Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържаха молдовец в Бургас, превозвал 6 сирийски мигранти

По искане на Районната прокуратура бе задържан под стража молдовски гражданин, противозаконно помогнал на шестима сирийски граждани да преминат през страната с цел да набави облага за себе си. 

Престъплението е извършено с лек автомобил на 3 август т.г. в местност „Асфалтова база“ в област Бургас. 

То е квалифицирано по чл.281, ал.2, т.1, пр. 1, т.5, вр. ал.1 от НК.

Определението подлежи на обжалване пред Окръжния съд в Бургас. 

По публикацията работи: Мария Попчева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

ДПС на Доган с две молби до ВАС за отмяна на влезли в сила решения на съда

Във Върховният административен съд са депозирани две молби от партия ДПС с председател Джевдет Чакъров и от коалиция  "Демокрация, права и свободи - ДПС" с искане за отмяна на влезлите в сила определения на съда. Той задължи ЦИК да регистрира коалицията около Делян Пееевски  - "Движение за права и свободи - Ново начало" и да потвърди отказа на..

публикувано на 14.09.24 в 12:37

Четири декара растителност изгоряха в Свети Влас

Четири декара сухи треви и храсти изгоряха при пожар край курортното селище Свети Влас.  Два противопожарни автомобила са участвали в гасенето на огъня. Пожарът не е засегнал близката гора, информират от службата за пожарна безопасност и защита на населението в Несебър.

публикувано на 14.09.24 в 12:17

Новият шеф на ОД на МВР с коментар по темата рокади в РПУ-тата

"Който си върши работата-продължава да си работи! Колегите ме познават-всичко е спокойно"-така новият директор на ОД на МВР Владимир Маринов в първата си публична изява, начело на дирекцията, отговори на журналистически въпрос дали ще има кадрови смени в районните управления. Маринов присъства на церемонията, с която бе отбелязан в аванс празника на..

обновено на 13.09.24 в 17:47
Старши комисар Николай Николаев

Пожарът в сметището в Равадиново е голям колкото триетажна сграда

С пожар колкото триетажна сграда, който гори в дълбочина и краят на чието погасяване не се вижда бургаската противопожарна служба посрещна професионалния си празник. Гори последната работеща клетка от сметището, което обслужва три общини – Созопол, Царево и Приморско. Депото за отпадъци на Созопол, Царево и Приморско е почти пълно,..

публикувано на 13.09.24 в 15:31

С шествие пожарникарите в Царево отбелязаха професионалния си празник

Пожарникарите от Царево проведоха шествие по централните улици на града по случай професионалния си празник на 1 4 септември. В православен храм ,,Св. Цар Борис Михаил’’ отец Йордан Петков отслужи заупокойна молитва за загиналите служители по време за изпълнение на служебния си дълг, както и молитва за здраве на огнеборците и доброволците...

публикувано на 13.09.24 в 13:21

Тежко лято изпращат пожарникарите в Сливенска област

Изминалото лято е едно от най-тежките за пожарникарите в Сливенска област и страната през последните пет години. Това обяви главен инспектор Росен Георгиев, изпълващ длъжността началник на противопожарната служба в областния център по повод Седмицата на пожарната безопасност и професионалния празник – 14 септември.  Пожарникарите си пожелаха..

публикувано на 13.09.24 в 08:49

Мъж се е удавил край Черноморец

Мъж се е удавил край Черноморец, съобщават от бургаската полиция.  Тялото му е било изхвърлено на скалите до местностга „Акра“. Бил е облечен във водолазен костюм.  Не са открити  следи за насилствена смърт. Предстои утопсия в отделение „Съдебна медицина“ към УМБАЛ – Бургас, както и изясняване на самоличността му.  Работата по случая продължава..

публикувано на 13.09.24 в 08:36