Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рубриката "Радиомагазинче Надежда" представя:

Анета Попова - майстор на вкусни бонбони с послания

Синът й Божидар е на 6,5 г. с аутизъм, семейството се бори за подобряване на състоянието му



ДОБРОТО е около нас и може да предизвика добро! Това го доказа фейсбук групата Купи подарък от майка на дете с увреждане. В нея майки на деца с увреждания показват снимки на ръчно направени от тях сувенири, подаръци, ръкоделия, плетива, а който желае може да си закупи. Участват и социални предприятия и хора с увреждания. В подкрепа на групата ние създадохме рубриката "Радиомагазинче Надежда". В нея всяка седмица ви срещаме с участник в групата, за да чуем историята му и да ви представим това, което изработва.

Анета Попова е майка на Божидар на 6 г. и половина, с аутизъм.  Семейството живее в Пловдив.  Анета се грижи за сина си и когато може прави вкусни бонбони с фондан и асорти. За себе си казва, че е майка на супергерой и споделя, че в момента Божи се учи да говори: 

"Аз разбрах много рано, че детето ми е по - различно от всички останали, то беше на 1,5 г. Отне много време и докторите да потвърдят диагнозата, че той има аутизъм, близо 4 години и половина. Не съм спряла да се боря и да опитвам да подобря състоянието му! Опитвали сме какво ли не - добавки, логопеди, терапии, психолози, но най - добре той се повлия от вливането на стволови клетки. Направили сме 3 вливки до момента и виждаме положителни резултати. Сумата, обаче за една процедура е  20 хиляди лева, без транспортните разходи, и е непосилна за нас, за това организирах дарителска кампания и благодарение на добрите хора, които дариха успяхме да постигнем този напредък. Надяваме се да можем да продължим с това лечение!

Божидар Василев Попов
УниКредит Булбанк
IBAN BG95UNCR70001524168866
BIC UNCRBGSF
PayPal - @helpbojidar


Анета разказва, че се е включила във фейсбук групата „Купи подарък от майка на дете с увреждане“ от месец април. Нейна позната и казала, че има такава общност в социалните мрежи и я посъветвала да се включи в нея. Анета прави и предлага  бонбони с послания. Тя сподели, че обича да се занимава със сладкарство и е избрала да предложи бонбони, защото така ще може да прави нещо вкусно и интересно за клиентите, но и ще има възможност да обръща внимание на сина си.


"Бонбоните ми са с шоколадов или кокосов пълнеж. От горе са с фондан и украса, предлагам и асорти поръсени с карамелизирани фъстъци, шоколад, филирани бадеми и др. Много се радвам, че клиентите ми си поръчват отново, което означава, че са доволни от това, което съм им предложила. Преди да стана част от групата си мислих, че живота ми е да си гледам детето и да се боря, да подобря състоянието му, а след това осъзнах, че мога да правя и други неща, почувствах се значима и щастлива, че някои оценява труда ми!"

Анета благодари за шанса, който е получила да се труди, да помага финансово на семейството си, да има възможност да продължи да се грижи за сина си и да има свой социален живот.

повече може да чуете в звуковия файл:

Ето и фейсбук страничката на Анета Попова, където може да разгледате бонбоните, които прави:  https://www.facebook.com/profile.php?id=100082825719620 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Фестивалът на пясъчните фигури в Бургас е открит (ВИДЕО)

Фестивалът на пясъчните фигури бе открит тази вечер в Бургас. Темата на 17-тото издание е „В света на цирка“. С изпълнения на Бургаския духовен оркестър и деца от балетната школа на Марина Змеева бе даден старт на фестивала . Заместник-кметът по култура Диана Саватева заяви: "Всяка година надграждаме. Тук на това място идват от..

публикувано на 05.07.24 в 19:53

В петък отваря врати цирковата арена на Пясъчните фигури в Бургас

Фестивалът на пясъчните фигури, ще отвори врати този петък за 17-та поредна година. Откриването е от 18:00 часа, а за доброто настроение ще се погрижат музикантите от Духовия оркестър на Бургас и децата от балетната школа на Марина Змеева. Фестивалът е с вход свободен в деня на откриването. Темата тази година е „В света на цирка“, а експозицията на..

обновено на 05.07.24 в 10:39

Канят на "Изложба в селския двор" във Вълчаново тази събота

Третото издание на „Изложба в селския двор“ ще се проведе тази събота в средецкото село Вълчаново. То се намира на 50 км от Бургас в полите на Странджа планина. След година прекъсване арх. Ангелина Маркова отново отваря вратите на къщата си и кани в зеления си двор познати и непознати да се насладят на красиви творби...

публикувано на 05.07.24 в 09:30

Тибет представя философията и културата си в Бургас

Тридневен фестивал на тибетската култура и традиции предстои в Бургас. Ще гостуват танцьори на традиционни танци и монаси от манастир на Далай Лама. Те ще пеят будистки мантри, ще гадаят със зарове МО, и ще рисуват на живо пясъчна мандала, съобщи  Виктор Францес, ръководител на фондация „Калпатару“, организатор на събитието:   „Тибетската..

публикувано на 04.07.24 в 12:40

Започнаха археологическите проучвания на крепостта Русокастро

Археолозите от Бургаския музей започнаха разкопки в средновековния град Русокастро. През тази година целта им е да се разчисти изцяло северозападната крепостна стена на града, намираща се между замъка и северозападния ъгъл на укрепената площ. „Обектът вече е почти е почистен, работим! Утре предстои да премахнем аварийната си..

публикувано на 01.07.24 в 13:25

Сливен събра любители и собственици на американски возила

Сливенското летище „Бършен“ събра днес собственици и любители на американски возила-редки и екзотични автомобили, мотори, пикапи, джипове и други от всички епохи. Стартът на събитието даде заместник-кметът по икономическото развитие инж. Стоян Марков, който бе сред гостите. Той приветства с „Добре дошли!“ организаторите, участниците и гости на..

публикувано на 30.06.24 в 16:05

Росина Генчева представя дизайнерски огледала в Бургас

"Огледалце, огледалце, кажи коя е най-красива на света?", попитала мащехата огледалото, а отговорът не й харесал. Огледалото освен образа ни, отразява и самооценката ни. Превърнало се е във важна част от бита ни без която не можем. Изложба на дизайнерски огледала дава нова интерпретация на традиционния аксесоар. Росина Генчева е създател на..

публикувано на 30.06.24 в 09:02