Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Избирам България" - предимствата на почивка в Бургас

Маргарита Сергиева от София избира за втора поредна година да летува заедно със семейството си в Бургас, а не в някой от нашите курорти или в чужбина. Според нея градът се е развил изключително много в последните години. „Това е един модерен, европейски град, който спокойно може да се конкурира с всеки друг морски европейски град. Като инфраструктура, като подредба на града, велоалеи, пейки в Морската градина, на които можеш да заредиш телефон. Това е един град на XXI век и за съжаление в България нямаме други такива“, посочи тя.

Според нея Бургас може да предложи както удобствата на големия град, така и предимствата на курорта. „Когато си с дете е нужно да имаш на една ръка разстояние лекар, ако е необходимо. Имаш абсолютно всичко, което големият град ти дава. В същото време имаш уединението, което един мъничък курорт би ти дал, както и сигурността на големия град“, допълни Сергиева.

В нейните очи Бургас няма недостатъци. От разговорите с местните хора обаче й прави впечатление, че работни места за младите няма. „Изключително впечатление ни направи този град, но трябва да се създадат условия за бизнес, за да се съхранят младите хора“, допълни тя.

Сред любимите й места в града са Морската градина и остров Света Анастасия. „Ние сме малка страна. Бургас има хубавата инфраструктура, местата, които хората могат да видят на една ръка разстояние като Несебър, Поморие, Странджа. Местата са прекрасни“, каза Сергиева.

Очаквайте още летни истории от нашето Черноморие в рубриката ни „Избирам България“.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Марин Киров: В наредбата за свободно къмпингуване има неясноти, но Община Царево я подкрепя

Българското кемпер общество сигнализира в отворена позиция, че служебното правителство се опитва да върне стария вариант на наредбата за свободно къмпингуване. Те посочват, че предишната версия е събрала над 600 отрицателни становища. Според тях тя няма роля на регулация, а на индиректна забрана на къмпирането в страната. От..

публикувано на 26.07.24 в 14:30

НС: До края на годината бизнесът ще получава компенсации заради високите цени на тока

До края на годината бизнесът ще продължи да получава компенсации заради високите цени на тока. Те ще са 100% при цена от над 180 лева на мегаватчас на борсата, независимо в коя мрежа крайните небитови потребители са присъединени. Това решение беше подкрепено от 185 депутати от всички парламентарни групи и независими, само петима от ПП-ДБ се въздържаха...

публикувано на 26.07.24 в 14:12

Плажовете в Приморско са препълнени от туристи

Северният плаж на Приморско беше препълнен от туристи преди дни. Кадрите с летовниците разпространи в социалните мрежи хотелиерът от морския град Здравко Василев. Според него, подобен наплив от туристи този плаж не помни от десетилетие.   „Израснал съм на този плаж и го помня в този вид. Винаги е бил в този вид. Винаги е бил..

публикувано на 26.07.24 в 13:42

Прави се опит да се върне стар вариант на проекта на наредбата за къмпингуването

Прави се опит да се върне стар вариант на проекта на наредбата за къмпингуването. Това заяви председателят на Българското кемпер общество Йордан Ибришимов. Той алармира, че представители на общността не са поканени на работната среща на междуведомствената група тази седмица, която излезе със срок до 1 август да бъдат обобщени предложенията и..

обновено на 26.07.24 в 11:59

Николай Киров: Земеделците могат да загубят 100 млн. лева

Земеделците може да загубят 100 милиона лева, защото процедурата по прием на документи за проекти за поливните площи не е започнала, съобщи председателят на бургаския съюз на зърнопроизводителите Николай Киров. Причината е разминаване в данните. Информацията на хартия е от преди 20 години, тези терени сега не са поливни, поясни той:..

обновено на 25.07.24 в 18:15
Министър Тахов обеща спешно да бъдат осигурени обезщетения за хората от пострадалите села.

Земеделските служби в опожарените райони започват приема на заявления за форсмажор

Общинските служби  „Земеделие“ в районите с обявено бедствено положение, започват да приемат от утре заявления за форсмажорни обстоятелства във връзка с кандидатстването за подпомагане за Кампания 2024 и уведомления за възникналите пожари, съобщи Министерството на земеделието.  С цел облекчаване на административната тежест служителите на Държавен..

публикувано на 25.07.24 в 17:23
Данъчна проверка. Снимката е илюстративна.

Още седмица за деклариране и плащане на данъците за второто тримесечие

На 31 юли изтича крайният срок, в който предприятията и самоосигуряващите се, които са изплатили доходи на физически лица извън трудов договор и са задължени да им удържат данък, трябва да подадат по електронен път декларация за второто тримесечие, припомни НАП.  Това е и последният ден за внасяне на удържания данък към бюджета. Най-бързо и..

публикувано на 25.07.24 в 13:25