Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

платена публикация
Костадинов: Само „Възраждане“ може да гарантира мира и неутралитета на България

Отстояване на финансовата ни независимост и политическия суверенитет сред приоритетите на партията

„Възраждане“ е единствената политическа организация, която може да гарантира мира и неутралитета на България, заяви лидерът й Костадин Костадинов. 
Според него, след новината за частичната мобилизация в Русия, основният въпрос, който в момента тормози хората е - ще участва ли страната ни в очертаващата се широкомащабна война в Украйна срещу Русия или ще запази мира в нашата държава. 
„Ако България влезе във война, към която ни тикат американците, които управляват държавата ни, нищо друго няма да има значение, ако започнем да изпращаме на фронта българи, които да се бият за американците и да умират за американците“, посочи Костадинов.

За партията са важни и решенията на другите проблеми в обществото ни – доходи, инфлация, енергийна криза, като  напомниха, че от „Възраждане“ са предложили мерки в тази посока още в предишния парламент, но нито една от тях не е приета.
Сред националните приоритети, от които партията няма да отстъпи са запазването на българската финансова независимост и на българския лев. 
„Ще работим и за възстановяване на нормалните търговски отношения с Русия, за да може българската икономика да възстанови своя потенциал и да не изпада в инфлационна спирала. И не на последно място - възстановяване на политическия суверенитет на България, за да можем ние, българите да взимаме решения за бъдещото на нашата страна, а не това да бъде решавано в чужди посолства“, подчерта Костадин Костадинов. 

Първият знак, по думите му, който трябва да дадем е съставяне на преговорен екип за предоговаряне на условията  за членство на България в ЕС и премахване на чуждите американски бази в нашата страна, които са с окупационен статут. 
Относно евентуални коалиции в бъдещото управление, Костадинов е категоричен, че няма друга политическа формация, която да споделя техните приоритети, защото „другите партии се отчитат или в американското посолство, или в турското“

„На 2 октомври имаме един много прост избор, искаме ли България да живее мирно или искаме да се включим в чужда война? За мен изборът е ясен – „Възраждане“ е единствената политическа организация, която може да гарантира мира и неутралитета на България, всички останали ще ни включат във война, без да им трепне окото, щом им заповядат американците“, каза в заключение Костадин Костадинов.Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Табаков: Увеличението на заплатите на съветниците е със 115%, на администрация и кметове на села - с 0%

Не на 1 700, а на 2270 лв. скачат заплатите на общинските съветници в Бургас, след като гласуваха увеличение на възнаграждението на кмета. Кметовете на малките населени места и администрацията няма да получат никакво завишение. Данните бяха изнесени днес на пресконференция от „Движение България на гражданите“. Темата бе поставена след..

публикувано на 02.12.22 в 17:29

Машинното гласуване вдъхва доверие, но процесът бе мистифициран

Няма реални основания за съмнения в машинното гласуване, категоричен е експертът в областта на киберсигурността Ясен Танев. Пред БНР-Бургас той коментира: "Когато Централната избирателна комисия не прави достатъчното, за да осветли процеса, когато ЦИК няма експертизата да управлява един такъв процес прозрачно, то е нормално онези, които не..

публикувано на 01.12.22 в 12:05

Румен Радев: Войната налага скорошна реализация на нефтопровода „Бургас-Александруполис“

Продължаващата война на Русия срещу Украйна налага скорошна реализация на нефтопровода „Бургас-Александруполис“, но в обратна посока – „Александруполис-Бургас“, с което страната ни да съхрани възможността за бързи и надеждни доставки на енергийни ресурси и за свързаност в региона. Това коментира президентът Румен Радев по време на участието си..

публикувано на 22.11.22 в 15:45

Даниел Иванов и Кремена Петрова поемат „Изправи се, България” в Бургас и областта

Даниел Иванов и Кремена Петрова поемат постовете областен координатор и общински председател на партията на Мая Манолова в Бургас. И двамата са сред учредителите на "Изправи се България" и бяха кандидати за депутати на последните 3 парламентарни вота. Иванов сменя Габриела Гоцкова като областен координатор, която на последните избори се..

публикувано на 20.11.22 в 07:43

Комисии в НС: Промени в Изборния кодекс и повишаване акциза на цигарите

Рекордно заседание на правната парламентарна комисия, за приемане на второ четене на над 100-те предложения за промени в Изборния кодекс. Депутатите от ГЕРБ, БСП и ДПС върнаха хибридната форма на гласуване - с машина и с хартиена бюлетина, премахнаха електронното дистанционно гласуване и район "Чужбина". Броят на необходимите заявления за..

публикувано на 17.11.22 в 09:17

Извънредно заседание на комисиите по отбрана и по външна политика на НС

Председателите на парламентарните комисии по отбрана и по външна политика Христо Гаджев и Екатерина Захариева свикват днес извънредно съвместно заседание на народните представители от двете комисии. Повод за заседанието е напрежението след инцидента с паднали ракети на територията на Полша, съобщиха от НС. Байдън: Ракетата, паднала в Полша, може да..

публикувано на 16.11.22 в 09:39

Сайтът на МС е временно недостъпен заради хакерска атака

Българския правителствен сайт стана обект на нова хакерска така. Интернет страницата на Министерския съвет е временно недостъпна заради кибератака, съобщиха от правителствената пресслужба. Оттам уверяват, че са предприети необходимите действия за възстановяване достъпа до сайта в най-кратки срокове. Припомням, че миналата неделя руската..

публикувано на 13.11.22 в 15:58