Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Миро ще пее в Бургас в концерт срещу агресията

| обновено на 01.10.22 в 09:53

От 11.00 часа в Летния театър ще започне спортен празник. Той ще завърши с концерт от 20.00 часа. В него ще участват Миро, Албена Вескова с танцьорите на НФА „Българе“, Стоян Бончев, Борис Луков, LA CUBANIA ORIGINAL, Анастасия и Теодора. Водещ ще бъде Гергана Стоянова.

Всички обучения и събития са с вход свободен за участниците и жителите на града. Преминалите обучението младежи и девойки ще бъдат сертифицирани за “Посланици на спорт срещу агресия“.

Фестивал “Спорт срещу агресия” се организира от фондация “Борис Христов“, в партньорство с Министерството на младежта и спорта, Община Бургас и с финансовата подкрепа на Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл.10а от Закона за хазарта за 2022 г. Повече за събитието можете да прочетете тук: https://www.burgas.bg/bg/novini/obshtina-burgas-shte-bade-domakin-na-tridnevniya-festival-sport-sreshtu-agresiya


По публикацията работи: Ивайло Пеев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Стойчо Керев представя в Бургас филма си „Пробуждане“

Журналистът Стойчо Керев ще представи филма си „Пробуждане“ в Бургас утре. В лентата участват проф. Бойко Рангелов, Димитър Недков, Димитър Лучев, Йордан Камджалов, Мария Лалева, Виктория Бешлийска, Джорджия Николова, Иво Величков, Силва Дончева, Дамян Попхристов. „Ние сме прашинки в необятния космос и Вселена.Нашите души пътуват във времето..

публикувано на 17.04.24 в 12:05

Фондацията на Лили Иванова иска общински имот в Морската градина за културен център

Бивше заведение в Морската градина може да се превърне в културен център. Инициативата е на Фондация „Лили Иванова“. От фондацията са изпратили писмо до Общинския съвет с искане да стопанисват сградата за 10 години. Там ще бъде създаден Saloon LI. Имотът с площ от 62 кв м в близост до Летния театър е собственост на „Благоустройствени строежи“...

публикувано на 17.04.24 в 11:52

С две премиери театралната трупа „Валери и приятели“ ще отбележи 10 години

С две премиерни представления на най-новата постановка „Милион причини…(да играеш или да не играеш)!“, младежката театрална трупа „Валери и приятели“ ще отбележи 10 години от създаването си. Това е комедия по идея на Ива Трифонова. Включени са и текстове на Алън Хийнъл, Валери Петров, Недялко Йорданов, Ива Трифонова и Валери Еличов.  "Ива, както..

публикувано на 17.04.24 в 10:58

"Кралица на красотата" в бургаския театър под режисурата на Боил Банов

Бившият министър на културата Боил Банов режисира "Кралица на красотата" в бургаския театър. Спектакълът е по текст на Мартин Макдона. Премиерата е от 19 часа в камерната зала. Боил Банов е ученик на Борислав Чакринов. Така се е родила идеята за поставянето на пиесата на ирландския драматург „Бившата мис на малкия град“ в бургаския..

обновено на 16.04.24 в 11:19

Първото издание на конкурса "Фредерик Франсоа Шопен" ще се проведе в Бургас

Първото издание на музикалния конкурс  "Фредерик Франсоа Шопен" ще се проведе на 25 и 26 април от 17.00  до 20.00 часа в Културния център “Морско казино” в Бургас, съобщават от Общината.  Целта е да се даде възможност на всички участници да представят уменията си и да обменят практическа информация в областта на музиката.  Събитието се организира от..

публикувано на 16.04.24 в 11:16

Излъчват документалния филм "Директна цел - България" в Бургас

Документалният филм „Директна цел – България“ ще бъде излъчен тази вечер от 19 часа в Културен дом НХК, съобщи община Бургас. Той проследява защитата на българските небе и земя по време на Балканската, Първата и Втората световна война (1912 г. до 1945 г.), като акцентира на англо-американските бомбардировки през Втората световна война...

публикувано на 16.04.24 в 08:43

Участници от цял свят идват за балетния конкурс “Сара-Нора Прима“

Балетисти от цял свят идват за второто издание на международния балетен конкурс “Сара-Нора Прима“, който ще се проведе от 1-ви до 6-и юли на сцената на Бургаската опера. Записването вече започна и до тук има голям интерес, коментира  създателят на балетния форум – прима балерината и дългогодишен художествен ръководител на Националния ни балет..

обновено на 15.04.24 в 11:15