Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Напрежение в МБАЛ – Поморие заради закриване на хирургията

Напрежение в МБАЛ – Поморие заради закриването, преди 2 седмици, на хирургичното отделение от страна на управителя на болницата Кирил Хинов.

Проблемът се обсъжда на заседание на ресорната комисия към местния общински съвет. Като мотиви за закриването бяха посочени липсата на достатъчно специалисти, несъответствие на медицинските стандарти и недобрите финансови резултати.

Д-р Хинов посочи, че за да функционира отделението, трябват две хирургични сестри и един анестезиолог, както и модерна апаратура, а за да се издържа, са необходими 300 операции на година. Той посочи, че то се закрива временно, персонал няма да бъде освободен, а пренасочен.

Началникът на отделението Христо Христов посочи, че няма как да се правят толкова операции във време на пандемия. Други лекари подчертаха, че има специалисти, но те са пренасочени.

Заседанието на комисията продължава. 


По публикацията работи: Мариян Иванов
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Инвазивният кардиолог Мариана Контева отговаря на слушателски въпроси

Инвазивният кардиолог Мариана Контева отговаря на слушателски въпроси Може ли изтръпването на крайниците да се дължи на проблем с кръвоснабдяването? Как да разпознаем слабото оросяване на ръцете и краката? На тези и други слушателски въпроси ще чуете отговора в новото, здравно предаване на БНР – Бургас „Без направление“. В него..

публикувано на 05.10.22 в 08:00

Инвазивната кардиология на УМБАЛ Бургас заработи, вече поема и спешните случаи

В отделението има нови специалисти и обезпечи денонощен график за инвазивна помощ на пациенти с инфаркти и други сърдечно-съдови инциденти. Информацията е важна както за екипите на Спешна помощ, които трябва да реагират бързо в случай на инфаркт, така и за пациенти със сърдечно-съдови проблеми, техните семейства и техните лични лекари. Поставени са..

публикувано на 04.10.22 в 08:24

47 са новите случаи на ковид в бургаска област

47 са новите случаи на ковид в бургаска област, в сливенска са 26, а в ямболска 10. 752 са те в страната, показват данните на Единния информационен портал. Това са 15.5% от направените 4 856 теста за изминалото денонощие. 569 души са в болница, като 43-ма от тях са в интензивно отделение. 3 души са починали заради усложнения. Поставени са 2..

публикувано на 30.09.22 в 09:30

Работещите в ЦСПМ искат реално увеличение на заплатите, а не бонуси

Не ни устройват парите, които правителството отпусна за Центровете за спешна медицинска помощ в страната, каза председателят на бургаската  структура на КНСБ  Климентин Милчев. Това е бонус,  а не увеличение на заплатите, подчерта той: "След първи януари ще ги спрат, това нещо се дават един вид да ни замажат очите.Лошото е, че молбите за напускане..

публикувано на 30.09.22 в 08:16

Бургас ще се включи в отбелязването на Световния ден на сърцето

Бургас ще се включи в отбелязването на Световния ден на сърцето – 29 септември, с открита спортна тренировка на входа на Морска градина от 18.30 до 20.30 часа. Пак ще бъде позиционирана информационна шатра, на която ще бъдат раздавани на всички желаещи карти за спорт и информационни материали за превенция на сърдечно-съдовите заболявания. В събитието в..

публикувано на 28.09.22 в 10:47

Служители на Регионалната здравна инспекция в Бургас излязоха на протест

Близо 30 души от Регионалната здравна инспекция в Бургас се включиха в националния протест на служителите в системата. Протестиращите настояват за 30% увеличение на заплатите.  Национален протест на служителите в РЗИ Протестиращите служители на РЗИ в Бургас показаха фишове с нетно възнаграждение от 788лв. Те казаха, че задълженията им се..

публикувано на 26.09.22 в 14:11

Електронното здравеопазване - предизвикателство и пред фармацевтите

Дигитализацията в системата на здравеопазването е едно от предизвикателствата пред българските фармацевти. Това в Световния ден на фармацията заяви пред БНР-Бургас Любима Бургазлиева, председател на регионалния браншови съюз: "Свързани познания трябва да имат в областта на проверката на автентичността на лекарствените продукти-да може да..

публикувано на 25.09.22 в 09:39