Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Рубриката "Радиомагазинче Надежда" представя:

Диана Тодорова изработва картини с естествени материали

Дамата от Ямбол използва изсушени листа, цветя, треви


ДОБРОТО е около нас и може да предизвика добро! Това го доказа фейсбук групата Купи подарък от майка на дете с увреждане. В нея майки на деца с увреждания показват снимки на ръчно направени от тях сувенири, подаръци, ръкоделия, плетива, а който желае може да си закупи. Участват и социални предприятия и хора с увреждания. В подкрепа на групата ние създадохме рубриката "Радиомагазинче Надежда". В нея всяка седмица ви срещаме с участник в групата, за да чуем историята му и да ви представим това, което изработва.

Диана Тодорова е от  Ямбол. От 15 години е с остеопороза. В началото заболяването е било в лека форма, но след това е прогресирало и се е стигнало да разграждане на костна тъкан. 


Вече пета година Диана е безработна поради затруднени движения и силни болки. Принудена да остане у дома тя започва да се занимава с изработването на картини с естествени материали като използва цветя, листа, пера и тревисти растения. 

е спирам да се боря с болестта, която засегна гръбначния ми стълб, започна разграждане и на всичките ми кости. Благодарение на лекари от Германия и проведено лечение при мен започна възстановяване на костната ми тъкан. Ходих бавно, защото се страхувах да не се потроша, предупредиха ме , чи мога да стигна до инвалидна количка. Правиха ми туморни маркери и резултатите ми бяха много лоши. През цялото време вярвах, че ще стане чудо и ще се излекувам. След 5 годишно лечение вече мога да се изправям нормално от леглото. Много съм благодарна на специалистите, които ми помогнаха!"


Диана разказва, че изработва картините си в много старание и любов. Купува си принтирани рисунки на различни теми. Изсушава цветя и с тях украсява различните сюжети. Тя поздравява всички в групата "Купи подарък от майка на дете с увреждане" и пожелава здраве, много усмивки и само хубави моменти в живота на всички.  

повече може да чуете в звуковия файл:


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

В село Индже войвода правят традиционна странджанска зимнина

Созополското село Индже войвода се намира в нископланинския район на Странджа. Според Константин Иречек селището е основано от гърчеещи се българи, пристигнали от Елховския край. А според местните хора в момента, които живеят и работят в района, това е най-доброто време не за много приказки, а  за запрятане на ръкави и приготвянето на..

публикувано на 07.10.22 в 16:32
Деница Добрева

Методиката ДениНетика и как да отслабваме здравословно

Как да тренираме така, че да не си нараним кръста или гърба? Може ли да се храним така, че хем да не сме гладни, хем да отслабваме? Съвети в тази насока предложихме в новото предаване на БНР-Бургас „Радио – айляк“, което започна днес. Как да спортуваме правилно и да се храним, без да умираме от глад, но и да изглеждаме добре. Думата..

публикувано на 07.10.22 в 15:16

Полезни съвети за тялото и за душата – в „Радио – айляк“, по БНР-Бургас

Как да тренираме така, че да не си нараним кръста или гърба? Може ли да се храним така, че хем да не сме гладни, хем да отслабваме? Съвети в тази насока ще чуете в новото предаване на БНР-Бургас „Радио – айляк“, което започва днес. Хранене, спорт за тялото и за душата, полезни съвети за външна и вътрешна красота и още малко делнична доза..

публикувано на 07.10.22 в 08:00

Младоженци дариха пари на детското отделение в УМБАЛ Бургас

Младоженци дариха средствата, събрани вместо сватбени букети, на Първо детско отделение в УМБАЛ Бургас. Те се казват Нели и Яни, а от 20 август са семейство Андрееви. Той е родом от Бургас, тя от Айтос и след 8 години живот в София единодушно взимат решението да се върнат за постоянно в Бургас, където да създадат дом и семейство. Младата двойка решава..

публикувано на 06.10.22 в 14:25

Анелия Николова изработва прекрасни аранжировки от сапунени цветя

ДОБРОТО е около нас и може да предизвика добро! Това го доказа фейсбук групата Купи подарък от майка на дете с увреждане. В нея майки на деца с увреждания показват снимки на ръчно направени от тях сувенири, подаръци, ръкоделия, плетива, а който желае може да си закупи. Участват и социални предприятия и хора с увреждания. В подкрепа на групата ние..

публикувано на 02.10.22 в 15:00
Теодора Мудева

Мис България Теодора Мудева търси новата Мис Сливен

След двегодишно прекъсване заради Ковид обстановката, Сливен отново ще има своята претендентка за короната на Мис България. Спектакълът ще е в зала Сливен на 19 октомври от 19:30 часа. Вече започнаха записванията на участнички от града и областта. След изключителния успех на Мис България Теодора Мудева, която след това спечели и международната..

публикувано на 28.09.22 в 09:48

Мама Севда и 11 - годишната Никол правят натурални сапунчета с кауза

ДОБРОТО е около нас и може да предизвика добро! Това го доказа фейсбук групата Купи подарък от майка на дете с увреждане. В нея майки на деца с увреждания показват снимки на ръчно направени от тях сувенири, подаръци, ръкоделия, плетива, а който желае може да си закупи. Участват и социални предприятия и хора с увреждания. В..

публикувано на 25.09.22 в 16:00