Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

„Избирам България“: Китното Приморско привлече туристи от близко и далеч

Подобно на други градчета по Южното Черноморие, Приморско има своите множество верни туристи, които не забравят да го посетят всяка година. Освен българи от вътрешността на страната, се оказва, че идват и немалко чужденци. 


„Основно са чехи и поляци“, казват търговците, но проверка на място показа, че има и летовници от много други държави. 

Мадам Коломбел от Франция и семейството ѝ например са останали с повече от добро впечатление: 

„Това е първият ни престой в Приморско, заминаваме скоро. Всичко ни хареса - природата, пейзажите, българите, които бяха много гостоприемни, хубав беше и хотелът, в който отседнахме. Цените не са високи, както във Франция“, посочи тя. 


Към плажа на Приморско се отправяше и семейството на Мартина от Словакия.

„Идваме за 7-мо поредно лято, понякога го посещаваме и по два пъти. Ходили сме и на екскурзии на други места по Черноморието, последно слязохме и до Резово, но смятаме, че Приморско е най-хубавото място в България. Най-много обичаме плажа тук“, сподели Мартина. 


Приятно изненадани от градчето остават и много българи.

Ая и Рая от София заявиха, че това, което ги е привлякло, са чистотата, морето, но и нощният живот. "Всичките ни приятели вече са тук", заявиха те. 


А Томас от Раковски, който за първи път е посетил градчето преди 10 години, смята, че то се е променило в положителна насока. 

„Наблюдавам, че има повече хора. Най-много ми хареса на северния плаж. Бихме се върнали пак и няма как иначе – щом сме доволни от града. Цяла година не бях изпитвал толкова спокойствие и добра енергия наведнъж“, посочи Томас. Той смята, че няма нищо лошо да се посетят и чуждите курорти – за обща култура, но бе категоричен, че като българската природа няма да се намери никъде.


Добра енергия и положителни емоции можем да Ви донесем и ние - довечера от 18.00 на сцената до Община Приморско, където е следващата спирка от лятото турне на БНР-Бургас. Обиколката на 10 любими летни дестинации по Южното Черноморие е специална и е по повод отбелязването на 10 години от създаването на радиото. Носим и специалната фоторамка за създаване на спомени с логото на медията. Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна.

Очакват се фалити в млекопроизводството

Очакват се фалити на ферми в сектора на млекопроизводството. Заради кризата с ковид пандемията и войната в Украйна, значително са се повишили цените на фуражите. С поскъпването и на другите разходи, секторът търпи големи загуби. В Северозападна България вече сигнализират за недостиг на овче мляко и продажба на животни. В област Бургас..

публикувано на 16.08.22 в 13:54

Над 260 са извършените проверки на морските плажове, няма сериозни нарушения

От началото на този летен сезон до момента броят на извършените проверки на морските плажове от Министерство на туризма е 261, без да са установени сериозни проблеми. До момента са изпратени 81 предупреждения до наематели и концесионери, във връзка с констатирани нарушения. Наложени са 16 неустойки за констатирани повторни нарушения на..

публикувано на 15.08.22 в 14:08

Решението за подмяна на канализацията в Звездец още не е пристигнало в община Малко Търново

Министерският съвет взе решение за финансиране на важен за община Малко Търново инфраструктурен проект. Цялото му име е „Реконструкция на компрометирани участъци от водопроводната мрежа в село Звездец, община Малко Търново. Прогнозната стойност е 2 351 855 лева. По проекта трябва да бъдат сменени близо 4 километра и 900 метра тръби. Това..

публикувано на 15.08.22 в 11:32

Хоро и миди на тенекия за празника на Остров "Св. Анастасия"

Остров „Света Анастасия“ ще отбележи своя празник на 15 август. Тогава е Успение Богородично, а църквата там носи това име. И тази година традицията ще бъде спазена и ще се проведе островното хоро. Ще го поведат танцьори от професионалния фолклорен ансамбъл „Странджа“, съобщи управителят на Острова Павлин Димитров:..

публикувано на 15.08.22 в 08:30

Силен туристически сезон за остров "Св. Анастасия" през това лято

Силен туристически сезон отчитат до момента на остров Св. Анастасия. Над 30 хиляди души са посетили обекта , като на голям интерес се радват културните събития, които се провеждат на Острова, съобщи управителят му Павлин Димитров: " Вече девета година посрещаме гости на Острова. Наситената ни културна програма с много концерти и представления е..

публикувано на 14.08.22 в 10:00

Инфлацията изпреварва ръста на заплатите в почти всички сектори

Инфлацията надхвърли ръста на заплатите в почти всички сектори на икономиката. Потребителските цени са скочили с 10% на годишна база и сме свидетели на реално обедняване на домакинствата. Изводите са в анализ на Института за пазарна икономиката. Средният ръст на заплатите на годишна база през май и юни е по-бавен от ръста на потребителските цени...

публикувано на 13.08.22 в 11:08

7.5 млн. лв. са инвестирани в разширяването на Рибарското пристанище в Несебър

7 млн. и 500 хиляди лева по програмата „Морско дело и рибарство“ са инвестирани в обновяването и разширяването на Рибарското пристанище в Несебър. Днес се състоя официална церемония по откриване на модерното съоръжение.  12 години продължи разработването, приемането и реализирането на проекта, каза кметът на Несебър Николай Димитров. Той..

публикувано на 12.08.22 в 16:11