Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Рубриката "Радиомагазинче Надежда" представя:

Анелия Николова изработва прекрасни аранжировки от сапунени цветя

Помагат й нейните 11- годишни тризнаци

ДОБРОТО е около нас и може да предизвика добро! Това го доказа фейсбук групата Купи подарък от майка на дете с увреждане. В нея майки на деца с увреждания показват снимки на ръчно направени от тях сувенири, подаръци, ръкоделия, плетива, а който желае може да си закупи. Участват и социални предприятия и хора с увреждания. В подкрепа на групата ние създадохме рубриката "Радиомагазинче Надежда". В нея всяка седмица ви срещаме с участник в групата, за да чуем историята му и да ви представим това, което изработва.

Анелия Николова е майка на 11 - годишни тризнаци. Двете са момичета, Габи и Петя, а момчето е Константин със Синдром на Даун. Семейството живее в село Калипетрово, област Силистра.  Анелия се грижи за сина си и когато може изработва красиви аранжировки от сапунени цветя. 

"Коцето се развива много добре, до четвърти клас беше на индивидуална форма на обучение в общообразователно училище, в което аз го придружавах. След като приключеше учебния ден, аз  след това го водих при специалисти. Сега е 5 - ти клас в Центъра за обществена подкрепа в Силистра  и там с него продължават да работя логопеди и психолози. Ежедневието ни е като на всяко друго българско семейство. Съпругът ми ходи на работа, аз съм си в къщи и се грижа за децата от 2014 година."

Анелия разказа, че от миналата година участва в групата "Купи подарък от майка на дете с увреждане". Първоначално е била само купувач и си е поръчвала разни неща за подаръци на свои познати и близки. След това решила, че може да опита и тя да прави нещо интересно. В началото започнала да предлага шишета декорирани с канап, след това опитала с ароматни сапунени цветя. Научила се от клипчета в Интернет, помогнала й със съвети и друга майка от групата, Гери Маврова, която също изработва такива аранжировки. 

"Влагам много старание и любов при направата, точна съм спрямо клиентите и спазвам сроковете, които съм обещала! Коректна съм към майките и клиентите и съм много щастлива, че мога да съм полезна за себе си и за семейството си!" 
повече може да чуете в звуковия файл:
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Данчо Грозев: В ролята на Дядо Коледа съм за поредна година

Остава точно един месец до един от най-светлите и топли празници в годината - Коледа.  Вече сме заобиколени от реклами за коледни сувенири, подаръци и украса. Ще стават все повече, да не забравяме и шопинг истерията в днешния черен петък. Всъщност това е най-вълшебното време в годината особено за най-малките, когато при тях минава да раздава..

публикувано на 25.11.22 в 12:35

платена публикация
Покупка на коледни подаръци - кой е перфектният подарък за мъж

Коледа е празникът, който очакват с трепет и малки, и големи. Това е времето на дългите ваканции, отрупаните с лакомства софри и размяната на коледни подаръци. Именно подаръците са една от причините да обичаме най-светлия християнски празник, но тяхното купуване не винаги е лесна задача. Често се оказва, че е най-трудно да намерим подходящ подарък..

публикувано на 25.11.22 в 07:00

Още стари гори в защита обявиха в Странджа

Нови площи със гори с висока консервационна стойност, които се опазват и са без дърводобив, обяви Държавно горско стопанство Кости. Там са открити находища на три редки растителни вида , съобщи Нели Дончева от WWF. „Те, сами по своя инициатива предложиха допълнително площи със стари гори, които да бъдат запазени и в които да не се..

публикувано на 24.11.22 в 08:22

Изложба "Фотодесант" бе открита във Военния клуб в Сливен

Изложба посветена на съвременната Българска армия озаглавена „Фотодесант“ бе открита във Военен клуб Сливен. Авторът и фотограф във Министерство на отбраната Вилхелм Йоцов представи над 30 фотоса, направени по време на празници, паради, учения на армията, съвместно с партньорите от НАТО на територията на България.   Снимка на танк Т-72 в действие е..

публикувано на 24.11.22 в 07:29
Снимка: ЕПА/БГНЕС, Владислав Терзийски

Илон Мъск идва в България

Милиардерът Илон Мъск ще посети България през пролетта на следващата година, съобщи в свой пост във "Фейсбук" министърът на туризма Илин Димитров. Вчера той отправи покана към Мъск да посети страната ни, след като милиардерът хареса и коментира снимка на Белоградчишките скали в "Туитър". Илон Мъск коментира снимка на Владислав..

публикувано на 23.11.22 в 10:42

Милена Василева - незрящото момиче, което обича музиката и изработва красиви неща

ДОБРОТО е около нас и може да предизвика добро! Това го доказа фейсбук групата Купи подарък от майка на дете с увреждане. В нея майки на деца с увреждания показват снимки на ръчно направени от тях сувенири, подаръци, ръкоделия, плетива, а който желае може да си закупи. Участват и социални предприятия и хора с увреждания. В..

публикувано на 20.11.22 в 17:40

Бохо стилът властва в булчинските и официалните рокли (ГАЛЕРИЯ)

Тенденциите в булчинските рокли представи третото сватбено изложение в Бургас Grand Wedding Expo. За първи път традиционното ревю, което е кулминацията на програмата, показа освен булчински рокли и официални тоалети. Младоженките избират основно между два силуета - принцеса и русалка. Актуалното при роклите в бяло посочва сватбеният агент и..

публикувано на 20.11.22 в 16:06