Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Музикална премиера:

RIA представя втория си авторски сингъл "The Way You Are"

Да се обичаме такива, каквито сме призовава певицата на български и на английски език

| обновено на 05.07.22 в 09:43

По паспорт Мария Мирославова, но вече популярна в света на музиката като RIA, младата изпълнителка представи втория си сингъл "The Way You Are" в ефира на БНР-Бургас. Музиката и Бургас са в ДНК-то й. Певицата е дъщеря на Мери и Миро от група „Мери бойс бенд“, но все по-уверено върви по своя път на сцената:

„Песента е много лична за мен, дълбока и искрена. Тя започва с една мечта, едно желание. Идеята е за това как трябва да се обичаме такива, каквото сме, да приемаме недостатъците си и да си помагаме, дори, когато е трудно. Всеки се е влюбвал и знае как понякога сме готови да загърбим себе си за другия човек. На това наблягам в нещата, за които пея. С всяка песен споделям частица от себе си.“


RIA e автор на музиката, текста и аранжимента на песента. Изпълнява я акустично с китара и й отива, макар все още да твърди, че с група избухването на сцената е пълно. "The Way You Are" е двуезична-самата изпълнителка дели времето си между Великобритания, където учи и родината. Първата й песен „Нашата мечта“ изкатери успешно върховете на музикалните класации у нас и й донесе наградата за БГ радио дебют. След такова устремено начало втората стъпка винаги е много важна:

„Не се ограничавам. Пиша и на двата езика, като че ли повече на английски заради времето, което прекарвам в чужбина. Тук се получи така, че вдъхновението идваше и на английски, и на български език. Решихме, че от български няма как веднага да стъпя на английски, трябва да има преходен период. Стори ни се добра идея да представим и другата страна на творчеството ми-нещо като свръзка със следващите проекти."


Песента е създадена с финансовата подкрепа на Национален фонд "Култура" по програма "Музикални инициативи". Клипът е дело на творческия тандем Васил Стефанов и Стефка Николова. Видеото запечатва цветни софийски кътчета и кадри с лондонски забележителности, разказа още RIА в ефира на БНР-Бургас. 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Художничката Силвия Басева гостува с "Фрагменти" в Бургас (СНИМКИ)

Силвия Басева  откри изложба "Фрагменти" в бургаската галерия "Неси". Тя гостува със свои творби за първи път в морския ни град и представя малко над 20 картини на тема "градски пейзажи".    "Това се превърна в моя любима тема през последните години. Спонтанно избирам обекта, запечатан във фотография, който след това прехвърлям на..

публикувано на 12.09.24 в 09:09

Напусна ни скуптора Огнян Петков

Бургас изгуби голямо име в сферата на изкуството - напусна си световнопризнатия скулптор -Огнян Петков. Огнян Петков  е завършил ССХУ в гр. Казанлък и Художествената академия в гр.София, специалност Скулптура. Има многобройни изяви в Германия, Франция, Чехия, Русия. Активно участваше във Фестивала на пясъчните скулптури. Негови творби са..

обновено на 12.09.24 в 08:18

Фестивалът на 100-те войводи в Сливен започва на 13 септември

20 местни производители ще участват в поредното издание на фестивала на 100-те  войводи в Сливен. На своите щандове те ще предлагат собствена продукция - колбаси, хляб, билки и др. Фестивалът ще започне в 17 часа на 13 септември.  По традиция, водещ на Фестивала на Стоте войводи е актьорът Ники Станоев.  Петък, 13 септември 17:00 - Школа за..

публикувано на 11.09.24 в 12:25

Петър Краевски представя стихосбирката "Смирено" в Бургас

Петър Краевски представя стихосбирката "Смирено" в Бургас. Срещата е от 18 часа в Дома на писателя. Ще я води Мина Кръстева. Стихосбирката „Смирено“ съдържа над 65 стихотворения, бял стих, както и няколко текста в японската жанрова форма танка.  "Това е интелигентно написана книга, без излишен драматизъм, с умерени и смекчени емоции, в която се..

обновено на 11.09.24 в 12:05

„Магията на театъра и киното“ събира млади таланти в Бургас

Отворен уъркшоп, насочен към хора, които мечтаят да са на сцената или на екрана, ще се проведе от 13 до 20 септември в Бургас. Преподавателите и лектори в „Магията на театъра и киното“, са не само педагози, но и практици. Сред тях са имена, като Ники Илиев и Башар Рахал. Работилницата за мечти включва създаването на късометражни филми, дело на..

публикувано на 11.09.24 в 11:45

Музика и изобразително изкуство се преплитат във фестивала "Музикални зографи"

На 10, 11 и 12 септември в Бургас ще се проведе фестивал „Музикални зографи“. Ще участват  пианистите Марио Бобоцов и Фани Куцарова, мулти-инструменталният музикант Венци Трифонов, гъдуларят Мартин Владимиров и Мандолинен квартет „Сезони“. Музикалните образи по време на трите концерта ще бъдат пресъздадени върху платно от художника Румен Статков...

обновено на 11.09.24 в 09:36

Художничката Силви Басева ще представи колекция "Фрагменти" в Бургас

Най-новата колекция от живописни платна на художничката Силви Басева носи заглавието „Фрагменти”. Експозицията ще бъде открита днес в бургаската галерия „Неси“. Силвия Басева е изцяло посветена на градския пейзаж. Освен картини, тя създава витражи, стенописи, преподава сценография в Натфиз.  Нейни картини са показвани в 25 самостоятелни изложби и има..

публикувано на 11.09.24 в 09:00