Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Награди за община Несебър и за кмета Николай Димитров

Кметът на община Несебър Николай Димитров  прие наградата  в категория „Туризъм и култура – средна община“  на националното издание „Кмета бг“. Церемонията се състоя в “София Тех Парк” и събра кметове и представители на български общини, отличени за успешната си дейност  през годината.

Номинираните за награда  се определят чрез отворено  анонимно гласуване сред гражданите на България в седем категории и се избират според броя получени гласове.

Наградата на Община Несебър е израз на високата оценка на провежданите от нея политики в опазване на културно-историческото и архитектурно наследство и развитието на туризма  в града и региона.

„Искам сърдечно да благодаря на всички, които гласуваха за Община Несебър- общината, приемаща най-много туристи през летния сезин, общината, която отговорно и  системно се грижи за опазване на световното културно наследство в Старинен град Несебър. Благодаря и на организаторите на конкурса, защото тяхната работа е барометър за дейността и развитието на българските общини. Но най-вече благодаря на моите съграждани, с чиято подкрепа, в  единство и с много труд, продължаваме да работим за бъдещето на Община Несебър. Приемам тази награда от името на гражданите, защото нашите постижения са плод на общите ни усилия да съградим една съвременна и продуктивна общност.“ – каза кметът Николай Димитров при връчването на наградата.

На кмета на Несебър Николай Димитров, след номинация чрез допитване в социалните мрежи, бе връчена специална награда - на организацията „Движение за национална кауза“, за принос в демографската политика на България. Наградата „Регионална демографска политика“ е за активна дейност в стимулиране на раждаемостта чрез предоставяне на еднократна финансова помощ за всяко новородено дете, чиито родители са граждани на община Несебър.

 „Тази номинация е признание за политиката на общината  в социалната сфера, която не се изразява единствено  във финансова  помощ за новородено дете  и за процедури „инвитро“. Ние развиваме  широка  дейност, насочена към младите хора и децата в община Несебър.“ - каза кметът Николай Димитров.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

От 6 до 20 лева за риба на бургаския пазар

Ден преди Никулден бургаският пазар е пълен с риба и с желаещи да се подготвят по-рано за празник. Търси се основно чернокоп и шаран, а цените варират от 6 до 20 лева.  Най-евтин е сафридът, който върви по 6 лева, за 8 лева се предлагат живи шарани и чернокоп, по 10 е паламудът, а  толстолобът на шайби е 12 лева.  Една от най-скъпите риби..

обновено на 05.12.22 в 16:43

Рубриката „Избирам България“ на БНР-Бургас – в годишните награди за туризъм

През изминалия летен сезон БНР-Бургас стартира нова рубрика, в подкрепа на нашият туризъм. Защото, макар той да има редица нерешени проблеми, има и прекрасни места, които да се видят и емоции, които да се изпитат. Рубриката ни „Избирам България“ е сред финалистите в годишния конкурс на Министерството на туризма. В рубриката „Избирам..

обновено на 05.12.22 в 10:28

Среща за климатолечението в Малко Търново днес

Зелено решение за Странджа, Сакар и Южното Черноморие. Така на климатолечението гледат от „Българска асоциация за климатолечение и здравен туризъм” -фактор, който може да играе важна роля в туризма, здравото лечение и местната икономика. Това е и темата на срещата, която асоциацията организира днес. Преди седмицата климатолечението бе..

обновено на 04.12.22 в 12:44

Никулденските празници в Ченгене скеле стартират от днес

Разнообразни събития по повод Никулден предстоят в Културно-туристически комплекс „Ченгене скеле“. Те ще започнат още днес 3 декември,  съобщи Радовеста Стюърт, директор на общинско предприятие „Туризъм“: " Четири дни ще празнуваме Никулден заедно и каним всички да дойдат в комплекса, който вече две години представя рибарския занаят...

обновено на 03.12.22 в 09:55

Кабинетът одобри дерогацията за закупуването, вноса или трансфера по море на суров нефт от Русия

Министерският съвет прие решение, с което одобри предоставянето на възможност България да приложи специалната дерогация от член 3м, параграфи 1 и 2 от Регламент на Съвета (ЕС) 833/2014 относно ограничителни мерки с оглед на действията на Русия, дестабилизиращи положението в Украйна. С решението на кабинета се разрешава изпълнението в периода от 5..

публикувано на 02.12.22 в 17:01

Водно шоу ще посреща туристите следващото лято в Поморие

Поморие ще посрещне следващия туристически сезон с плаващ музикален фонтан, съобщи кметът Иван Алексиев в предаването за туризъм на БНР-Бургас „Виа понтика“. Водната атракция се реализира по Програмата за морско дело и рибарство.  Оборудването и строително-монтажните дейности по изграждането на водната атракция са за над 330 000 лева..

публикувано на 01.12.22 в 13:15

Можем да подкрепим Бургас в Годишните награди в туризма

Започна онлайн гласуването за седмите Годишни награди в туризма, организирани от Министерство на туризма на Република България. Община Бургас е представена в пет категории. В първата попада като Фестивална дестинация №1 в страната. През 2022 г. градът отново бе домакин на най-мащабните музикални събития, като се наложи не само в национален, но и в..

публикувано на 30.11.22 в 11:18