Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Мими Иванова: Много обичам лятото и обожавам морето

Мими Иванова е една от българските поп певици, чиито песни са любими на поколения българи. Всеки знае хитовете й „Петнадесет лалета“, „Майчице свята“, „ „Хора и улици“ – в дует с Борис Гуджунов, „Вече свърши хубавото време“, „Вълкът и седемте козлета“, „Зелената стара чешма“ и др. Автор на значителна част от най-успешните ѝ песни е нейният съпруг, композиторът Развигор Попов, с когото работят неразделно от 1973 година досега.

Изпълнителката разказа, че много обича лятото и започва да се готви за него от пролетта с планове, за почивка и посещение на интересни  дестинации. Много често, обаче дните й се запълват с работа, защото тя продължава да участва в концерти, а и се занимава с преподавателска дейност.

„Намирам си промеждутъци, за да си почина – без телефон, без ангажименти. Много харесвам да съм си вкъщи, да подреждам, да се срещам с приятели. Много харесвам морето – това лято бях в Гърция, но обичам и нашето море. Бях във Варна, Бургас и Обзор и не пропуснах да му се порадвам!“Мими Иванова сподели, че няма време за хоби. Готвенето е оставила на съпруга си Развигор Попов, който е много добър в кухнята. Изпълнителката предпочита да чисти – да мие, да подрежда, да се грижи за цветята си.

 През това лято известното семейство е било на пътешествие в Анталия и Кападокия. Сега планира за една вечер да отиде до Истанбул, за да се срещнат с приятели на вечеря.  Мими Иванова участва през това лято в турнето „Обич и песен“, заедно с 7 свои колежки те вече имаха концерти в различни градове на страната и навсякъде публиката ги приема с много любов. Този петък те напълниха и Бургаския летен театър, а на 19 август ще гостуват в Созопол.

повече може да чуете в звуковия файл:

БНР подкасти:

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

В село Индже войвода правят традиционна странджанска зимнина

Созополското село Индже войвода се намира в нископланинския район на Странджа. Според Константин Иречек селището е основано от гърчеещи се българи, пристигнали от Елховския край. А според местните хора в момента, които живеят и работят в района, това е най-доброто време не за много приказки, а  за запрятане на ръкави и приготвянето на..

публикувано на 07.10.22 в 16:32
Деница Добрева

Методиката ДениНетика и как да отслабваме здравословно

Как да тренираме така, че да не си нараним кръста или гърба? Може ли да се храним така, че хем да не сме гладни, хем да отслабваме? Съвети в тази насока предложихме в новото предаване на БНР-Бургас „Радио – айляк“, което започна днес. Как да спортуваме правилно и да се храним, без да умираме от глад, но и да изглеждаме добре. Думата..

публикувано на 07.10.22 в 15:16

Полезни съвети за тялото и за душата – в „Радио – айляк“, по БНР-Бургас

Как да тренираме така, че да не си нараним кръста или гърба? Може ли да се храним така, че хем да не сме гладни, хем да отслабваме? Съвети в тази насока ще чуете в новото предаване на БНР-Бургас „Радио – айляк“, което започва днес. Хранене, спорт за тялото и за душата, полезни съвети за външна и вътрешна красота и още малко делнична доза..

публикувано на 07.10.22 в 08:00

Младоженци дариха пари на детското отделение в УМБАЛ Бургас

Младоженци дариха средствата, събрани вместо сватбени букети, на Първо детско отделение в УМБАЛ Бургас. Те се казват Нели и Яни, а от 20 август са семейство Андрееви. Той е родом от Бургас, тя от Айтос и след 8 години живот в София единодушно взимат решението да се върнат за постоянно в Бургас, където да създадат дом и семейство. Младата двойка решава..

публикувано на 06.10.22 в 14:25

Анелия Николова изработва прекрасни аранжировки от сапунени цветя

ДОБРОТО е около нас и може да предизвика добро! Това го доказа фейсбук групата Купи подарък от майка на дете с увреждане. В нея майки на деца с увреждания показват снимки на ръчно направени от тях сувенири, подаръци, ръкоделия, плетива, а който желае може да си закупи. Участват и социални предприятия и хора с увреждания. В подкрепа на групата ние..

публикувано на 02.10.22 в 15:00
Теодора Мудева

Мис България Теодора Мудева търси новата Мис Сливен

След двегодишно прекъсване заради Ковид обстановката, Сливен отново ще има своята претендентка за короната на Мис България. Спектакълът ще е в зала Сливен на 19 октомври от 19:30 часа. Вече започнаха записванията на участнички от града и областта. След изключителния успех на Мис България Теодора Мудева, която след това спечели и международната..

публикувано на 28.09.22 в 09:48

Мама Севда и 11 - годишната Никол правят натурални сапунчета с кауза

ДОБРОТО е около нас и може да предизвика добро! Това го доказа фейсбук групата Купи подарък от майка на дете с увреждане. В нея майки на деца с увреждания показват снимки на ръчно направени от тях сувенири, подаръци, ръкоделия, плетива, а който желае може да си закупи. Участват и социални предприятия и хора с увреждания. В..

публикувано на 25.09.22 в 16:00