Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ обяви допълнителен прием за няколко специалности

Снимка: iStock

Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ - Бургас обяви допълнителен прием на документи за кандидатстване и записване в специалности, в които има незаети места за първи курс на учебната 2022/2023 г.

Единични свободни бройки има във Факултета по обществени науки, включително за специалности с допълнителна квалификация „учител“ и начална и предучилищна педагогика с чужд език.

Във Факултета по природни науки има ограничени бройки за специалност Химия с допълнителна квалификация „учител“.

Все още кандидат студентите могат да подадат документи за прием във Факултета по технически науки, където базата е една от най-модерните във страната. Сред най-съвременните специалности са тези свързани с компютърни технологии и софтуерно инженерство.

В университета студентите имат възможност да учат и профилирани специалности, които нямат аналог в други учебни заведения. Сред тях са: Химични технологии и психология на кризисните ситуации, Технология на нефта и газа, Технология на стъклото, керамиката и строителни свързващи вещества и др.

Във Факултета по обществено здраве и здравни грижи има незаети места за специалността Здравен мениджмънт (задочна форма на обучение).

В Колежа по туризъм все още има възможност за записване на студенти за Организация и управление на хотел и ресторант.

В Техническия колеж има места за студенти по Автомобилна електроника, Електротехника и Ремонт и експлоатация на автотранспортна техника.

Кандидатстудентските документи се подават в Учебно-информационния център на Университета. Срокът за приемане на документите и записване на приетите студенти е до 2 септември (за задочна форма на обучение) и до 9 септември (за редовна форма на обучение).

Желаещите да участват в допълнителния прием, трябва да притежават диплома за средно образование; да са положили конкурсен изпит в Университет „Проф. д-р А. Златаров“-Бургас или аналогичен изпит в друго легитимно висше училище през настоящата 2022 г. или да имат оценка от държавен зрелостен изпит (матура) от 2008 г. и следващи години.

При образуването на състезателния бал на кандидат-студенти, чиято диплома за средно образование е издадена преди 2008 г. и нямат оценка от държавен зрелостен изпит по български език и литература, за балообразуваща се взема оценката от зрелостния изпит по български език и литература или от зрелостния изпит по общообразователна подготовка, ориентиран към проверка на компетентностите по български език и литература.


По публикацията работи: Калина Енчева

Свързани подкасти:

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Царево отбеляза Международния ден на учителя

В Царево беше отбелязан 5 октомври - Международният ден на учителя в СУ ,,Н. Й. Вапцаров". В учебното заведение се проведе ден на отворените врати за всички учители.  На мероприятието присъстваха и учители, които са приключили своя трудов път.  Директорът Даниела Фелонова приветства всички присъстващи на празника. Поздрав поднесе и Мима..

публикувано на 05.10.22 в 17:00

В БСУ се проведе най-големият хакатон в света NASA SpaceApps Challenge

В Бургаския свободен университет се проведе най-големият хакатон в света NASA SpaceApps Challenge.  Състезателите имаха задача да разработят и представят проект за решаване на проблем или идея, свързани с изследване на Космоса и подобряване на живота на земята. Пет екипа се бориха за челните места. Симпатиите на публиката спечелиха екип..

публикувано на 05.10.22 в 15:58

Първокласници отпечатаха дланите си на Международния ден на учителя

С традиционното отпечатване на дланите на първокласниците в бургаското основно училище „Любен Каравелов“ отбелязаха международния ден на учителя. Инициативата се казва „Остави следа“ и вече за поредна година се организира именно на този ден, пояснява директорът на учебното заведение Пепа Марчева. "Това е една инициатива поставена от..

публикувано на 05.10.22 в 15:27
архив

В понеделник започва изплащането на възнагражденията на СИК

Община Бургас публикува трафик за изплащане на възнаграждения на членовете на секционни избирателни комисии от проведените на 2 октомври избори за народни представители, е следният: Възнагражденията на членовете на СИК, заявили желание да ги получат по банков път, ще бъдат преведени на 10.10.2022 г. Изплащането ще бъде осъществено по Дирекции на..

публикувано на 05.10.22 в 11:47

В деня на учителя връчват награди на преподаватели и ученици в Бургас

В Деня на учителя регионалното управление по образованието в Бургас ще връчи за първи път награди на преподаватели и ученици.   "Целта е да се утвъдят прогресивните практики и модели в образованието", каза началникът на ведомството в Бургас Петя Петрова.  Като част от кампанията вратите на учебни заведения в областта ще бъдат отворени за..

публикувано на 05.10.22 в 09:06

Награда за Професионалното училище по компютърно програмиране и технологии в Бургас

Професионалното училище по компютърно програмиране и технологии в Бургас получи приза “Дигитално училище на годината” на церемонията “Кмет на годината“. Наградата е на Дигиталната национална коалиция, учредена от Гергана Паси. Престижното отличие получи Димитрина Тодорова – директор на училището, а на церемонията присъстваха и членовете на училищното..

публикувано на 04.10.22 в 16:52

Десетокласници могат да се обучават за програмисти в Бургас

Професионална гимназия по електротехника и електроника "Константин Фотинов" – Бургас започва обучение по новия учебен цикъл по Национална програма "Обучение за IT кариера".  Десетокласници от всяка специалност могат да кандидатстват за обучение по професия "Приложен програмист" . Обучението ще е безплатно и ще е в 5 училища - центрове към МГ „Акад...

публикувано на 04.10.22 в 15:01