Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

До края на октомври затварят платното от Сарафово към Бургас

Платното в посока от кв. „Сарафово“ към Бургас ще бъде затворено за МПС. За това информират от пресцентъра на Община Бургас. 

До 31.10.2022 г. движението ще се осъществява двупосочно в другото платно – в посока към кв. „Сарафово“.

Това се налага във връзка с изграждането на Северния обходен път на Бургас. 

Новата временна организация на движението ще бъде сигнализирана с пътни знаци. 


По публикацията работи: Ивайло Пеев
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Булевард Демокрация" - на 2 декември

Депутати върнаха 100% гласуване с хартиени бюлетини. „След гласуване с машина ще се разпечатва бюлетина, която ще се брои ръчно в края на изборния ден… … Резултатите ще се записват и на флашки, но протокол от машината няма да се разпечатва“, информира БНР Тоест, машините ще влязат в ролята на принтер, който изкарва бюлетина, която..

публикувано на 02.12.22 в 15:00

Разширяват гробищните паркове в пет населени места в Сливен

Община Сливен разширява гробищните паркове в пет населени места. За три от тях има влезли в сила подробно устройствени планове, за останалите два са започнали геоложки проучвания.  Предвидените за разширяване гробищни паркове са в села са Глушник, Стара река, Младово, Крушаре и Мечкарево. За село Глушник се очаква удостоверение от Министерство..

публикувано на 02.12.22 в 13:57

Спортна инициатива на хората с увреждания в Бургас (снимки и видео)

Социални центрове и услуги в Бургас организираха спортен празник и спектакъл.  Инициативата е под мотото „Участваме заедно във всичко“, а поводът е утрешния Международен ден за хората с увреждания. Старт на събитието дадоха Десислава Радева, съпруга на президента и кмета Димитър Николов. Благотворителен базар съпътстваше спортния празник...

публикувано на 02.12.22 в 13:38

Ясни са имената на тези, които ще получат почетните отличия на Бургас

Композиторът, педагог и диригент Милена Добрева ще получи званието почетен гражданин на Бургас. Това ще стане на тържественото никулденско заседание на местния парламент, което ще започне от 9 часа на 6 декември в Културен дом НХК. Милена Радославова Добрева е родена в Бургас. Учи поп и джаз пеене, а също музикални медийни технологии и тонрежисура...

публикувано на 02.12.22 в 12:54

Млади дървета бяха засадени по ул. „Шар планина“

Млади дървета бяха засадени по протежението на реконструираната  ул. „Шар планина“ в Бургас.  Общината информира, че  при тях е използвана комбинирана поливна система. Тя ги напоява подземно и надземно. Това ще помогне за прихващането на дърветата и здравия им растеж.  При надземното поливане се използват специфични „торби“, които се пълнят с..

публикувано на 02.12.22 в 12:10

Част от Бургас, Созопол, Карнобат и някои села остават без ток днес

Електроразпределителното дружество информира, че поради смяна на разпределителна касета е възможно спиране на тока в Созопол, местността "Буджака", ул. "Виа Понтика" в периода от 9:00 до 17 часа.  В Карнобат електрозахранването ще бъде спряно заради профилактика на ТП "Марица". Смущения ще има до 16 часа на улиците "Руси Дянков", "Асен Златаров", "Екзарх..

публикувано на 02.12.22 в 09:28

Конкурс за коледна украса стартира в Малко Търново

Община Малко Търново обявява конкурс за най-красива външна коледна украса на обществени сгради, витрини на търговски обекти, офиси и частни домове.  В надпреварата могат да участват всички граждани и фирми от града. Всеки, който иска да се включи, може да заяви желание на 0885 446 812 или в Дирекция "Култура, образование и спорт" до 17:00 часа на 15..

публикувано на 02.12.22 в 09:09