Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

"Избирам България" - предимствата на почивка в Бургас

Маргарита Сергиева от София избира за втора поредна година да летува заедно със семейството си в Бургас, а не в някой от нашите курорти или в чужбина. Според нея градът се е развил изключително много в последните години. „Това е един модерен, европейски град, който спокойно може да се конкурира с всеки друг морски европейски град. Като инфраструктура, като подредба на града, велоалеи, пейки в Морската градина, на които можеш да заредиш телефон. Това е един град на XXI век и за съжаление в България нямаме други такива“, посочи тя.

Според нея Бургас може да предложи както удобствата на големия град, така и предимствата на курорта. „Когато си с дете е нужно да имаш на една ръка разстояние лекар, ако е необходимо. Имаш абсолютно всичко, което големият град ти дава. В същото време имаш уединението, което един мъничък курорт би ти дал, както и сигурността на големия град“, допълни Сергиева.

В нейните очи Бургас няма недостатъци. От разговорите с местните хора обаче й прави впечатление, че работни места за младите няма. „Изключително впечатление ни направи този град, но трябва да се създадат условия за бизнес, за да се съхранят младите хора“, допълни тя.

Сред любимите й места в града са Морската градина и остров Света Анастасия. „Ние сме малка страна. Бургас има хубавата инфраструктура, местата, които хората могат да видят на една ръка разстояние като Несебър, Поморие, Странджа. Местата са прекрасни“, каза Сергиева.

Очаквайте още летни истории от нашето Черноморие в рубриката ни „Избирам България“.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна.

Очакват се фалити в млекопроизводството

Очакват се фалити на ферми в сектора на млекопроизводството. Заради кризата с ковид пандемията и войната в Украйна, значително са се повишили цените на фуражите. С поскъпването и на другите разходи, секторът търпи големи загуби. В Северозападна България вече сигнализират за недостиг на овче мляко и продажба на животни. В област Бургас..

публикувано на 16.08.22 в 13:54

Над 260 са извършените проверки на морските плажове, няма сериозни нарушения

От началото на този летен сезон до момента броят на извършените проверки на морските плажове от Министерство на туризма е 261, без да са установени сериозни проблеми. До момента са изпратени 81 предупреждения до наематели и концесионери, във връзка с констатирани нарушения. Наложени са 16 неустойки за констатирани повторни нарушения на..

публикувано на 15.08.22 в 14:08

Решението за подмяна на канализацията в Звездец още не е пристигнало в община Малко Търново

Министерският съвет взе решение за финансиране на важен за община Малко Търново инфраструктурен проект. Цялото му име е „Реконструкция на компрометирани участъци от водопроводната мрежа в село Звездец, община Малко Търново. Прогнозната стойност е 2 351 855 лева. По проекта трябва да бъдат сменени близо 4 километра и 900 метра тръби. Това..

публикувано на 15.08.22 в 11:32

Хоро и миди на тенекия за празника на Остров "Св. Анастасия"

Остров „Света Анастасия“ ще отбележи своя празник на 15 август. Тогава е Успение Богородично, а църквата там носи това име. И тази година традицията ще бъде спазена и ще се проведе островното хоро. Ще го поведат танцьори от професионалния фолклорен ансамбъл „Странджа“, съобщи управителят на Острова Павлин Димитров:..

публикувано на 15.08.22 в 08:30

Силен туристически сезон за остров "Св. Анастасия" през това лято

Силен туристически сезон отчитат до момента на остров Св. Анастасия. Над 30 хиляди души са посетили обекта , като на голям интерес се радват културните събития, които се провеждат на Острова, съобщи управителят му Павлин Димитров: " Вече девета година посрещаме гости на Острова. Наситената ни културна програма с много концерти и представления е..

публикувано на 14.08.22 в 10:00

Инфлацията изпреварва ръста на заплатите в почти всички сектори

Инфлацията надхвърли ръста на заплатите в почти всички сектори на икономиката. Потребителските цени са скочили с 10% на годишна база и сме свидетели на реално обедняване на домакинствата. Изводите са в анализ на Института за пазарна икономиката. Средният ръст на заплатите на годишна база през май и юни е по-бавен от ръста на потребителските цени...

публикувано на 13.08.22 в 11:08

7.5 млн. лв. са инвестирани в разширяването на Рибарското пристанище в Несебър

7 млн. и 500 хиляди лева по програмата „Морско дело и рибарство“ са инвестирани в обновяването и разширяването на Рибарското пристанище в Несебър. Днес се състоя официална церемония по откриване на модерното съоръжение.  12 години продължи разработването, приемането и реализирането на проекта, каза кметът на Несебър Николай Димитров. Той..

публикувано на 12.08.22 в 16:11