно освобождаване на бившия заместник-кмет на столичния район „Младост“. На 3-ти юли Окръжен съд Сливен е постановил освобождаването, но информацията за това решение стана известна едва днес. Петрова няма да бъде освободена докато не се вземе решение от последната..

публикувано на 12.07.24 в 07:08

Дисциплинарно уволнение за арестувания прокурор в Равда искат колегите му в Бургас

Прокурорът от Районната прокуратура в Бургас, който беше задържан в неадекватно състояние да кара автомобил на бензиностанция в района на Равда, да бъде дисциплинарно уволнен. Това са поискали от ръководството на Районната прокуратура в Бургас един ден след инцидента.  Решението за наказанието му трябва да бъде взето от прокурорската колегия на Висшия..

публикувано на 11.07.24 в 17:11