Размер на шрифта
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Бургаска фотографска общност открива на днес своята Годишна изложба

| обновено на 04.10.22 в 09:41

Бургаската фотографска общност подрежда за 14-и път своя Годишна изложба. 

Тя ще бъде открита днес, а началото е от 18.30 часа, в изложбената зала на бургаските художници, ул. „Александровска“ 22.

Фотографите от БФО ви канят да се насладите на красотата и вдъхновението, уловени от техните снимачни апарати. Ще можете да се потопите във вълните на морето, да откриете душата в голото тяло, да преоткриете града, да попътувате по света, да се докоснете до сърцето на музиката и танца...

Разнообразието от гледни точки и сюжети в над 40 фотографии от 13 автори, ще задоволи и най-любопитния гост на изложбата. Тя ще може да бъде разгледана до 15.10.2022 г. при вход свободен.


По публикацията работи: Ивайло Пеев

БНР подкасти:

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Всяка вечер концерти на открито в Бургас

От днес до 23 декември откритата сцена на площад „Тройката“ няма да остане празна нито една вечер. Целта е да се даде шанс за изява на бургаските таланти, а едновременно с това да бъде повишено настроението на жителите и гостите на Бургас в края на тази трудна година. Фолклорни, танцови и музикални школи, соло изпълнители и училища, които..

публикувано на 09.12.22 в 15:37

Пепа Николова: Стефан Данаилов имаше огромно сърце

Днес се навършват 80 години от рождението на големия български актьор Стефан Данаилов, който почина преди 3 години. Мастера остава, като емблематична фигура в българското кино и театър. Преподавател, родител, приятел - така най-вече го помнят неговите ученици от НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов”, повечето от които вече утвърдени имена в театралното..

публикувано на 09.12.22 в 13:02

Милко Божков с изложба "Живопис" в галерия "Пролет"

Изложба на Милко Божков могат да видят бургазлии и гости на града в галерия „Пролет”. Художникът представя 12 свои картини, които са рисувани от пролетта до началото на септември. Той представя пейзажи, които са обединени под надслов „Живопис“: „ Не сложих специално заглавие, защото понякога то работи, но по някой път сякаш леко..

публикувано на 09.12.22 в 09:08

Иван Сухиванов представи "Апотеоз на радикалния обрат"

Иван Сухиванов представи  в Дома на писателя новата си книга – сборника с литературна критика "Апотеоз на радикалния обрат".  Изданието съдържа  литературоведски статии, множество рецензии за книги, част от които на бургаски автори: Петя Дубарова, Янаки Петров, Ваньо Вълчев, Росен Друмев, Роза Боянова, Георги Йочев, Димитрина Равалиева, Янчо Чолаков,..

публикувано на 08.12.22 в 15:37

Деца и ученици ще претворяват Бургас в образ и картина

„Бургас в образ и картина“ е темата на изложбата, посветена на 6 декември – Ден на Св. Николай Чудотворец. В нея ще се включат деца от 4 група от всички детски градини и ученици от 1 до 6 клас от училищата, в които се изучава краезнание. Инициативата е част от дейностите, предвидени в общинската програма по краезнание „Моят град Бургас“. Темата на..

обновено на 08.12.22 в 09:48

Художникът Милко Божков гостува в галерия "Пролет"

Творчеството на художника Милко Божков ще могат да видят бургазлии и гости на града. Експозицията е подредена в галерия „Пролет”. Тя ще бъде открита днес  8-ми декември, а вернисажът е от 17.00 до 19.00 часа. Милко Божков е роден 1953 г. в с. Ресен, Великотърновско. През 1972 г. завършва Художествената гимназия в София, а през 1978 г. – специалност..

обновено на 08.12.22 в 09:19

В Сливен представят сборник за четите през ХIХ век

Регионалният исторически музей „Д-р Симеон Табаков“ в Сливен ще представи сборникът „Четите и четническата тактика в националноосвободителните борби на българския народ през ХIХ век“. Събитието ще се състои от 16 часа днес (8 декември) в сградата на музея. Повод за съставянето на сборника е организираната от РИМ – Сливен Национална научна..

обновено на 08.12.22 в 08:59