Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Невероятните "Пеещи артисти" гостуват тази вечер в Летния театър на Бургас (ОБНОВЕНА)

| обновено на 22.09.22 в 15:59Второто издание на концерта „Пеещи артисти“ предстои тази вечер в Летния театър на Бургас, от 20:00 часа.

След премиерата в Стара Загора бургаската публика може да се наслади на плеядата от български актьори, певци и музиканти, които ще гостуват тук.  Койна Русева, Стефания Колева, Катето Евро, Орлин Горанов, Маргарита Хранова, Добрин Досев, Николай Урумов са само част от артистите.  Концертът ще бъде под  диригентството на Георги Милтиядов. В него ще могат да се чуят и гласовете на Татяна Лолова и Стефан Данаилов.

Смея да твърдя, че това е едно от най-вълнуващите представления на сцена, на които гостувам на Бургаски терен, сподели за БНР Бургас Гергана Стоянова, водещ на това невероятно красиво музикално събитие:

„Много съм щастлива, че участник в това грандиозно събитие, както се оказа още при първото издание на този проект в Стара Загора. Може би само Игор Марковски в мечтите си, в съзнанието си и плановете си това, което направи. Ние го видяхме там за първи път и бяхме изключително очаровани, а ние не просто бяхме наблюдатели, а сме и участници в него. То има холивудска визия, има холивудско звучене, цзащото точно така е замислен самият проект. Не предполагахме мащабността му. Може би няма да бъдат само три концертите до края на тази година. Както сами разбирате 50 души оркестър, които свирят на живо, диригент, участниците са 15-16 като изпълнители, това е много трудно като организация. В проекта се събират хора, които са успешни в кариерата си, а трябва да ни съберат всички на една определена дата.  

Зрителите ни вдъхновяват, затова ги очакваме тази вечер. за мен е чест да застана начело на цялата тази орда от именити артисти. 
Работим и под диригентската палка на неотразимия бургазлия Георги Милтиядов. Всички бяхме много респектирани от него, защото колегите актьори не всеки ден работим с оркестър и не всеки ден се съобразяваме с дисциплината, която налага диригентът, но той успя ии не мога да Ви опиша каква магия е усещането на сцената. 
Публиката в Стара Загора не ни пусна, четири биса,  което не се случва на театрално представление.

Музикалният проект се посвещава на всички пеещи артисти, между които Тодор Колев, Стефан Данаилов, Асен Кисимов, Татяна Лолова и още много други.

Финалът е в София на 1 ноември в  Деня на народните будители.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Прожекции и кинолекции за бургаските младежи

Шест поредни прожекции и кинолекции ще се проведат за младежите в Бургас. Подбрани са чуждестранни европейски филми и полезна, тематична за всеки филм информация. Първото от редицата събития е днес в Експозиционен център „Флора“ при следната програма: 16:00-17:00 Фотоизложба на Димитър Костадинов; 17:00-19:00 Прожекция на филма „Ма Ма“ (2015),..

обновено на 24.09.22 в 09:02

С флашмоб започва първият фестивал за детска песен и танц ,,Ереван в Бургас“

Първото издание на фестивала за детска песен и танц ,,Ереван в Бургас – фестивалът на децата“ ще се проведе на 25 септември. Събитието събира детски арменски самодейни певчески и танцови състави от цяла България, както и индивидуални изпълнители.  "Фестивалът се роди от желанието ни да обединим децата, които се занимават с изкуство, насочено..

обновено на 23.09.22 в 15:38

Международен панаир на туристическите забавления и анимации ще се проведе в Ямбол

От днес до неделя в Ямбол и Археологическият резерват „Кабиле“ ще се проведе Деветото издание на Международния панаир на туристическите забавления и анимации. Панаирът ще бъде открит тази вечер с представянето на изложбата „От степите към Балканите… проучване на надгробни могили в област Ямбол”. Експозицията представя резултатите от съвместните..

публикувано на 23.09.22 в 07:45

Откриха паметна плоча на актьора Стоян Гъдев в родното му село Ситово

Паметна плоча на големия български актьор Стоян Гъдев (1931 – 1999) беше открита в родното му село Ситово, община Болярово. Това е поредната такава инициатива на Емил Йорданов - меценат и любител на българското кино. Стоян Гъдев е роден е в село Ситово, община Болярово, на 12 септември 1931 г.  Работил е в Драматичен театър „Адриана Будевска“ в Бургас,..

публикувано на 22.09.22 в 12:37

Предстоят празнични септемврийски дни в Ченгене скеле

С празнични септемврийски дни в Ченгене скеле, културно –туристическият комплекс ще отбележи една година от създаването си. В четирите дни от 22 до 25 септември е предвидена богатата културна програма, както и фест зона с изложители. Културната програма ще включва концерти на фолклорният ансамбъл „Странджа“ и група "Горещ пясък", а в..

публикувано на 21.09.22 в 11:13

Последното диво къмпиране и други сюжети с колорит от Данаил Кондиков

Художникът Данаил Кондиков представя творчеството си в Бургас. Точно 10 години след първото си гостуване в морския град роденият в Кърджали, но жител на столицата художник, реди изложба в галерия "Неси". Картините не са концептуални, а събират теми и впечатления от последните две години, посочи той: "С изложбата не давам отговори, по-скоро задавам..

публикувано на 20.09.22 в 15:21

Откриват изложба на Георги Трифонов с думи на Недялко Йорданов

Изложбата „Вечен живот“ на Георги Трифонов ще може да бъда разгледана в Бургас в дните до 1 октомври. Тя се открива днес в залата на Дружеството на бургаските художници на ул. „Александровска“  от 18 часа. За автора като художник и поет ще говори Недялко Йорданов. "Той рисуваше и на салфетки и след това ми подаряваше рисунките, имам цяла..

обновено на 20.09.22 в 14:16