Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Благотворителна кампания помогна на ямболската математическа гимназия

Снимка: Радио Видин

Благотворителна кампания осигури финансирането на отбора на ямболската математическа гимназия в международното състезание по математика, физика и информатика в Белград. Необходимите средства са събрани за два дни.

След отправянето на апела в социалните мрежи за кратко време са събрани близо 3200 лв. от необходимите 3840 лева. Общината ще осигури останалата част от сумата, обясни директорът на гимназията Евгений Иванов. 

Веднага след като се появи апела откликнаха хора с дарения от 50 до 500 лева.  

От 27-и до 30 юни шестимата ученици от ямболската ПМГ "Атанас Радев" ще се съревновават с представители на още седем балкански държави - Хърватия, Босна и Херцеговина, Гърция, Северна Македония, Румъния, Сърбия и Словения..  

В предишните издания на конкурса учениците от ПМГ ямболската природоматематическа гимназия са печелили множество медали, включително и купата по информатика. 


По публикацията работи: Калина Енчева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Курс по японски език и култура за ученици през юли в Бургас

Днес е последният срок за записването на двуседмичния курс „Мацури - магията на японските летни фестивали“ ще се проведе в Бургас. Организатори са Филиалът в Бургас на Софийския университет „Свети Климент Охридски“ и Факултета по класически и нови филологии, Катедра Японистика.  Курсът е предназначен за ученици от 7 до 12 клас и ще се провежда всеки..

обновено на 15.07.24 в 10:31

Започва записването на приетите ученици на първо класиране в 8 клас

Започва записването на приетите ученици в 8 клас на първи етап на класирането (до 17 юли, включително). Записването ще става в училището, в което ученикът е класиран. Ако е решил да продължи в следващия етап на класиране, документите се подават в училището, в което е приет кандидат-гимназистът на първия етап. Неприетите ученици на първи етап..

публикувано на 15.07.24 в 08:20
Васил Казаков с учителките си по математика и български език и литература.

Единственият поморийски седмокласник със 100 т.: Нямаше да успея без учителите

„Гордея се, че съм от този красив град. Благодаря на моите учители за цялата подкрепа и за всички усилия, защото без тях нямаше да постигна тези резултати. Надявам се да не ги разочаровам и да продължа да представям Поморие подобаващо.“ Това сподели единственият поморийски седмокласник с максималните 100 точки на националното външно оценяване по..

публикувано на 12.07.24 в 15:23

Излезе първото класиране за гимназиите

Министерството на образованието и науката публикува първото класиране от приема за гимназии след 7. клас. Проверката става в системата  https://infopriem.mon.bg  с входящ номер и идентификационен код. Срокът за записване на класираните ученици в училищата или подаване на заявление за участие във втори етап е 15 – 17 юли 2024 г.

публикувано на 12.07.24 в 14:57
Ректорът на Бургаския свободен университет проф. д-р Милен Балтов.

БСУ се възпротиви на промяна в името на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“

Ръководството на Бургаския свободен университет (БСУ) се възпротиви на промяната в името на държавния „Проф. д-р Асен Златаров“, поискана от ректора му проф. д-р Христо Бозов.  Т ой потърси подкрепата на Съвета за това ръководеният от него Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ да се преименува на Бургаски държавен университет „Проф. д-р Асен Златаров“..

публикувано на 10.07.24 в 12:08

Децата от Лятната академия организират базар с кауза до Часовника

Лятната академия за деца и ученици към Националната художествена академия - филиал Бургас организира благотворителен базар под надслов "Деца помагат на деца". Събитието цели да се съберат средства за закупуването на материали за рисуване за деца в нужда. Благотворителният базар се организира за втора година. От една седмица..

публикувано на 09.07.24 в 11:30

СУ „Йордан Йовков“ получи химн от „Музикаутор“

Собствен химн има вече Средно училище „Йордан Йовков“ в Бургас. Той е създаден в рамките на третия сезон на инициативата „Светилник“ 2023/ 2024 „И мойте песни все ще се четат“ на организацията на автори и композитори Музикаутор. Името на химна е „Лястовички бели“. Това е директна препратка към творчеството на Йовков, каза учителят по музика в..

обновено на 08.07.24 в 09:00