Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Бачийски: В ръководството на РИК-Бургас няма нито един представител на "Продължаваме промяната"

В ръководството на Районната избирателна комисия, от която зависи честното провеждане на извънредните парламентарни избори в Бургаски многомандатен регион, няма нито един представител на първата политическа сила от последния вот на гражданите през ноември 2021год, се посочва в отворено писмо от Константин Бачийски, от„ПП“:

„Кандидатурите на „Продължаваме Промяната“ са напълно игнорирани. С решението на Централната избирателна комисия ключовата фигура в Районната избирателна комисия в Бургас е предоставена на ПП ГЕРБ - партията, настоявала до преди месец за връщането на хартиените бюлетини.

Заместник-председателите са избрани от ИТН и БСП, секретарят на Комисията от ДПС. За „Продължаваме Промяната“ са предвидени само места за редови членове в изборната администрация.

„Приемаме случилото се като доказателство, колко много се страхуват ГЕРБ и ДПС от изборните резултати и като сигнал, че те ще се опитат с всички средства да си осигурят предимство. Подреждането на състава на РИК-Бургас е безпрецедентна подмяна на вота на избирателите, тъй като гласовете за първата партия в страната и в региона от последните избори не са били зачетени и просто са изхвърлени в коша“, коментира Константин Бачийски от името на „Продължаваме Промяната“.

През ноември 2021 г. листата с кандидати за народни представители на „Продължаваме Промяната“, водена от Константин Байчийски, победи ГЕРБ в Бургас и в Бургаска област. На 12 август 2022 год. ЦИК демонстрира с решението си явно незачитане на избора на десетки хиляди граждани от региона.“


По публикацията работи: Свобода Атанасова
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

платена публикация
Костадинов: Само „Възраждане“ може да гарантира мира и неутралитета на България

„Възраждане“ е единствената политическа организация, която може да гарантира мира и неутралитета на България, заяви лидерът й Костадин Костадинов.  Според него, след новината за частичната мобилизация в Русия, основният въпрос, който в момента тормози хората е - ще участва ли страната ни в очертаващата се широкомащабна война в Украйна срещу Русия или..

публикувано на 29.09.22 в 17:00

платена публикация
Цончо Ганев от " Възраждане": Трябва да бъде спрян Планът за въвеждане на еврото

Цончо Ганев е заместник-председател на ПП „Възраждане“ и водач на листата за 2-ри МИР. Според него, два са основните приоритета пред новия български парламент. Първият е да не бъдем въвлечени във военен конфликт, а вторият е тежката икономическа ситуация с инфлация от над 20 %. Трябва да бъде взето решение веднага да бъде спрян Планът за..

публикувано на 29.09.22 в 12:37

Атанас Димитров: Очаквам да има до 90% избирателна активност в Индже войвода

В созополското село Индже войвода очакват висока избирателна активност до 90% на предсрочните парламентарни избори в неделя. Това каза за БНР Бургас кметът Атанас Димитров. Хартиените бюлетини трябва да пристигнат в селото в събота. Според местните хора честото провеждане на избори е изморително, защото са се наслушали на еднакви предизборни..

публикувано на 29.09.22 в 08:00

платена публикация
Христо Иванов: Ще работим за съдебна реформа, електронно управление, политика за инвестициите и образованието

Още в първия ден на новото Народно събрание „Демократична България“ ще внесе 25 законопроекта по дневния ред на реформата, модернизацията на страната и разрешаването на кризите и належащите проблеми на гражданите. Това съобщи лидерът на партията и кандидат-депутат Христо Иванов на предизборна среща в Бургас. Много е важно да можем да формираме..

обновено на 28.09.22 в 15:51

платена публикация
Инж. Петър Кънев направи голямо дарение от книги за библиотеки в региона

Водачът на листата на Коалиция "БСП за България" за 2-ри МИР - Бургас инж. Петър Кънев направи дарения от книги за читалищни библиотеки в областта. През миналата седмица дарениe получи Народно читалище "Георги Попаянов - 1914" в Малко Търново, където инж. Кънев лично занесе седемдесет тома избрана литература. Също лично той достави петдесет..

публикувано на 28.09.22 в 12:36

Масови откази на членове и председатели на СИК в Бургас

Масови откази на членове и председатели на Секционни избирателни комисии постъпват в Районната избирателна комисия в Бургас. Председателят на комисията Михаил Хаджиянев заяви, че над 40 решения за подмяна на хора се взимат на ден. Повечето напуснали секционните комисии посочват лични причини за отказите.  От 5 дни се наблюдава процес на масови..

публикувано на 27.09.22 в 15:37

платена публикация
Поредица от предизборни срещи проведоха в Бургаска област от Коалиция „БСП за България“

Поредица от предизборни срещи проведоха в Бургаска област кандидатите за народни представители от Коалиция „БСП за България“ за 2- ри МИР – Бургас. Посетени бяха по-голямата част от общините в областта – Созопол, Айтос, Камено, Сунгурларе, Малко Търново, Руен, Поморие, Несебър, Приморско. „В последното коалиционно правителство, БСП доказа, че..

публикувано на 27.09.22 в 10:59