Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

ПП внесе документи в ЦИК

Изчакват резултатите от социологическо проучване, за да решат за коалиция с ДБ

Снимка: БГНЕС

"Продължаваме промяната" внесе в ЦИК документи за регистрация в изборите през октомври. И този път коалицията внесе необходимите подписи с мандата на ВОЛТ и бургаската партия Средна европейска класа, тъй като все още регистрацията на "Продължаваме промяната" като партия не е окончателно завършена, каза Никола Минчев. 

Бившите управляващи изчакват резултатите от социологическо проучване, което трябва да е готово днес, за да решат предизборна или следизборна да бъде коалицията с Демократична България, каза Минчев.

"Внесохме 5 550 подписа. Категорично със заявката за първо място, както и предния път, независимо от формата, в който се явим на изборите. Със сигурност ще работим заедно с Демократична България! Това е въпрос на тактика, кой вариант ще ни донесе най-много мандати. Днес ще проучим резултатите от дълбочинната социология, която сме поръчали, за да видим наистина кой е най-добрият вариант за събиране на повече избиратели".

По публикацията работи: Добрина Карамболова
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

платена публикация
Костадинов: Само „Възраждане“ може да гарантира мира и неутралитета на България

„Възраждане“ е единствената политическа организация, която може да гарантира мира и неутралитета на България, заяви лидерът й Костадин Костадинов.  Според него, след новината за частичната мобилизация в Русия, основният въпрос, който в момента тормози хората е - ще участва ли страната ни в очертаващата се широкомащабна война в Украйна срещу Русия или..

публикувано на 29.09.22 в 17:00

платена публикация
Цончо Ганев от " Възраждане": Трябва да бъде спрян Планът за въвеждане на еврото

Цончо Ганев е заместник-председател на ПП „Възраждане“ и водач на листата за 2-ри МИР. Според него, два са основните приоритета пред новия български парламент. Първият е да не бъдем въвлечени във военен конфликт, а вторият е тежката икономическа ситуация с инфлация от над 20 %. Трябва да бъде взето решение веднага да бъде спрян Планът за..

публикувано на 29.09.22 в 12:37

Атанас Димитров: Очаквам да има до 90% избирателна активност в Индже войвода

В созополското село Индже войвода очакват висока избирателна активност до 90% на предсрочните парламентарни избори в неделя. Това каза за БНР Бургас кметът Атанас Димитров. Хартиените бюлетини трябва да пристигнат в селото в събота. Според местните хора честото провеждане на избори е изморително, защото са се наслушали на еднакви предизборни..

публикувано на 29.09.22 в 08:00

платена публикация
Христо Иванов: Ще работим за съдебна реформа, електронно управление, политика за инвестициите и образованието

Още в първия ден на новото Народно събрание „Демократична България“ ще внесе 25 законопроекта по дневния ред на реформата, модернизацията на страната и разрешаването на кризите и належащите проблеми на гражданите. Това съобщи лидерът на партията и кандидат-депутат Христо Иванов на предизборна среща в Бургас. Много е важно да можем да формираме..

обновено на 28.09.22 в 15:51

платена публикация
Инж. Петър Кънев направи голямо дарение от книги за библиотеки в региона

Водачът на листата на Коалиция "БСП за България" за 2-ри МИР - Бургас инж. Петър Кънев направи дарения от книги за читалищни библиотеки в областта. През миналата седмица дарениe получи Народно читалище "Георги Попаянов - 1914" в Малко Търново, където инж. Кънев лично занесе седемдесет тома избрана литература. Също лично той достави петдесет..

публикувано на 28.09.22 в 12:36

Масови откази на членове и председатели на СИК в Бургас

Масови откази на членове и председатели на Секционни избирателни комисии постъпват в Районната избирателна комисия в Бургас. Председателят на комисията Михаил Хаджиянев заяви, че над 40 решения за подмяна на хора се взимат на ден. Повечето напуснали секционните комисии посочват лични причини за отказите.  От 5 дни се наблюдава процес на масови..

публикувано на 27.09.22 в 15:37

платена публикация
Поредица от предизборни срещи проведоха в Бургаска област от Коалиция „БСП за България“

Поредица от предизборни срещи проведоха в Бургаска област кандидатите за народни представители от Коалиция „БСП за България“ за 2- ри МИР – Бургас. Посетени бяха по-голямата част от общините в областта – Созопол, Айтос, Камено, Сунгурларе, Малко Търново, Руен, Поморие, Несебър, Приморско. „В последното коалиционно правителство, БСП доказа, че..

публикувано на 27.09.22 в 10:59