Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Академия за русалки гостува през август в Бургас

Снимка: Академия Атлана


Следващият месец в Бургас ще гостува единствената у нас академия за русалки. Все още не е ясна точната дата, която предстои да се уточни, но най-вероятно заниманията ще се провеждат в басейна в к-с "Славейков". Петя Петкова, която е създател на академията каза, че при миналогодишното им гостуване в града интересът бил голям и се надява на такъв и сега. 

Могат да се запишат всички, които могат да плуват самостоятелно, дори не е задължително да задържат дълго дъха си. 

"Плуването е с моноплавник, който е различен за всеки. Обикновено ползваме лек вариант, за да могат децата, които са най-честите ни посетители, да плуват и да не се затрудняват. Идеята ни е да се докоснат хората до приказното, да се разнообразят и да получат една позитивна емоция, а ако искат да се занимават по-сериозно, то нашите учители са професионалисти и винаги могат да дадат съвет", каза Петкова.

По публикацията работи: Калина Енчева

БНР подкасти:

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Царево показват копие на уникалното златно съкровище от Синеморец

Музеят в Царево показва  копие на уникалното златно съкровище от с. Синеморец. То се състои от над 180 златни предмети и около 30 сребърни украси. Според историците те са принадлежали на богата аристократка, живяла във втората половина на III в. пр. Хр. Ценната находка е открита през 2006 г. в разбита могила край село Синеморец при експедиция..

публикувано на 07.06.23 в 11:48

Ясни са победителите във фотоконкурса „Най-красива дюна по южното черноморие“

Ясни са победителите във фотоконкурса на РИОСВ-Бургас „Най-красива дюна по южното черноморие“. Журито избра четири фотографии от общо включили се 10 участника, съответно на първо, второ, трето място и поощрение. Победител е Христо Стефанов на 30 г от гр. Бургас с пясъчна дюна на Шофьорския плаж, курорта Дюни, община Созопол. На второ..

публикувано на 07.06.23 в 10:29

Баба Ема от Сливен празнува 100 с песен по Пенчо Славейков

Столетницата Емилия Петкова посрещна вековния си юбилей в Дома за стари хора в Сливен, съобщават от Общината. Тя отпразнува 100-ния си рожден ден заедно със служителите, приятелите и родствениците, които продължават да се грижат за нея. Сред гостите на тържеството бяха кметът Стефан Радев и заместникът му по хуманитарни дейности Пепа Чиликова...

публикувано на 05.06.23 в 16:34

В приказния свят на изделията на Даниела Петрова

ДОБРОТО е около нас и може да предизвика добро! Това го доказа фейсбук групата "Купи подарък от майка на дете с увреждане". В нея майки на деца с увреждания показват снимки на ръчно направени от тях сувенири, подаръци, ръкоделия, плетива, а който желае може да си закупи. Участват и социални предприятия и хора с увреждания. В подкрепа на групата..

публикувано на 04.06.23 в 18:00
По скалите.

"Радио - айляк" на 2 юни:

В петъчното ни предаване „Радио – айляк“ Ви срещаме със Станимира Делева и нейната книга, която издава Зелени Балкани  - „Отговорно практикуване на спортове и дейности на открито“. Официалното ѝ представяне предстои след седмица, в дните между 9 и 11 юни в Сливенския Балкан. Кои са спортовете, описани в ръководството и към кого са насочени..

публикувано на 02.06.23 в 10:28

Кулинарна книга събра рецепти на повече от 100 години

Кулинарната книга „Рецепти за спомен“ днес ще бъде представена и в Бургас. Тя събира отличените рецепти от конкурса, организиран от фондация „Невроезикова превенция срещу деменции“. Конкурсът стана дори и международен, посочи Петя Кирилова и добави, че днес ще бъда раздадена на участниците в него: „В тази книжка, колкото и скромно тя да изглежда, вътре..

обновено на 02.06.23 в 08:09

Димитър Калбуров идва в Бургас с "Бест оф Гошо"

За героя на Димитър Калбуров Гошо някои казват, че е най-смешният човек на света, други не са толкова сигурни, но той е готов да им даде втори шанс, за да се уверят в това. „Бест оф Гошо“ идва в Бургас-датата е 2 юни, мястото е култовият клуб на Морска гара, началото е 20 часа. Създателят му го определя като „българин по име и душа“ и добавя:..

обновено на 02.06.23 в 06:45