Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

„Избирам България“: Китното Приморско привлече туристи от близко и далеч

Подобно на други градчета по Южното Черноморие, Приморско има своите множество верни туристи, които не забравят да го посетят всяка година. Освен българи от вътрешността на страната, се оказва, че идват и немалко чужденци. 


„Основно са чехи и поляци“, казват търговците, но проверка на място показа, че има и летовници от много други държави. 

Мадам Коломбел от Франция и семейството ѝ например са останали с повече от добро впечатление: 

„Това е първият ни престой в Приморско, заминаваме скоро. Всичко ни хареса - природата, пейзажите, българите, които бяха много гостоприемни, хубав беше и хотелът, в който отседнахме. Цените не са високи, както във Франция“, посочи тя. 


Към плажа на Приморско се отправяше и семейството на Мартина от Словакия.

„Идваме за 7-мо поредно лято, понякога го посещаваме и по два пъти. Ходили сме и на екскурзии на други места по Черноморието, последно слязохме и до Резово, но смятаме, че Приморско е най-хубавото място в България. Най-много обичаме плажа тук“, сподели Мартина. 


Приятно изненадани от градчето остават и много българи.

Ая и Рая от София заявиха, че това, което ги е привлякло, са чистотата, морето, но и нощният живот. "Всичките ни приятели вече са тук", заявиха те. 


А Томас от Раковски, който за първи път е посетил градчето преди 10 години, смята, че то се е променило в положителна насока. 

„Наблюдавам, че има повече хора. Най-много ми хареса на северния плаж. Бихме се върнали пак и няма как иначе – щом сме доволни от града. Цяла година не бях изпитвал толкова спокойствие и добра енергия наведнъж“, посочи Томас. Той смята, че няма нищо лошо да се посетят и чуждите курорти – за обща култура, но бе категоричен, че като българската природа няма да се намери никъде.


Добра енергия и положителни емоции можем да Ви донесем и ние - довечера от 18.00 на сцената до Община Приморско, където е следващата спирка от лятото турне на БНР-Бургас. Обиколката на 10 любими летни дестинации по Южното Черноморие е специална и е по повод отбелязването на 10 години от създаването на радиото. Носим и специалната фоторамка за създаване на спомени с логото на медията. Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

След година "Лукойл" ще трябва да работи изцяло с неруски петрол

Дерогацията на руския петрол ще отпадне след година. Така “Лукойл Нефтохим Бургас“ ще работи с руски петрол до 30 септември 2024 година, когато дерогацията ще се отмени изцяло. Дотогава поетапно рафинерията трябва да сменя произхода на нефта, с който работи. Това решиха депутатите окончателно на второ четене днес с промени в Закона за контрол по..

публикувано на 28.09.23 в 16:30

Отложиха делото, свързано с Наредбата за преместваемите обекти в Бургас

Бургаският административен съд отложи делото, свързано с Наредбата за преместваемите обекти в Бургас. То е образувано по жалба на „Асоциацията на защита на дребния и средния бизнес“ и „Сдружение за зашита на малкия и средния бизнес“. Те са против промените, които предходният Общински съвет в Бургас гласува на сесията през май тази година...

публикувано на 28.09.23 в 15:16

Южното Черноморие - екзотична дестинация за испански и португалски туристи

Туристи от Испания и Португалия ще почиват през следващото лято на българското Черноморие. За тях страната ни се оказва интересна дестинация с топлото море, широките плажове и зелената природа, това съобщи Борис Момчилов, представител на един от най-големите туроператори за България:   „От години работим с испанския пазар, но..

обновено на 28.09.23 в 08:12

Временно е спряно плащането през Е-PAY в електронните услуги на НАП

До началото на октомври ще бъде спряно плащането през Е-PAY в електронните услуги на НАП. Временното ограничение е свързано с реализацията на проекта за миграция на бюджетните плащания към стандартите на Единната зона за плащания в евро (SEPA). Това включва и плащанията на публични вземания.  Гражданите и дружествата могат да продължат да..

публикувано на 27.09.23 в 15:44

Качеството на туристическия продукт е големият проблем на бранша

Летният сезон не беше лош, но имахме големи очаквания за него, каза Евелина Пулева , туристически експерт и заместник-председател на Бургаската регионална туристическа камара. По повод днешния Световен ден на туризма тя отчете големия проблем на бранша, а именно липсата на качествена услуга.  "Все още не са готови данните за летния сезон и не може..

публикувано на 27.09.23 в 11:52

Ямбол с награда в областта на туризма

Град Ямбол е удостоен с отличие за  "Прилагане на добри практики за устойчив растеж на туризма в общината" за 2023 година, съобщават от общината. Наградата бе дадена на официална церемония по случай Световния ден на туризма.  Сред причините за отличието са изграждането на 55-метров пилон с националното знаме на хълм Боровец, възстановяването на..

публикувано на 26.09.23 в 16:57
Снимката е илюстративна.

Малко количество, но по-високо качество се очаква да е реколтата от грозде в община Сунгурларе

По-лоша реколта очаква лозаро-винарският бранш тази година в района на сунгурларското село Славянци. Една от причините е градушката през юни месец. Пораженията все още се забелязват, коментира Антон Христов, инженер –технолог, който работи в района. „Всичко вървеше добре докато не премина това природно бедствие. Моето лично мнение е, че около 50..

обновено на 26.09.23 в 09:11