Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Царево отбеляза Международния ден на учителя

В Царево беше отбелязан 5 октомври - Международният ден на учителя в СУ ,,Н. Й. Вапцаров". В учебното заведение се проведе ден на отворените врати за всички учители. 

На мероприятието присъстваха и учители, които са приключили своя трудов път. 

Директорът Даниела Фелонова приветства всички присъстващи на празника. Поздрав поднесе и Мима Костадинова, която е с най – продължителен стаж като директор в училището. 

Директорът покани всички учители да разгледат обновените класни стаи, учителската стая и актовата зала. 


В знак на признателност за дългогодишния им труд, тя подари на всеки красиво цвете. За всички пенсионирани учители, празникът бе изпълнен с много вълнение и топли спомени.


По публикацията работи: Ивайло Пеев
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

БСУ променя бакалавърските си програми в областта на икономиката

Близо 300 абсолвенти ще получат днес своите дипломи   в атриума на БСУ. В 10:00 часа  ще се състои тържествената церемония на Випуск 2022. Абсолвенти  от 18 бакалавърски специалности и 20 магистърски програми завършват. Свидетелства за отличие и доказан стремеж за издигане авторитета на академичната общност ще получат изявените студенти. През..

обновено на 05.12.22 в 12:00

240 000 лева очаква Университет „Асен Златаров“ от фонд „Бедствия и аварии“

240 000 лева очаква Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ от фонд „Бедствия и аварии“. Сумата е за извършени от ВУЗ-а ремонтни дейности по щети след бурята от септември. Висшето училище е инвестирало общо 290 000 лева, като 50 000 от тях се очаква да бъдат приведени от застраховател. Ректорът проф. д-р Магдалена Миткова пояснява: "Надяваме се да..

публикувано на 03.12.22 в 13:52

Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ изпрати тържествено абсолвентите си

Студентите от Випуск 2022 на университет „Проф. д-р Асен Златаров“ получиха своите дипломи на тържествена церемония в Бургас. Ректорът проф. Магдалена Миткова се обърна към тях: „Вие се постарахте много. Получихте образование на европейско ниво, носители сте на качествата, нужни за откривателства и движение напред. Вие държите в ръцете си..

публикувано на 02.12.22 в 16:03

Прокурори предадоха практически познанията на над 100 студенти

Прокурори от Апелативна прокуратура - Бургас предадоха практическите си познанията в различни сфери от наказателното право на над 100 студенти от Бургаски свободен университет Над 100 студенти от 2-ри до 5-ти курс в специалността „Право“ на Бургаския свободен университет  взеха участие в лекции и дискусии, свързани с различни престъпления от българския..

публикувано на 02.12.22 в 15:47

Тракийският университет ще отвори филиал в Царево през 2023 година

Тракийският университет ще отвори врати в Царево догодина. Бъдещо звено на учебното заведение ще предлага обучение на студенти по няколко направления, като акцент ще бъдат хуманната и ветеринарна медицина, обясни к метът Георги Лапчев. Филиалът ще се помещава в сградата на Българо-германския център. Тя е нова и има нужда само от малко..

публикувано на 02.12.22 в 12:25

Никулден ще е неучебен за всички ученици от Бургас

6 декември 2022 г. ще бъде неучебен ден за всички ученици от училищата на територията на община Бургас. Това реши със своя заповед кметът Димитър Николов. Бургаският Никулден 2022 с двудневен концерт, традиционни ритуали и рибен курбан Децата са поканени да се включат в тържествата по случай празника на града. 

публикувано на 01.12.22 в 10:34

Повече от 17 фирми се представят на Кариерна борса в БСУ

Традицията и тази година беше спазена в Бургаския свободен университет, който организира Ден на отворените врати.Тя винаги върви с иновативни фирми и предприятия, обясни ректорът проф. Милен Балтов. Тази година новото е Кариерна борса: "Другото ново е Майсторски клас за нашите предприемачески клубове. Това са клуб "Мениджър" и клуб" Мисия учител"."..

публикувано на 30.11.22 в 13:54