Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Галъп": Избирателната активност към 15:00 часа е 23,3%

23,3 на сто е била избирателната активност в страната, отчетена към 15.00 часа, каза социологът Яница Петкова,  от "Галъп интернешънъл болкан". 

„В същия порядък върви изборният ден и като на предходния вот на 14 ноември миналата година.  В същия час отново избирателната активност е била 23,3%. Тази сравнително ниска избирателна активност се запазва и днес, на територията на цялата страна. 

Очаква се до края на изборния ден активността да се запази същата като миналата есен“, допълни Петкова.

„Галъп интернешънъл болкан“  е партньор на БНР и през целия ден следи гласуването и разпределението на силите за 48-ото Народно събрание.

Гласуването ще продължи до 20.00 часа, а ако пред дадена избирателна секция има още желаещи - до 21.00 часа.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Илияна Йотова: Стартът на предизборната кампания не е спокоен

По казуса ДПС правоохранителните и правораздавателните органи са в ситуация на тежък изпит, за да докажат на българския народ, че са гарант за правова държава. Това обяви вицепрезидентът Илияна Йотова пред медиите преди откриването на 31-я национален събор на каракачаните в България в местността „Карандила“ край Сливен. Тя определи политическата..

публикувано на 31.08.24 в 11:45

ДПС тръгва на поход за демокрация

ДПС тръгва на поход за демокрация, обявиха привърженици на почетния председател на Движението, които изкараха нощта на палатки пред т.нар. сараи в столичния квартал "Бояна". Групата, която от рано сутринта се беше събрала пред имота в Бояна, тръгна по ул."Стар Беловодски път". Нямаме идея докъде този поход би трябвало да стигне, но периодично се чуват..

публикувано на 31.08.24 в 11:28

Назначена е охрана от НСО и МВР на Ахмед Доган

На почетния лидер на ДПС Ахмед Доган вече е назначена охрана от НСО и МВР, съобщават от пресцентъра на вътрешното ведомство. Сигнал за нуждата от такава охрана беше изпратен на 28 август 2024 г. от Държавна агенция "Национална сигурност". Той беше подаден от Джевдет Чакъров и касае г-н Ахмед Доган. На лицето незабавно е осигурена охрана от НСО и МВР,..

публикувано на 31.08.24 в 07:34

Засилиха полицейското присъствие пред "сараите" в Росенец/ОБНОВЕНА/

За кратко този следобед бе засилено полицейското присъствие пред "сараите" в парк Росенец край Бургас.  Към 16 часа бе обособен втори полицейски пост близо до "бариерата" на 100 метра преди резиденцията. Там бяха ситуирани 3 коли и екипи на Специализирани полицейски сили. Жандармерия пък пристигна до сараите. Това се случва след като имаше сблъсък..

обновено на 30.08.24 в 16:20

Севим Али: Днес привържениците на Ахмед Доган в парк Росенец се очаква да се увеличат (ОБНОВЕНА)

Симпатизанти и членове на ДПС, приближени до почетния му председател Ахмед Доган се събраха късно снощи пред имотите му в парк Росенец и в столичния квартал Бояна, след като новият им собственик Данаил Папазов поиска Доган да ги напусне. Дошлите да подкрепят лидера си определиха случилото се като самоуправство. Днес се очаква да се увеличат в..

обновено на 30.08.24 в 08:21

Привърженици на Доган се събират в Росенец, призовават да бъдат защитени правата му (СНИМКИ И ВИДЕО)

Привърженици на Ахмед Доган са се събрали пред резиденцията му в "Росенец" и призовават да бъдат защитени правата му.  "Призовавам чрез вас медиите служебния министър–председател, президента на България и председателя на агенция "Държавна сигурност" да осигурят правото на д-р Ахмед Доган като български гражданин. Това, което се случва в..

публикувано на 29.08.24 в 21:58
Даниела Божинова

„Зелено движение“ провежда срещи с различни формации в страната

Партия „Зелено движение“ провежда срещи с различни формации в страната за осигуряване на демократично мнозинство в следващото Народно събрание. На предходните избори партията се яви самостоятелно и отбеляза ниски резултати. За народни представители за тях гласуваха 0.43%. Проведохме разговори с някои по-малки партии, предстоят ни разговори с..

публикувано на 29.08.24 в 14:21