Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Подготвя се основен ремонт на над 108 км пътища в Бургаска област

Подготвят основен ремонт на над 108 км пътища в Бургаска област. Обществената поръчка, която Областното пътно управление обяви за технически проекти, е за над 2 167 000 лева.

Най-голямата сума от 1 203 000 лева е за 60 км трасе от Подбалканския път в участъка Венец-Карнобат-Айтос-Ветрен на територията на областта, основен алтернативен маршрут на автомагистрала „Тракия“. Отсечката, която минава през 4-те населени места, започва при село Венец, след пътен възел „Петолъчката“ и завършва при пътен възел „Бургас – запад“, където е връзката с автомагистралата.

Предвиден е и основен ремонт на 20 км от третокласния път  Присад – Димчево – Маринка, който свързва населените места около южната страна на язовир Мандра. Участъкът започва при кръстовището с пътя Средец – Бургас и преминава през две защитени местности и две защитени зони. Прогнозната стойност на ремонта е за над 417 000 лева.

В обществената поръчка е включен 12 км участък от Горно Езерово до Братово и 15 км от третокласния път Бистрец – Житосвят, връзка между общините Карнобат и Средец.

Срокът за подаване на офертите е до 7 ноември.

Въз основа на готовите проекти ще се определят конкретните строително-монтажни работи, стойността, срокът им за реализиране и ще се пристъпи към избора на изпълнители на ремонта и на строителния надзор, уточняват от АПИ. 


По публикацията работи: Петя Янакиева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
архив

Лозари и винопроизводители излизат днес на протест в Поморие (ОБНОВЕНА)

Представители на лозаро-винарската камара в Поморие ще протестират срещу наредба на Министерството на финансите от 2023-та година. Тя ги задължава веднъж да претеглят събраното грозде директно в лозовите масиви, а втори път да го претеглят на кантарите в данъчните складове на предприятията за преработка. Ако има несъответствие в килограмите..

обновено на 31.07.24 в 09:22

Контролът върху стоките с висок фискален риск ограничава сивия сектор

От НАП изпратиха до БНР Бургас отворено писмо във връзка с днешния протест в Бургаска област на лозари и винопроизводители. П убликуваме го без редакторска намеса: Лозари и винопроизводители излизат днес на протест в Поморие „ В отговор на обявените протестни действия от страна на лозари и винопроизводители, Националната..

публикувано на 31.07.24 в 09:08

МЗХ определи ставките по три еко схеми за Кампания 2023 г.

Определени са ставките по три еко схеми за Кампания 2023 г., съобщиха от Министерството на земеделието и храните. Размерът на плащането по еко схема за биологично земеделие (селскостопански животни) е 699.88 лв. на хектар (ха). Подпомагането по еко схемата за екологично поддържане на трайните насаждения е 224.00 лв. на хектар за поддържане на..

публикувано на 31.07.24 в 09:00

Туристически маршрут "Черноморски път" съчетава велосипедни пътеки и пешеходни маршрути до морето

Знаете ли, че по протежение на цялото ни ч ерноморско крайбрежие  има туристически маршрут, наречен "Черноморски път"? Той  съчетава велосипедни пътеки и пешеходни маршрути, максимално близо до морето сред природата, с минимално ползване на асфалтови пътища.   Макар и без маркировка към момента маршрутът може да се ползва, като се свалят GPS..

публикувано на 31.07.24 в 08:40

МС приема Програма за компенсиране на разходите на небитовите потребители на ток

Служебното правителство ще заседава днес, като приема Програма за компенсиране на разходите на небитови крайни клиенти за електрическа енергия за периода от 1 юли до 31 декември тази година. Народното събрание задължи в края на миналата седмица Кабинета да изплаща компенсациите заради повишените цени на свободния пазар на електроенергия...

публикувано на 31.07.24 в 08:28

Инж. Чанка Коралска: Не трябва да превръщаме квартал край морето в подобие на Слънчев бряг

Хората, които искат да строят в момента в бургаския квартал „Крайморие“ предпочитат ниското строителство, до 2 етажа, до 10 метра. Това каза за БНР Бургас зам.-кметът Чанка Коралска, вносител на докладната записка, която одобриха общинските съветници днес. Бургас ще има интелигентна трансформация От четвъртък Синята зона стана 1,30 лев за..

публикувано на 30.07.24 в 14:10

НАП напомня: До 31 юли се подава информация за налични средства в касите

До 31 юли 2024 г. регистрираните по ЗДДС предприятия по смисъла на Закона за счетоводството трябва да декларират данни от текущата си счетоводна отчетност за наличните парични средства в касите, размера на вземанията, вкл. от предоставени заеми от собственици, физически лица, работници, служители, лица наети по договор за управление и контрол и..

публикувано на 30.07.24 в 09:37