Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

платена публикация
Цончо Ганев от " Възраждане": Трябва да бъде спрян Планът за въвеждане на еврото

Цончо Ганев е заместник-председател на ПП „Възраждане“ и водач на листата за 2-ри МИР. Според него, два са основните приоритета пред новия български парламент.

Първият е да не бъдем въвлечени във военен конфликт, а вторият е тежката икономическа ситуация с инфлация от над 20 %. Трябва да бъде взето решение веднага да бъде спрян Планът за въвеждането на еврото, тъй като това означава още допълнителна инфлация, означава България да бъде страна, която ще поема дълговете на задлъжнели държави като Гърция, Испания, Италия, Португалия и други, заяви Ганев:

"Успоредно с това трябва да започне нормализиране на отношенията ни с Руската  федерация. Ние сме зависими, с огромно съжаление го казвам, от доставките на газ и на петрол. Няма как да живеем в илюзията, която ни се налага от половин година, че България може през кораби да доставя газ, която да ни идва на добра цена и да е добра за бизнеса, и за нас като потребители."

 В България има четири американски бази и команден център на НАТО, разположен във Варна от две години.При разрастване на военния конфликт, България става потенциална цел, уточни още Ганев:

"Трябва да има пълен неутралитет в този военен конфликт. Ние не трябва да застрашаваме националната си сигурност заради чужди интереси. Ние не трябва по никакъв начин да вземаме страна в този конфликт, още повече, че с оглед на проведените референдуми, изключването на тези области в Руската федерация, Русия  ясно и категорично заяви, че ще отвърне на всяка една страна, която участва във военен конфликт."

ПП“ Възраждане“ има и ясна позиция относно Плана за възстановяване и устойчивост. В него категорично има условие, че трябва до три години да се затворят 40 % от ТЕЦ-овете :

"Това означава режим на тока! А до 13 години в този План, България е приела нарочен ангажимент да закрие всички ТЕЦ-ове. Това е геноцид спрямо нашата икономика и нас като семейства.

Именно заради това, Възраждане счита, че в следващия парламент тези проблеми трябва да бъдат поставени. Затова се борим за подкрепата на българския народ, за да може, гласувайки за № 14,  всеки един да знае, че това, което ние сме поели като ангажимент, ще го изпълним и ще направим всичко възможно да спасим икономиката си, да спасим това, да не бъдем въвлечени във военен конфликт, да спрем безумието наречено въвеждане на еврото в България. За да може всичко това да стане, разчитаме и вярваме, че ще получим нужната подкрепа от българския народ на предстоящите избори с № 14."

Повече за програмата на ПП" възраждане" на https://vazrazhdane.bg/lichnostiНовините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Табаков: Увеличението на заплатите на съветниците е със 115%, на администрация и кметове на села - с 0%

Не на 1 700, а на 2270 лв. скачат заплатите на общинските съветници в Бургас, след като гласуваха увеличение на възнаграждението на кмета. Кметовете на малките населени места и администрацията няма да получат никакво завишение. Данните бяха изнесени днес на пресконференция от „Движение България на гражданите“. Темата бе поставена след..

публикувано на 02.12.22 в 17:29

Машинното гласуване вдъхва доверие, но процесът бе мистифициран

Няма реални основания за съмнения в машинното гласуване, категоричен е експертът в областта на киберсигурността Ясен Танев. Пред БНР-Бургас той коментира: "Когато Централната избирателна комисия не прави достатъчното, за да осветли процеса, когато ЦИК няма експертизата да управлява един такъв процес прозрачно, то е нормално онези, които не..

публикувано на 01.12.22 в 12:05

Румен Радев: Войната налага скорошна реализация на нефтопровода „Бургас-Александруполис“

Продължаващата война на Русия срещу Украйна налага скорошна реализация на нефтопровода „Бургас-Александруполис“, но в обратна посока – „Александруполис-Бургас“, с което страната ни да съхрани възможността за бързи и надеждни доставки на енергийни ресурси и за свързаност в региона. Това коментира президентът Румен Радев по време на участието си..

публикувано на 22.11.22 в 15:45

Даниел Иванов и Кремена Петрова поемат „Изправи се, България” в Бургас и областта

Даниел Иванов и Кремена Петрова поемат постовете областен координатор и общински председател на партията на Мая Манолова в Бургас. И двамата са сред учредителите на "Изправи се България" и бяха кандидати за депутати на последните 3 парламентарни вота. Иванов сменя Габриела Гоцкова като областен координатор, която на последните избори се..

публикувано на 20.11.22 в 07:43

Комисии в НС: Промени в Изборния кодекс и повишаване акциза на цигарите

Рекордно заседание на правната парламентарна комисия, за приемане на второ четене на над 100-те предложения за промени в Изборния кодекс. Депутатите от ГЕРБ, БСП и ДПС върнаха хибридната форма на гласуване - с машина и с хартиена бюлетина, премахнаха електронното дистанционно гласуване и район "Чужбина". Броят на необходимите заявления за..

публикувано на 17.11.22 в 09:17

Извънредно заседание на комисиите по отбрана и по външна политика на НС

Председателите на парламентарните комисии по отбрана и по външна политика Христо Гаджев и Екатерина Захариева свикват днес извънредно съвместно заседание на народните представители от двете комисии. Повод за заседанието е напрежението след инцидента с паднали ракети на територията на Полша, съобщиха от НС. Байдън: Ракетата, паднала в Полша, може да..

публикувано на 16.11.22 в 09:39

Сайтът на МС е временно недостъпен заради хакерска атака

Българския правителствен сайт стана обект на нова хакерска така. Интернет страницата на Министерския съвет е временно недостъпна заради кибератака, съобщиха от правителствената пресслужба. Оттам уверяват, че са предприети необходимите действия за възстановяване достъпа до сайта в най-кратки срокове. Припомням, че миналата неделя руската..

публикувано на 13.11.22 в 15:58