Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Позиция на ФК „Черноморец“ за раздялата с Чиликов и вдигнатия наем за стадиона

Снимка: ФК "Черноморец"

Футболен клуб „Черноморец“ излезе с позиция за раздялата си с треньора Георги  Чиликов и евентуалното преместване в квартал Долно Езерово.

От клубът са категорични, че не могат да плащат двойно вдигнатия наем на стадион „Черноморец“ като избора е или отбора да съществува или да напуснат спортното съоръжение. Подчертават, че са водили преговори с Пламен Киряков, но не са постигнали благоприятна договорка:

„Нямаме такива финансови възможности, с които да си позволим това, а и паралелно да преследваме целите си в спортно-технически план. Затова търсим други варианти, за да спасим клуба. С днешна дата ситуацията е "или, или". Избираме или Черноморец да съществува, играейки на стадиона в Долно езерово, или... Искаме дебело да подчертаем, че, на първо място, няма да се местим от стадион "Черноморец", докато официално не ни бъде поискан въпросният двоен наем.“

Освобождавайки се от тежкото бреме на непосилния наем, това ще ни даде възможност да имаме нова финансова рамка за всичко по чисто спортно-техническата страна на първия ни отбор, смятат от ФК „Черноморец“. От клуба да убедени, че ако заслужат промоция във Втора лига, теренът в Долно Езерово след съответните подобрения ще получи лиценз.

Другата тема в позицията засяга съдбата на Детско-юношеската школа при евентуално преместване: „Наясно сме, че клуб без школа е като дърво без корен. Още повече, когато това се отнася за клуб с вековна история като Черноморец. Затова ще направим и невъзможното, за да няма и най-малки негативни последици. Имаме идеи как да се постъпи в тази ситуация. Уверяваме ви, че вече преговаряме за няколко варианта, като ще изберем най-добрия.“

От ФК „Черноморец“ изразяват и благодарност на Чиликов за работата с клуба. 


По публикацията работи: Петя Янакиева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два български финала в осмия ден на олимпийските игри

В осмия ден на Олимпийските игри в Париж в състезанията ще участват петима българи. Българското участие стартира с гребеца Кристиан Василев . Той се класира на 14-то място на скиф на Олимпийските игри в Париж, след като завърши на втората позиция във финал C. Василев се движеше трети в първите 1500 метра, но направи много силна атака във..

публикувано на 03.08.24 в 14:04

Нов нестандартен спорт прохожда в Бургас

Обособяването на първото официално диск голф игрище в България започва днес. То ще се намира в Бургас, парк „Езеро“, зад сградата на Здравната каса. От Българската Диск Голф Асоциация организират открити демонстрации с подкрепата на Общината. Те ще се проведат в неделя, понеделник и вторник вечер, след 19:00 ч., на коша за тренировки срещу..

обновено на 03.08.24 в 13:22

Министерството на спорта с позиция преди двубоя на Каменова с Ю-тин

Министерството на младежта и спорта изрази притеснение преди двубоя на Светлана Каменова от четвъртфиналите в категория до 57 килограма на турнира по бокс на Олимпиадата в Париж срещу Лин Ю-тин (Тайван).  Ю-тин има мъжки белези, но е допусната до участие в олимпийските състезания при жените. Азиатката стартира днес с категорична победа над Ситора..

публикувано на 03.08.24 в 11:53

Първото в България игрище за диск голф ще бъде в Бургас

Първото в България официално игрище за диск голф ще бъде обособено в Бургас. То ще се намира в парк „Езеро“ зад сградата на Здравната каса. Спортът произлиза от Канада през 70-е години, разказа Божидар Георгиев, председател на Българската диск голф асоциация. Той посочи, че в нашата страна този спорт все повече набира популярност. Божидар се..

публикувано на 02.08.24 в 16:31
Мирела Демирева

Петима българи на старт в Париж днес

Антоанета Костадинова ще даде старт на българското участие в програмата на Олимпийските игри днес, 2 август. Сребърната медалистка от Токио на 10 м въздушен пистолет ще участва в квалификациите на 25 м пистолет в спортната стрелба, те стартират в 10.00 часа наше време. След 11.15 ще започнат и пресявките в скока на височина за жени в леката атлетика...

публикувано на 02.08.24 в 08:16

Български боксьор е на победа от олимпийски медал

Българският боксьор Рами Киуан е на победа от олимпийски медал, след като се класира за четвъртфиналите в категория до 71 килограма в Париж. При достигане до полуфинал той ще си осигури минимум бронзово отличие. Киуан надигра категорично поставеният под номер 1 Шанън Дейви от Австралия с 5-0 съдийски гласа пред погледа на председателя на БОК..

публикувано на 31.07.24 в 14:35

Цанко Цанков се подготвя в Царево за следващите си състезания

Община Царево ще подкрепи световния шампион по плуване Цанко Цанков в покоряването на Ocean 7 – седемте най-трудни плувни маратона в света, както и в поставянето на световен рекорд за 100 км плуване по река Дунав, съобщи администрацията.  Цанко Цанков вече преплува успешно три от тези плувни маратона – протока Гибралтар (между бреговете на Испания и..

публикувано на 31.07.24 в 09:42