Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Слаб интерес към пробното машинно гласуване в Ямболско

Снимка: Ани Петрова

Слаб интерес към пробното гласуване с демонстрационни машини отчитат от Районната избирателна комисия в Ямбол. Разяснителната кампания по населените места ще продължи до 28 септември. 

Изключително слаб, почти нулев, е интересът към пробното гласуване както в селата, така и в градовете, посочи председателят на Районната избирателна комисия в Ямбол Биляна Кавалджиева.

„Зависи какво е населеното място, но примерно в едно село на община Тунджа от трима до десет избиратели изразяват желание да пробват.“

За разяснителната кампания са осигурени шест машини. По график членове на РИК е предвидено да обиколят над 40 населени места в петте общини на областта.

„И тъй като сега е само един изборът, това прави всъщност по- лесно и гласуването, защото има една бюлетина с две страници “

В Ямболския многомандатен избирателен район са сформирани 233 изборни секции, от които пет са подвижни за избиратели с трайни увреждания. Само с хартиени бюлетини ще се гласува в 76 секции в областта, допълни Кавалджиева. 


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

платена публикация
Кандидат-депутатът Георги Кузманов: Нека върнем живота в малките населени места на Странджа

Кандидат-депутатът от 2-ри МИР Бургас Георги Кузманов се срещна със симпатизанти на партия „Български възход“ в Морското казино. Тема на разговора бяха наболели въпроси от сферата на строителството, туризма, регионалната инфраструктура и малките населени места, спорта, за които  строителният предприемач предложи експертни решения. Георги Кузманов..

публикувано на 23.09.22 в 08:00

Ето къде ще могат да гласуват хората с физически и зрителни увреждания във Втори МИР - Бургас

РИК - Бургас определи избирателните секции на територията на Бургаски избирателен район, където  могат за гласуват  избиратели с увредено зрение или със затруднения в придвижването. Предприети са и мерки за осигуряване на достъпна среда на избирателите с увреждания до избирателните секции по чл. 10 от ИК, както и обявяване на телефони и адреси за..

публикувано на 21.09.22 в 19:07

Три специализирани секции разкриват в Айтос за хората с физически и зрителни увреждания

Три специализирани избирателни секции ще бъдат разкрити в Айтос. Те са предназначени за хората с физически и зрителни увреждания.  СИК № 014 – Заседателна зала на Община Айтос СИК № 015 – Малка заседателна зала на Община Айтос СИК № 016 – на ул. “Гурко” №3 - Общински център за социални и здравни услуги /ОЦСЗУ/  Заявки за помощ /превоз/..

публикувано на 21.09.22 в 11:43

РИК - Бургас установи нарушение на Изборния кодекс в Руенско

Залепените предизборни плакати на „Движението за права и свободи“ върху крайпътни дървета в общините Айтос и Руен трябва да бъдат премахнати. Това реши Районната избирателна комисия в Бургас след подаден сигнал за нарушение на Изборния кодекс.  „Агитационните материали на ДПС са на почти всяко второ дърво от двете страни на шосето между..

публикувано на 21.09.22 в 11:07

Първан Симеонов: Българите имат имунитета на оцеляващия

В главите на хората стои въпросът за цените, а не дали България може да направи някакъв геополитически завой . Така изпълнителният директор на "Галъп интернешънъл болкан" Първан Симеонов обобщи пред БНР резултатите от последното проучване на агенцията. "Галъп": Българите се опасяват най-много от прекомерно увеличение на цените..

публикувано на 21.09.22 в 10:07

Полицейска акция за купуване на гласове и в Нова Загора

Четирима души са задържани при специализирана полицейска акция в Нова Загора. Трима от тях са задържани за притежание на наркотици, четвъртият е за шофиране с номера на друг автомобил. Акцията е насочена срещу купуването на гласове.  От 6.00 часа сутринта тече специализираната полицейска операция в Нова Загора. Тя е съвместна с НАП и сили на..

публикувано на 20.09.22 в 12:20

Шест подвижни СИК са осигурени за избирателите с увреждания в Бургаско

Избиратели с трайни увреждания ще могат да гласуват на извънредните парламентарни избори на 2 октомври, с подвижна избирателна кутия в четири общини в Бургаско. Това са Поморие, Карнобат, Сунгурларе и Бургас. В  първите три общини ще има по една секция за гласуване с подвижна избирателна кутия, а в община Бургас се разкриват 3 секции , това..

публикувано на 19.09.22 в 11:59