Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Наша гордост:

Девет шампионски титли за бургаски джу джицу състезатели от Балканското в Баня Лука

Централен полицейски карате джу джицу клуб – Бургас се е представил със 17 участници


Девет шампионски титли за Централен полицейски карате джу джицу клуб – Бургас от престижно състезание  в град Баня Лука, Босна и Херцеговина. Там се проведе  17 – тото отворено Балканско първенство за деца по джу джицу и Световна купа от 16 до 18 септември, това съобщи ръководителят на клуба сенсей Венилин Русинов:

Много силно състезание с много голяма конкуренция! Броят на състезателите в националния ни отбор беше 35, от пет клуба в страната, като нашите участници бяха 17, от 6 до 18 годишна възраст. Ние успяхме да спечели 9 златни и множество сребърни и бронзови медали. Девет титли е изключително голямо постижение, ние имаме шампиони във всички възрастови групи. Гордея се с всеки един от състезателите, защото те се справиха блестящо, играха силно и тактически изпълниха всяко едно указание!“  


В първенството са участвали над 900 състезатели от 22 държави от Европа. Те са се представили в дисциплините дуо, файтинг и не ваза. За първи път на това първенство са участвали и деца на възраст 6 – 7 години.

За състезателите от Централния полицейски карате джу джицу клуб - Бургас  предстои през октомври участие в турнир в Пловдив, Национална купа на България на 22 октомври в Бургас и Световна купа в Абу Даби през ноември.

повече може да чуете в звуковия файл:

Ето класиранията на състезателите от ЦПКДК - Бургас: 
Първи ден: 
1 място : Ванеса Стоянова - файтинг, Мелиса Дачева - файтинг,  Чавдар Русинов - файтинг, Мелиса и Чавдар - дуо 
2 място: Павел Петков- файтинг,  Михаела Агафонова - файтинг,  Петър Стоянов - файтинг,  Михаела и Красимир - дуо
3 място: Жанет Ишкиева - файтинг, Анастасия Едрева - файтинг 
4 място: Иван Патриков - файтинг 
5 място: Димитър Цанев - файтинг,  Даниел Минчев - файтинг,  Красимир Димитров - файтинг

Втори ден: 
1 място: Мартин Стамов - файтинг,  Ванеса Стоянова и Иван Патриков - дуо, Чавдар и Красимир - дуо, Мелиса и Михаела - дуо 
2 място: Дани Карадимов - файтинг, Ники Киров - файтинг, Анастасия и Мартин - дуо, Иван Патриков и Петър Стоянов - дуо, Чавдар и Мелиса - дуо 
3 място : Иван Събев- файтинг, Ники Киров - файтинг,  Фатме Дачева - файтинг
5 място: Алекс Кандур


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Бургаски полицаи с призово класиране в първенство по карате и лична защита

Призовото второ място – отборно завоюва екипа на ОДМВР - Бургас в състав : Радостина Николова, Румен Тодоров, Венилин Русинов и Яни Русинов, състезавали се в Зоналното първенство и Националния преглед по полицейска лична защита и Републиканско първенство по карате за служители на МВР. В първенствата конкуренцията бе между служители от отделните..

публикувано на 23.09.22 в 14:10

В Айтос започва баскетболен турнир посветен на 22 септември

В спортната зала на Айтос ще се проведе баскетболен турнир, посветен на Независимостта на България. Заради лошото време навън стрийтбола се наложи да се премести в зала „Аетос“, на закрито. Отборите  ще бъдат разпределени в 5 възрастови групи, каза  за БНР Бургас  Дечо Коешинов, съорганизатор на турнира и   треньор на детски формации: „Специално..

публикувано на 22.09.22 в 08:43

Футболните клубове на Поморие и Несебър се изправят един срещу друг

Среща между общинските футболни клубове на Поморие и Несебър ще се проведе днес (21.09) на стадиона в Каблешково.  Първоначално мачът бе планиран за Поморие, но бурята нанесе щети на местния стадион. Там е съборена западната странѝца върху футболната врата. Футболната среща ще се играе от 17 часа.

публикувано на 21.09.22 в 13:34

Каратистите на клуб „Цанев Бургас“ гледат към нови спортни върхове

Кметът Димитър Николов насърчи млади бургаски каратисти от клуб „Цанев Бургас“ да постигат още нови успехи в национални и международни състезания. Той проведе среща с младите спортисти, които споделиха интересни моменти от последното си участие на международен форум. На срещата присъства и зам.-кметът по култура, туризъм и спорт Диана Саватева...

публикувано на 21.09.22 в 11:52
Берк Мехмед

Баскетболният "Черноморец" с победа над пловдивския „Академик“

Баскетболният „Черноморец“ надигра пловдивския „Академик“ в контролен мач, който се игра в зала „Бойчо Брънзов“. Успехът за момчетата на треньора Васил Евтимов дойде с 94:85 след равенство 80:80 в редовното време и продължение. За нашите блеснаха канадският гард Мунис Туту, който завърши с 32 точки и 9 асистенции, и 206-сантиметровият американец..

публикувано на 20.09.22 в 14:13

Цанко Цанков е предложил Бургас да кандидатства за световен плувен турнир в открити води

Плувецът Цанко Цанков се срещна с кмета Димитър Николов и бе поздравен за престижната победа, която спечели при преплуването на Гибралтарския проток за себе си, Бургас и страната. Това бе първо българско участие в състезанието, което датира от 1927 г. и е в групата на най-трудните плувания в света. Днес Цанко, който е почетен гражданин на Бургас,..

публикувано на 20.09.22 в 13:33

Бургазлийката Женина Трашлиева е световен шампион с ансамбъла по художествена гимнастика

Бургазлийката Женина  Трашлиева стана световен шампион по художествена гимнастика с ансамбъла по художествена гимнастика. Момичетата спечелиха и  олимпийска квота за Игрите в Париж 2024. Кметът на Бургас Димитър Николов написа  "Браво на нашата Женина Трашлиева и на останалите нови златни момичета на България!" Отборът в състав Женина Трашлиева,..

публикувано на 17.09.22 в 12:27