Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Избирам България" - предимствата на почивка в Бургас

Маргарита Сергиева от София избира за втора поредна година да летува заедно със семейството си в Бургас, а не в някой от нашите курорти или в чужбина. Според нея градът се е развил изключително много в последните години. „Това е един модерен, европейски град, който спокойно може да се конкурира с всеки друг морски европейски град. Като инфраструктура, като подредба на града, велоалеи, пейки в Морската градина, на които можеш да заредиш телефон. Това е един град на XXI век и за съжаление в България нямаме други такива“, посочи тя.

Според нея Бургас може да предложи както удобствата на големия град, така и предимствата на курорта. „Когато си с дете е нужно да имаш на една ръка разстояние лекар, ако е необходимо. Имаш абсолютно всичко, което големият град ти дава. В същото време имаш уединението, което един мъничък курорт би ти дал, както и сигурността на големия град“, допълни Сергиева.

В нейните очи Бургас няма недостатъци. От разговорите с местните хора обаче й прави впечатление, че работни места за младите няма. „Изключително впечатление ни направи този град, но трябва да се създадат условия за бизнес, за да се съхранят младите хора“, допълни тя.

Сред любимите й места в града са Морската градина и остров Света Анастасия. „Ние сме малка страна. Бургас има хубавата инфраструктура, местата, които хората могат да видят на една ръка разстояние като Несебър, Поморие, Странджа. Местата са прекрасни“, каза Сергиева.

Очаквайте още летни истории от нашето Черноморие в рубриката ни „Избирам България“.


БНР подкасти:

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Три институции започват съвместни проверки на плавателни съдове

От началото на лятото стартират проверки на малки и неконвенционални плавателни съдове по родното Черноморие. Действията ще се извършват от представители на Изпълнителна агенция „Морска администрация“, Главна дирекция "Гранична полиция“ и Министерството на околната среда и водите. Целта е да се ограничи навлизането на джетове в защитени зони, но и..

публикувано на 25.02.24 в 10:00

За и против промените в платеното паркиране в Бургас

  Нова наредба за платено паркиране предстои да бъде приета в Бургас. Неотдавна Пламен Димитров от Общинско предприятие „Транспорт“ представи идеята на местната администрация на кръгла маса. Въвежда се т.н червена зона-супер център, разширява се обсегът й и  се въвежда лимитиран престой в нея от три часа. Заплащането ще е два часа,  ще се..

обновено на 24.02.24 в 16:00

1 729 заявления са подадени за подпомагане по интервенциите в сектор „Пчеларство“

Приключи приемът на заявления за подпомагане по интервенциите в сектор „Пчеларство“, съобщиха от Държавен фонд" земеделие". Той се провежда в периода от 8 до 22 февруари 2024 г. през Системата за електронни условия.   Приети са 1 729 заявления с общ размер на заявената финансова помощ 8 047 654 лева. Най-висок е интересът на..

публикувано на 24.02.24 в 13:15

Скок на ранните записвания за летния сезон

По данни на туроператорите, отбелязваме скок на ранните записвания. Ние правим всичко, което можем да помогнем на туроператорите да представят и популяризират страната ни, заяви  министърът Зарица Динкова, цитирана от министерството на туризма. Тя подчерта, че това се дължи на направените реформи. Министърът на туризма заяви, че през..

публикувано на 24.02.24 в 12:45
ТД на НАП в Бургас, архив

Работодателите подават справки за изплатени доходи на физически лица

До 28 февруари предприятията и самоосигуряващите се лица, които са изплатили през 2023 г. доходи на физически лица, включително и от трудови правоотношения, са длъжни да представят по електронен път в НАП справки за платените суми.  От миналата година има промяна в данните, които трябва да се посочат в справката по чл. 73, ал. 6 от ЗДДФЛ, напомнят..

публикувано на 23.02.24 в 11:21
Станимира Господинова, ОИЦ Бургас

ОИЦ: До 20 март приемат идейни проекти по програмата ИНТЕРРЕГ

Отворена е към момента програмата за набиране на идейни проекти по програмата за трансгранично сътрудничество между България и Турция. Това каза за БНР Бургас експертът в Областния информационен център - Бургас Станимира Господинова.  Нейната насоченост е към укрепване на териториалното сближаване на трансграничния регион, чрез повишаване на..

публикувано на 22.02.24 в 15:13

Ремонтът на летището в Бургас няма да е в активен сезон

Все още не е одобрен ремонтът на летището в Бургас , който ще се осъществи вероятно през 2025 година. Това се казва в официална позиция към медиите на концесионера на летището в Бургас „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт” АД. От там посочват, че "предстоящият ремонт е в начален етап на планиране". Припомняме, че през вчерашния ден се проведе..

публикувано на 22.02.24 в 13:09