Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

TEEN BOOM FEST идва с апел: Балоните са за украса


На 20 и 21 август на Морската гара в Бургас предстои третото издание на фестивала TEEN BOOM FEST'22. За пореден път хиляди млади хора ще се срещнат с любимите си влогъри, блогъри, актьори, инфлуенсъри и ютубъри. Освен с цел забавление обаче, събитието идва с важна кауза. Този път тя цели да информира за вредните последици от употребата на райски газ, който през последните месеци стана все по-популярен сред младежите в страната, а впоследствие - забранен за продажба на лицата под 18 години с решение на Парламента. 

По време на младежкия форум част от организаторите ще запознаят присъстващите с опасностите, които крие веществото. 

"Ние сме изготвили информационни материали, които ще раздаваме на фестивала. Направили сме и значки с логата и координатите на Местната комисия за борба с противообществените прояви и на Общинския съвет по наркотични вещества. Стремим се да разясним както на децата, така и на родителите за опасностите, които крият различните вещества. Търсим атрактивният начин да достигнем до младите, а фестивалът е точното място за това", обясни Десислава Василева от Местната комисия за борба с противообществените прояви при малолетни и непълнолетни. 

Фестивалът се разраства все повече - над 7000 души очакват организаторите във всеки от двата дни. Тази година на сцената ще се качат още повече любимци на младежите. Сред тях са: Дара, Атанас Колев, вокално трио Deja Vu, Tорино и Пашата, диджей Панчо, Тита, EVA, Deni, Дара Екимова, RDMK, FIRE x DJ TEHO, V:RGO x EMIL TRF x MONEYSTAXS. 

TEEN BOOM FEST ще се провежда в часовете от 16.00 до до 22.00, а входът е свободен. За по-голямо удобство на присъстващите на ул. „Булаир“ в Бургас отново ще бъде обособена специална паркинг зона, в отсечката от ул. "Константин Фотинов" до ул. "Цар Симеон I". 

БНР подкасти:Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Любо Киров с „Ново турне 2024“ в Бургас тази вечер

Любо Киров обяви „Ново турне 2024“ с концерти в страната. Тази вечер е в Летния театър на Бургас.  Както подсказва и името му „Ново турне 2024“ - то е изцяло ново преживяване за публиката. В момента Любо Киров работи и по албум, който се очаква да излезе през годината, а заедно с екипа си отново подготвя безкомпромисно музикално шоу.  Поредицата..

публикувано на 21.07.24 в 14:42

Мария Статулова ще е първият гост в нова иницитива на Международния филмов фестивал в Бургас

Над 40 заглавия събира програмата на Международния филмов фестивал Бургас тази година. Деветото издание се провежда в дните от 19 до 25 юли . Прожекциите са с вход свободен в Културния дом на НХК и на откритата сцена „Охлюва“. Фестивалният директор Емил Ованесов съобщи в студиото на БНР-Бургас: "Приготвили сме богата..

обновено на 21.07.24 в 12:07

Класически концерт с международно участие на "Флората" тази вечер

Тази вечер концерт, който ще се проведе в залата на Експозиционен център „Флора“ от 20 часа събира международна група музиканти: Павел Берман - цигулка (Швейцария), Галина Койчева - Мирчева - цигулка, Огнян Константинов - виола, Ромен Гариу - виолончело (Франция-Германия) и Даниела Дикова - пиано за изпълнение на пленителните Габриел Форе - клавирен..

публикувано на 21.07.24 в 11:50

Лятно кино „Яворов“ в Поморие предлага разнообразие от филми до 25 юли

Лятно кино „Яворов” в Поморие посреща зрители под богатия си звезден купол. Програмата днес включва от 21:00 ч. –„ Аз, проклетникът 4“ - анимация, комедия – 90 мин., а  от 22:45 ч. е „Покажи ми луната“ - комедия, романтичен – 127 мин. 22.07.2024 г. /понеделник/ 21:00 ч. – Грейси и Педро: пухкаво приключение /анимация – 80 мин/ 22:30 ч. –..

публикувано на 21.07.24 в 10:44

Йосиф Спиридонов: „Солинария“ се утвърждава и намира своето място на българската музикална сцена

Четвъртото издание на Младежкия арт фестивал „Солинария“ приключи преди няколко дни. Той се проведе от 2 до 13 юли. Форумът даде възможност на талантливи млади изпълнители на излязат на сцената. Екипът ни няма да спре дотук, а ще надгради постигнатото, посочи артистичният директор на „Солинария“ Йосиф Спиридонов: „През 2024 имахме рекорден..

публикувано на 20.07.24 в 14:45

"Последният гларус" открива BIFF 2024 в Бургас

Международният филмов фестивал Бургас започва тази вечер в морския град. На откриването от 21 часа на откритата сцена „Охлюва“ ще бъде Теодор Ушев, който селектира анимационната програма и актьорът Юлиян Вергов като част от журито. Над 40 заглавия представя деветото издание на фестивала. В конкурсната програма има 6 заглавия, които са..

обновено на 19.07.24 в 15:27