Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

К. Бачийски: Не се знае дали ПП и Демократична България ще имат обща листа

| обновено на 04.08.22 в 17:01

На втори октомври за четвърти път ще отидем до урните в рамките на две години, все още не е ясно колко и кои партии и коалиции ще се борят за народния глас. От ЦИК съобщиха, че подготовката за вота вече започва. Служебното правителство одобри днес 70.5 милиона лева за провеждането на вота.

 Все още няма яснота дали Продължаваме промяната и Демократична България, които бяха коалиционни партньори и имат почти сходен профил на симпатизантите, ще се явят заедно на изборите.Това заяви в Бургас бившият народен представител от Продължаваме промяната и председател на СЕК Константин Бачийски. Тепърва ще се водят разговори:

"Виждането ми е, че няма проблем да обявим, че ще си сътрудничим, ще продължим напред съвместно, както и при изминалото управление. Личното ми виждане е, че по-голям успех бихме придобили, управляващата коалиция, ако формациите се явят отделно. Това е личната ми позиция, тази позиция бих защитавал по време на обсъжданията."

Промяната на държавата - това е нашата кауза, заяви още Бачийски:

Ние смятаме, че за тази кауза трябва да продължим да се борим.Независимо дали е в коалиция или под друга форма. Промяната на държавата е кауза, за  която всички ние трябва да допринесем. Ние смятаме да бъдем от страната на промяната."


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

ПП внесе документи в ЦИК

"Продължаваме промяната" внесе в ЦИК документи за регистрация в изборите през октомври. И този път коалицията внесе необходимите подписи с мандата на ВОЛТ и бургаската партия Средна европейска класа, тъй като все още регистрацията на "Продължаваме промяната" като партия не е окончателно завършена, каза Никола Минчев.  ДБ се регистрира самостоятелно...

публикувано на 16.08.22 в 13:08

РИК – Бургас започна работа без ПП в ръководството

Учредителното заседание на Районната избирателна комисия в Бургас се проведе днес. От ЦИК назначиха служебно нейния състав, след като в областта не беше постигнато решение за него и председател ще е номинираният от ГЕРБ Михаил Хаджиянев, заместници – Георги Михов (предложен от БСП), Фани Семерджиева (Има такъв народ) и секретар Емине Иляз (ДПС)...

публикувано на 13.08.22 в 15:02

Бачийски: В ръководството на РИК-Бургас няма нито един представител на "Продължаваме промяната"

В ръководството на Районната избирателна комисия, от която зависи честното провеждане на извънредните парламентарни избори в Бургаски многомандатен регион, няма нито един представител на първата политическа сила от последния вот на гражданите през ноември 2021год, се посочва в отворено писмо от Константин Бачийски, от„ПП“: „Кандидатурите на..

публикувано на 13.08.22 в 13:21

Михаил Хаджиянев ще е председател на РИК в Бургас

ЦИК определи адвокат Михаил Хаджиянев за председател на РИК. До избора на комисията се стигна след като н а проведените консултации при областния управител не бе постигнато съгласие между участниците по отношение на ръководството и състава на Районна избирателна комисия във Втори изборен район. Районната избирателна комисия встъпва в правомощията си..

публикувано на 12.08.22 в 16:28
ЦИК

ЦИК започва да приема документи за участие в изборите на 2 октомври

От 9 ч. тази сутрин Централната избирателна комисия (ЦИК) започва да приема документи за регистрация на партии и коалиции за участие в изборите за народни представители, насрочени за 2 октомври. Крайният срок за подаване на заявленията е до 17 ч. на 17 август. За участие във вота ще бъдат допуснати само получили регистрация партии и коалиции, една..

публикувано на 10.08.22 в 08:18

Избраха председател на РИК-Сливен, за секретар и заместник ще решава ЦИК

Елизабет Кендерян ще бъде председател на РИК Сливен, решиха парламентарно представените политически сили, след консултациите за състав на комисията при областния управител. Не се споразумяха за позициите на секретар и заместник-председател, заради което ЦИК ще реши кои предложени кандидати на политическите партии ще заемат спорните позиции.  За..

публикувано на 07.08.22 в 15:21

Стоян Арнаудов или Михаил Хаджиянев ще оглави РИК-Бургас

Централната избирателна комисия ще определи служебно ръководството и състава на РИК-Бургас. До там се стигна след като не бе постигнато съгласие по имената, излъчени от парламентарно представените партии и коалиции.  Въпреки апела на областния управител професор Мария Нейкова да бъде постигнат консенсус политическите сили не се разбраха за..

публикувано на 07.08.22 в 12:46