Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Три специализирани секции разкриват в Айтос за хората с физически и зрителни увреждания

Три специализирани избирателни секции ще бъдат разкрити в Айтос. Те са предназначени за хората с физически и зрителни увреждания. 

  • СИК № 014 – Заседателна зала на Община Айтос
  • СИК № 015 – Малка заседателна зала на Община Айтос
  • СИК № 016 – на ул. “Гурко” №3 - Общински център за социални и здравни услуги /ОЦСЗУ/

 Заявки за помощ /превоз/ предварително, както и в деня на Изборите, ще се приемат от Общинска администрация - Айтос, в часовете от 8.30 до 17.00 часа /в работните дни/, на телефон 0558 2-35-42 ; 0898 530 016, и в изборния ден - от 07.00 ч. до 17.00 ч. 


По публикацията работи: Ивайло Пеев
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Светлин Тачев, Галъп: Избирателната активност към 13:00 часа е 17,6% в страната

17,6% е към 13:00 часа избирателната активност в страната. Това каза за БНР Бургас социологът Светлин Тачев от „Галъп интернешънъл болкан“.  В сравнение с предходния вот от 14 ноември 2021 година избирателната активност се движи в същия диапазон.  Това показва, че няма чувствителна разлика и се движи със същия темп.  Изборите  са един от..

публикувано на 02.10.22 в 13:44

Ето къде могат да гласуват хората с физически и зрителни увреждания във Втори МИР - Бургас

РИК - Бургас определи избирателните секции на територията на Бургаски избирателен район, където  могат за гласуват  избиратели с увредено зрение или със затруднения в придвижването. Предприети са и мерки за осигуряване на достъпна среда на избирателите с увреждания до избирателните секции по чл. 10 от ИК, както и обявяване на телефони и адреси за..

публикувано на 02.10.22 в 09:00

Община Болярово е готова за провеждането на вота в неделя

Близо 3 хиляди са избирателите в Община Болярово. Те ще гласуват на 2 октомври в 21 секции. В две от тях избирателите ще могат да дадат вота си машинно.  Технически сме готови във всички секции с помещенията и кабините, както и с необходимите материали, заяви кметът на Болярово Христо Христов: "Смятам, че нашите комисии са добре..

публикувано на 30.09.22 в 13:32

платена публикация
Димитър Найденов: "За да може да се лекува нашата болна държава, ни трябва ефективно правосъдие."

Димитър Найденов е кандидат за народен представител за 48-то Народно събрание от листата на Коалиция "Демократична България - обединение" във втори МИР Бургас. Той заостри вниманието върху контрола върху дейността и отчетността на главния прокурор.   "Докато ние не въведем такъв механизъм за демократична отчетност върху главния прокурор, средствата по..

публикувано на 30.09.22 в 10:00

Атанас Димитров: Очаквам да има до 90% избирателна активност в Индже войвода

В созополското село Индже войвода очакват висока избирателна активност до 90% на предсрочните парламентарни избори в неделя. Това каза за БНР Бургас кметът Атанас Димитров. Хартиените бюлетини трябва да пристигнат в селото в събота. Според местните хора честото провеждане на избори е изморително, защото са се наслушали на еднакви предизборни..

публикувано на 29.09.22 в 08:00

Масови откази на членове и председатели на СИК в Бургас

Масови откази на членове и председатели на Секционни избирателни комисии постъпват в Районната избирателна комисия в Бургас. Председателят на комисията Михаил Хаджиянев заяви, че над 40 решения за подмяна на хора се взимат на ден. Повечето напуснали секционните комисии посочват лични причини за отказите.  От 5 дни се наблюдава процес на масови..

публикувано на 27.09.22 в 15:37

За денонощие на 2 октомври затварят района около зала "Бойчо Брънзов"

Движението и паркирането на автомобили в района на бургаската спортна зала „Бойчо Брънзов",  в к-с „Зорница“, ще бъде ограничено   във връзка с провеждането на „Парламентарни избори 2022“ и с цел осигуряване на безопасен достъп на членовете на секционните избирателни комисии до залата. Ограничението влиза в сила от 12.00 ч. на 2 октомври – неделя, до..

публикувано на 27.09.22 в 09:34