Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борецът Димитър Рачев спечели бронзов медал на Европейското първенство за кадети

Треньорът Николай Дачев: Митко се раздаде на сто процента

Димитър Рачев спечели бронзов медал от шампионата в Букурещ
Снимка: БФБорба


Бургаският борец Димитър Рачев спечели бронзов медал на европейското първенство по борба за кадети в Букурещ. При 71-килограмовите състезателят на "Бургас" победи хърватина Михаил Лукач със 7:1.Удовлетворен съм от постигнатото, Димитър се раздаде на сто процента,каза треньорът му Николай Дачев:

" Конкуренцията беше страшна, инфарктни срещи! Три победи направи до квалификациите, в първата среща наби грък с туш, във  втората  среща надвихме норвежеца с технически туш, в третата среща надвихме румънеца в последните три секунди. Тя беше инфарктна, толкова много сила и енергия вложи Митко в тази среща! На полуфинала загубихме малко съдийски от азера, надвихме хърватина.

Димитър не за първи път го показва този стил на борба, той беше готов за финала, ако съдиите не бяха го ощетили леко на полуфинал, сто процента щяхме да играем финал.

Удовлетворен съм от Митко като треньор, той е сърцат, раздаде се на сто процента във всяко едно отношение. Каквото му беше по силите и каквото трябваше да направи, той го направи!

Малшанс за другите момчета. Димитър Георгиев  60кг и той изтърва медал. Андрей Атанасов също, поне три медала изтървахме. Има потенциал в тези момчета. В бъдеще мисля,че ще има сериозни резултати в класическата борба от този набор.Ще продължаваме да работим и да правим всичко по силите си, за да имаме резултати и успехи."

Имаме две седмици почивка и след това ще се готвим за Световното първенство в края на юли в Рим, в края на годината предстои Балканиада, допълни Дачев




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Трима бургаски състезатели ще ни представят на Световното по брейк в Китай

Трима бургаски състезатели влизат в националния отбор и ще представят България на Световното по брейк за младежи, което ще се проведе на 28 и 29 септември в град Уси, Китай. Това са Пламена Георгиева, Константин Шарапчиев и Цветан Данов – състезатели от бургаския спортен брейк клуб „Black Style Squad“ с треньор Христо Андонов. Победителите от този..

публикувано на 26.09.24 в 14:51

Сливенският баскетбол се завръща в националната баскетболна лига

След дългогодишна пауза сливенският клуб "Сливен Баскет" се завръща в националната баскетболна лига, съобщи  спортният клуб.  Подготовката и участието на състезателите в мачове от „А“ група за мъже са станали възможни с финансовата подкрепа на Община Сливен, която е дарила 100 хил. лева. Решението за това взе Общинският съвет през юли по предложение..

публикувано на 26.09.24 в 13:06

14 медала за ЦПКДК - Бургас от Балканското първенство по джу джицу в Румъния

Състезателите на бургаския Централен полицейски карате и джу джицу клуб (ЦПКДК) завоюваха 14 медала от Отвореното балканско първенство по джу джицу в Румъния. Спортното събитие се проведе от 18 до 22 септември в град Питещи. В него участваха над 1200 състезатели от 22 държави.  ЦПКДК Бургас имаше представители във всички възрасти от U8 of 18+...

публикувано на 25.09.24 в 16:36

СКО "Туида" с няколко медала от Държавното първенство по ориентиране

Приключи Държавното първенство по ориентиране за деца от 12 до 18г.   СКО "Туида" взе участие с 15 състезатели до 16 годишна възраст  На дългата дистанция на стълбичката се качиха  Даяна Анастасова,  Мартина Койнова и  Жоана Стоянова. На следващия ден беше щафетата, където момичетата завоюваха златен медал в Ж14. Щафетата в състав Магдалена..

публикувано на 24.09.24 в 13:18

С благотворителен футболен турнир събират средства за паметник на Левски в Бургас

Фондация "Гордите Българи" организира благотворителен футболен турнир за събиране на средства за изграждане на паметник на Васил Левски в Бургас. Турнирът ще се проведе тази събота / 28 септември/  от 9.00 часа на спортен център "Диалог 359 Арена" във формат 5+1.  Таксата за участие е 80 лв.  С благотворителен базар събират средства за нов..

публикувано на 22.09.24 в 13:00

Европейски фестивал по гимнастика за хора над 50 години започва в Бургас

Бургас е домакин на първия за страната ни Европейски фестивал по гимнастика за хора над 50 години. В него ще участват над 1 400 представители от 19 държави. С грандиозен парад на участниците, който ще тръгне от две места в Морската градина и ще завърши в Летния театър на града тази вечер, ще започне фестивала. Това е неговото 9-то издание като..

публикувано на 22.09.24 в 09:30

В Ямбол започна Държавното първенство по тандемно колоездене за хора с нарушено зрение

Ямбол за поредна година  е домакин на Държавно първенство по тандемно колоездене за хора с нарушено зрение. Шампионатът започна в Градския парк и се организира от Федерация „Спорт за хора със зрителни увреждания“, с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта и Община Ямбол. Над 60 са колоездачите от различни места в страната. Ямбол е..

публикувано на 21.09.24 в 12:57