Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Най-добрите изпълнители се включват в концерта "Обичам Бургас"

На 10 септември предстои четвъртото издание на традиционния концерт – спектакъл „Обичам Бургас“,което ще събере най-добрите бургаски изпълнители и млади таланти на сцената на Летния театър на 10 септември. Началото е в 20:00 часа.

Тази година в „Обичам Бургас“ ще бъде с нова модерна визия, която включва много светлинни и звукови ефекти.

В спектакъла ще участват 140 певци, танцьори и акробати, които ще поднесат на публиката едно незабравимо шоу в края на летния сезон.

На сцената ще се качат Тони Димитрова, Стефан Илчев, Драго Драганов, „Фортисимо“, Василена Чернаева, Пламена Бенова, Дишо и Иван, група „Тоника“, трио DEJA VU, Красимира Иванова, трио Gentle Spirit, Крис Грънчаров, Ния Стоянова, Кристиана Георгиева, ДВГ „Изгревчета“, Expose Team и XNRG crew, КСТ „Бургас 1975“, КСА „Нефтохимик - 2011“, Танцово студио 29 и Мажоретен състав при Търговската гимназия.

Четвъртото издание на концерта ще е уникално и с това, че ще събере в едно четири вида изкуство – музика, танц, поезия и живопис.

Всички изпълнения ще са съпроводени със специални танцови хореографии, които ще бъдат изпълнени от общо 5 балетни формации. Освен обичани и популярни песни, изпълнителите ще рецитират от сцената и любими свои стихове. По време на рециталите на голяма видеостена ще бъдат показвани подбрани картини на бургаски художници от Бургас.

Спектакълът „Обичам Бургас“ е определян от мнозина като най-бургаския концерт. Той е създаден за всички, които носят Бургас в сърцето си и е кулминация на лятната културна програма на морския град.

Сред специалните гости в публиката ще бъдат изявени бургаски личности от сферата на културата и успели спортисти, които са прославили името на Бургас в страната и по света. По традиция и тази година всеки зрител ще получи подарък – знаменце с логото „Обичам Бургас“.

Концертът „Обичам Бургас“ изпълнява и важна културна мисия. В него публиката се среща с популярни певци и танцьори, а от друга страна концертът дава възможност за изява на млади таланти за първи път да стъпят на голямата сцена.

Билети се разпространяват на каса „Часовника“. Цената на пропуските е 10 лева.


По публикацията работи: Калина Енчева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Солени ветрове" - фестивалът на бардовете, на поетите с китара

На 23 и 24 август в Бургас ще се проведе „Солени ветрове“ - фестивалът на бардовете, на поетите с китара. Мястото е открита сцена „Охлюва“, началото и през двата дни е 17:30 часа.  За 16 поредна година той привлича изпълнители от цяла България. Очаква се да пристигнат 26 индивидуални изпълнители и пет дуетни формации, а международните участници са от..

публикувано на 14.08.24 в 16:47
снимката е илюстративна

Девет читалища в Сливен получават общинска субсидия от 17 хиляди лева

Общинска субсидия за близо 17 хиляди лева бе разпределена за финансиране на проектите на читалища в община Сливен. Това е втория транш от субсидирането на културните средища.  Девет народни читалища ще получат общинската субсидия. Според комисията проектите им са подадени в необходимите срокове и отговарят на изискването за финансиране. Сред..

публикувано на 14.08.24 в 14:41

Teen Boom Fest 2024 казва „Избери доброто“

Младежкият фестивал „Тийн Буум Фест“ акостира на Морска гара Бургас този уикенд със своето пето издание. Всяка година участниците във форума имат определена кауза. Тази година се обединяват Община Бургас, Агенция Митници и Националната Агенция за приходите с две големи кампании. Срещи с инфлуенсъри и концерти са част от програмата на двата..

публикувано на 14.08.24 в 14:20

Фестивалът "С книга на плажа" започва в Бургас

Десетото издание на фестивала “С книга на плажа“ започва днес в Бургас. 31 издателства ще се представят в рамките на културния форум, който се провежда на открито пред експозиционния център „Флора“. Над 30 срещи с автори предвижда програмата. Детски книги, книги-игри,  художествена и научна литература, книги на български автори и поезия са..

обновено на 14.08.24 в 10:56

Бургас ще се потопи в цветовете и ритъма на индийския танц

Бургас ще се потопи в ритъма на индийската култура с въздействащите изпълнения на едни от най-известните и утвърдени изпълнители на индийски класически танци. Програмата Rasa-Nishpatti ще предложи палитра от избрани представления от репертоара на Бхаратанатям, постановка създадена, за да предизвика човешките емоции. Събитието ще се случи днес от 20:30..

обновено на 14.08.24 в 09:41

Три дни безплатно българско кино в бургаския филиал на Софийския университет

Безплатни прожекции на открито организира бургаският филиал на Софийския университет от днес до 16-и, петък. Те ще бъдат излъчвани в двора на филиала, в сърцето на Морската градина, входът е свободен, а началният час е 21:30. Подборът за трите дни включва съответно „Стъпки в пясъка“, селекция от къси филми, "Вездесъщият". Инициативата има за цел да..

обновено на 14.08.24 в 07:42

"Прегърнат облак" и "Тиферет" с концерт в бургаска галерия

Бургаската група "Прегърнат облак" ще представи съвместен концерт с група "Тиферет" от 19.00 ч. в галерия "Георги Баев" на булевард "Демокрация". Идеята за съвместно събитие се поражда от музикалната среща на композиторката на облака Теодора Илиева с един от най-колоритните музиканти-импровизатори Константин Кучев. Той е част от множество..

обновено на 13.08.24 в 12:01