Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Планова техническа профилактика на предаватели на БНР

Възможни са прекъсвания на сигнала

Снимка: predavatel.com

На 20 октомври ще бъде извършена планова техническа профилактика от 9 до 17 часа на предавателите на ултракъси вълни БУРГАС 4 на честота 102.5 MHz, излъчващи програма „Хоризонт“; БУРГАС 5 на честота 95.3 MHz, излъчващи програма „Христо Ботев“; БУРГАС 6 на честота 88.5 MHz излъчващ програмата на Радио Варна.

Възможни са прекъсвания на сигнала.

Може да слушате програмите на БНР през интернет сайта binar.bg, а програма „Хоризонт“ в района на Бургас и на честота 90.2 MHz, а програма „Христо Ботев“ в района на Бургас и на честота 96.1 MHz и в района на Девин на честота 96 MHz.

По публикацията работи: Ивайло Пеев

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Откриха изложба „Младежите на България в Европейското семейство“

Изложба на тема „Младежите на България в Европейското семейство“ откриха в алеята до културен център „Морско казино“. Експозицията е организирана от Националния статистически институт и Община Бургас. „Целта е да се насочи общественото внимание към младите хора в България и  частност в Бургас. Темата на тази пета изложба на НСИ..

публикувано на 01.10.24 в 13:45

Работодатели и синдикати в спор за минималната работна заплата

Минималната работна заплата да стане 1077 лева от 1-ви януари 2025-та година. Спрямо определения за тази година размер от 933 лева ще бъде реализиран ръст от 15,4% или 144 лева. Това е заложено в проект на постановление на Министерския съвет.  Новият размер е определен съгласно разпоредбите на Кодекса на труда и е 50 процента от средната заплата..

обновено на 01.10.24 в 12:32

Сливенският митрополит Арсений освети нов храм в ямболското село Завой

В ямболското село Завой днес, на големия православен празник "Покров на Пресвета Богородица", сливенският митрополит Арсений освети новоизградения с дарения храм, носещ името "Покров на Пресвета Богородица".   "Доживяхме и в Завой да имаме храм!!! Разкраси селото ни! Означава много за нас, защото никога не е имало църква тук, хората още не..

публикувано на 01.10.24 в 12:00

Няма да има тест на BG-Alert

Планираното тестване на Националната система за ранно предупреждение и оповестяване и на системата BG-Alert се отлага, съобщават от МВР.  Причината е съобразяване със ситуацията в Близкия Изток и избягване на допълнително напрежение сред гражданите, допълват от вътрешното министерство. Целта на днешната "тренировка" трябваше да бъде проверка на..

публикувано на 01.10.24 в 09:52

Православната църква чества Покров на Пресвета Богородица

Православната църква чества днес празника Покров на Пресвета Богородица. Почита се явяването на Божията Майка в Константинопол през първата половина на 10-ти век. Тогава тя коленичила в храм с молитва, свалила покрова си и го простряла над хората за тяхна защита. Българският патриарх и Софийски митрополит Даниил ще оглави Света литургия в Самоков по..

публикувано на 01.10.24 в 08:29

В 11 часа тестват сирените при бедствия

В 11 часа днес ще бъде извършено тестване на Националната система за ранно предупреждение и оповестяване при бедствия и въздушна опасност.  Излъчваните национални сигнали за тревога и край на тревогата ще бъдат съпътствани и от гласова информация.  Целта е проверка на техническото състояние на изградената система, повишаване уменията за задействане на..

публикувано на 01.10.24 в 08:18

Благотворителен турнир събра над 2 хиляди лв. за паметник на Васил Левски

Благотворителният футболен турнир, организиран от фондация „Гордите българи“ събра 2245лв. Средствата са за изграждане на паметник на Васил Левски в Бургас. Спортното събитие се проведе в събота, 28-ми септември на игрищата на спортен център "Диалог 359 Арена" във формат 5+1. Близо 500 хил. лева са нужни за изграждането на голям паметник на..

публикувано на 30.09.24 в 16:20