Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Бургазлийката Мария Добрева върна изгубена сума от 2 250 лева

Сумата от 2 250 лв., изгубена в градския транспорт от възрастен мъж, бе намерена и предадена на полицията от бургазлийката Мария Добрева, съобщиха от ОДМВР-Бургас. 

Жената работи като кондуктор в общинския превозвач „Бургасбус”. При приключване на поредния курс по линията Б2 на 12 юли т.г. Мария Добрева открила найлонова торбичка със сумата от 2 250 лв. Без колебание жената позвънила в полицията и пожелала да предаде сумата, без да се изкуши и да я задържи за себе си. 


Дошлите на място полицейски служители взели парите по законовия ред, но се изправили пред ново предизвикателство – как да открият техния собственик. За това отново помогнала Мария. Досетила се, че собственик на паричната сума бил възрастен човек – чест ползвател на услугите на „Бургасбус”. Жената няколко дни по ред се надявала да го срещне сред пътниците, докато накрая го видяла на последната спирка на автобусите в к-с „Славейков”. 

Той е 83-годишен чуждестранен гражданин, с множество здравословни проблеми, живеещ от дълги години в Бургас, който след претърпян инсулт трудно комуникирал. Мария му обяснила с жестове, че е намерила парите му и че ще се обади в полицията, за да му ги върнат. Възрастният човек получил обратно изгубената в градския транспорт парична сума. 


За благородната си постъпка Мария Добрева получи от ОДМВР - Бургас благодарствен адрес, връчен ѝ от временно изпълняващия длъжността началник отдел „Охранителна полиция и КАТ” старши инспектор Павел Колев. На жената бе връчено и парично поощрение от общинската фирма-превозвач „Бургасбус” с управител инж. Петко Драгнев и синдикалната организация на служителите във фирмата. 


По време на тържествената церемония, състояла се във фирма „Бургасбус”, Мария бе придружена от съпруга си – шофьор в общинската фирма превозвач от три години, и третата си дъщеря – 8-годишната Михаела, която с възхищение и радост слушаше похвалите към 34-годишната си майка. 


По публикацията работи: Мария Попчева
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

БАБХ: Има положителни проби за АЧС при диви свине от началото на ловния сезон

От началото на ловния сезон за групов лов на диви свине (01.10.2022 г.) до днес, 07.10.2022 г., в лабораториите към Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) са изследвани 400 проби за установяване на вируса на Африканска чума по свинете (АЧС). От тях положителен резултат е отчетен в 24 проби. От началото на годината са постъпили над 3..

публикувано на 07.10.22 в 21:33

Промяна в движението по пътя Ветрен-Бургас в понеделник

Демонтаж на стария селскостопански надлез в района на новоизградената детелина на пътя Ветрен-Бургас ще бъде извършена в понеделник, съобщиха от Общината.  Поради тази причина в периода от 10:00 ч. в понеделник до 16:00 ч. на 20 октомври ще бъде въведена временна организация на движението. Автомобилите ще се движат по новоизградените платна в двете..

публикувано на 07.10.22 в 15:51

Булевард Демокрация на 7-ми октомври

Темите в предаването : Трафикът на хора, пране на пари и киберпрестъпленията бяха сред акцентите на двудневен работен семинар в Поморие. Там бе и главният прокурор Иван Гешев. Подробности от Свобода Атанасова. Как ще се финансират НПО, среща се проведе в Бургас, предложенията обобщава Нина Рангелова. Позицията на Продължаваме промяната за..

публикувано на 07.10.22 в 14:20

Ремонтират символа на Сливен - Часовниковата кула

До края на следващата седмица, при добри атмосферни условия, се очаква да бъде завършен ремонтът най-високата часовникова кула в България, тази на сградата на община Сливен. Това обявиха от групата алпинисти, която освежава фасадата. От общината съобщиха, че обмислят в бъдеще тя да стане част от атракциите на града и да има контролиран достъп до..

публикувано на 07.10.22 в 14:19

Първа копка на новата спирка в Черноморец

Официален старт ще бъде даден на строителството на новата модерна автоспирка в град Черноморец. Това ще се случи на  10.10.2022 г. от 14:00 ч. Очаква се на събитието да присъстват кметовете на община Созопол и град Черноморец Тихомир Янакиев и Росен Деспов, общински съветници, представители на фирмата строител и жители на града. Черноморец..

публикувано на 07.10.22 в 12:46
архив

Затварят за месец улици в "Лозово" и "Долно Езерово"

Продължава реконструкцията на водопроводна и канализационна мрежа в кварталите „Лозово“ и „Долно Езерово“. За целта се въвежда промяна в организацията на движение по улици в "Лозово" и "Долно Езерово".  Строително-монтажните дейности стартират днес и ще продължат един месец. Частично ще бъде затворено движението в кв. „Лозово“ по кръстовището ул...

публикувано на 07.10.22 в 11:54

Болницата грейва в зелено по повод Европейския ден на донорството

Бургас ще се присъедини към Националната кампания, посветена на Европейския ден на донорството – 8 октомври. Тя се организира от Изпълнителна агенция „Медицински надзор“, съвместно с пациентски организации, лечебни заведения и Община Бургас. В 19.15 часа на 8 октомври, събота, сградата на УМБАЛ Бургас ще светне в зелено по повод Европейския ден на..

публикувано на 07.10.22 в 11:46