Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Лидерът на „Демократична България“

платена публикация
Христо Иванов: Ще работим за съдебна реформа, електронно управление, политика за инвестициите и образованието

| обновено на 28.09.22 в 15:51

Още в първия ден на новото Народно събрание „Демократична България“ ще внесе 25 законопроекта по дневния ред на реформата, модернизацията на страната и разрешаването на кризите и належащите проблеми на гражданите. Това съобщи лидерът на партията и кандидат-депутат Христо Иванов на предизборна среща в Бургас.

Много е важно да можем да формираме управление и да излезем от тази спирала на политическа безпътица, а това управление трябва да е в състояние да се справи както с рисковете, които следват от войната, така и с възможностите, които се отварят пред страната в променящия се свят, заяви Иванов:

 „Демократична България“ ще поиска от всеки, който потърси нашата подкрепа за управление, за участие за управление, в зависимост от различните възможни формули, отговор на два въпроса-ясна, последователна политика по отношение на руската агресия в Украйна и нейните ефекти върху България-икономически, енергийни, в областта на сигурността и съдебната реформа. Никой да не си мисли, че ще може да получи подкрепа на ДБ без отговор на тези два въпроса-без отношение към Путин и Гешев, ако трябва съвсем ясно да персонализирам нещата.“


Да използваме ситуацията, в която се намираме и с необходимите политики да я превърнем в лост за развитие, призова лидерът на „Демократична България“, а като основна цел посочи създаването на условия за предприемачите:

 „Има 4 политики в това отношение-отново съдебна реформа, защото никой не е съгласен да инвестира в страна, в която няма законност, електронно управление, защото това означава България да стане лесна за живеене и работа и с много малко административна тежест, ясна политика за привличане на инвестиции, защото в момента има огромен приток на инвестиции обратно към Европа от Китай и Азия и разбира се, образование, защото хората трябва да могат да се преквалифицират.“


Иванов смята, че България може да си осигури няколкомесечния преходен период, който е необходим, за да можем да се "откачим" от руските доставки на газ и петрол, постепенно да заменяме руските източници като в този  период се осигурява необходимата помощ за домакинствата и бизнеса. Той призова:

„Управленската формула зависи много от това дали хората ще излязат да гласуват, затова на 2 октомври дайте ни силата, дайте ни своя глас, за да можем да придвижим страната напред към едно по-добро бъдеще с №25 и здрав разум-гласувайте за развитие!“

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Табаков: Увеличението на заплатите на съветниците е със 115%, на администрация и кметове на села - с 0%

Не на 1 700, а на 2270 лв. скачат заплатите на общинските съветници в Бургас, след като гласуваха увеличение на възнаграждението на кмета. Кметовете на малките населени места и администрацията няма да получат никакво завишение. Данните бяха изнесени днес на пресконференция от „Движение България на гражданите“. Темата бе поставена след..

публикувано на 02.12.22 в 17:29

Машинното гласуване вдъхва доверие, но процесът бе мистифициран

Няма реални основания за съмнения в машинното гласуване, категоричен е експертът в областта на киберсигурността Ясен Танев. Пред БНР-Бургас той коментира: "Когато Централната избирателна комисия не прави достатъчното, за да осветли процеса, когато ЦИК няма експертизата да управлява един такъв процес прозрачно, то е нормално онези, които не..

публикувано на 01.12.22 в 12:05

Румен Радев: Войната налага скорошна реализация на нефтопровода „Бургас-Александруполис“

Продължаващата война на Русия срещу Украйна налага скорошна реализация на нефтопровода „Бургас-Александруполис“, но в обратна посока – „Александруполис-Бургас“, с което страната ни да съхрани възможността за бързи и надеждни доставки на енергийни ресурси и за свързаност в региона. Това коментира президентът Румен Радев по време на участието си..

публикувано на 22.11.22 в 15:45

Даниел Иванов и Кремена Петрова поемат „Изправи се, България” в Бургас и областта

Даниел Иванов и Кремена Петрова поемат постовете областен координатор и общински председател на партията на Мая Манолова в Бургас. И двамата са сред учредителите на "Изправи се България" и бяха кандидати за депутати на последните 3 парламентарни вота. Иванов сменя Габриела Гоцкова като областен координатор, която на последните избори се..

публикувано на 20.11.22 в 07:43

Комисии в НС: Промени в Изборния кодекс и повишаване акциза на цигарите

Рекордно заседание на правната парламентарна комисия, за приемане на второ четене на над 100-те предложения за промени в Изборния кодекс. Депутатите от ГЕРБ, БСП и ДПС върнаха хибридната форма на гласуване - с машина и с хартиена бюлетина, премахнаха електронното дистанционно гласуване и район "Чужбина". Броят на необходимите заявления за..

публикувано на 17.11.22 в 09:17

Извънредно заседание на комисиите по отбрана и по външна политика на НС

Председателите на парламентарните комисии по отбрана и по външна политика Христо Гаджев и Екатерина Захариева свикват днес извънредно съвместно заседание на народните представители от двете комисии. Повод за заседанието е напрежението след инцидента с паднали ракети на територията на Полша, съобщиха от НС. Байдън: Ракетата, паднала в Полша, може да..

публикувано на 16.11.22 в 09:39

Сайтът на МС е временно недостъпен заради хакерска атака

Българския правителствен сайт стана обект на нова хакерска така. Интернет страницата на Министерския съвет е временно недостъпна заради кибератака, съобщиха от правителствената пресслужба. Оттам уверяват, че са предприети необходимите действия за възстановяване достъпа до сайта в най-кратки срокове. Припомням, че миналата неделя руската..

публикувано на 13.11.22 в 15:58