Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сдружение "Каритас" и БНР - Бургас с призив:

Участвайте в кампанията "Дари и помогни" в подкрепа на бездомните

Събираме употребявани, но запазени дрехи, обувки, одеяла, завивки

БНР - Бургас и сдружение "Каритас" провеждаме кампанията „Дари и помогни“. Тя е факт за пета поредна година и отново има за цел да помогне на нуждаещи се. Този път усилията ни са насочени в подкрепа на три социални каузи – нужни са топли дрехи и обувки за бездмните хора в града, дамски и детски дрехи за есенно – зимния сезон за бежанците от Украйна, в дом „Ронкали“ имат нужда от работещи пералня, сушилня, градинска пейка – люлка  и маратонки за децата.  
 
Първата кауза е в подкрепа на бездомните в Бургас. "Каритас" като благотворителна организация на Католическата църква  реализира проект за стационарна и мобилна грижа за тези хора. Помощта за „най-бедните от бедните“ е в предоставянето на дрехи, обувки, храна, помощ в намирането на работа, изготвяне на документи, преглед при лекар.  
Те имат нужда най – много от подкрепа, особено през зимата, каза Десислава Горанова от организацията:

"Ежедневно през Център преминават 30 - 40 души. Топлият обяд, които се раздава е за 25 човека ще продължи до 1 декември. Сред бездомните преобладават мъжете, на различна възраст и с различни съдби. През тази година тенденцията е, че се увеличава броя на младите бездомни хора. Те са на възраст 20 - 30 години, много често имат проблем свързан със зависимости.  От скоро са на улицата и ние работи в посока да им бъде помогнато да се върнат в обществото!"

Ако искате да се включите в кампанията ни "Дари и помогни" и да помогнете:

  • Необходими са якета, пуловери, обувки, анцузи. Нужни са още блузи, бельо и чорапи, одеяла и завивки. Може да помогнете с хранителни продукти или лекарства за простудни заболявания. 

  • Даренията си може занесете в Дневния център на сдружение „Каритас - клон Бургас” в к-с „Бр. Миладинови“ бл 57, вх. 8, партер, всеки делник от 9 до 12 часа

  • Даренията се събират в БНР - Бургас на ул. Филип Кутев № 2.  Кампанията ни ще продължи до 20 ноември.
повече може да чуете в звуковия файл:

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Започва подписването на договорите за подмяна на старите отоплителни уреди с нови

Подписването на договори за подмяна на старите отоплителни уреди на дърва и въглища с нови екологични уреди започва от днес, съобщават от Община Бургас.  Дейностите са част от Интегрирания проект „Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух“ по Програма LIFE. Подписването ще се извършва до 9 август всеки..

публикувано на 29.07.24 в 10:45

Камено и няколко села в Бургаско са без вода

Ремонтни дейности по отстраняване на авария се извършват в Камено. По тази причина градът ще е без вода до 12,30 часа, информират от ВиК Бургас. До 14,30 часа пък е прекъсванетоза каменското село Ливада. Аварии са причина за спиране на водоподаването и в карнобатското село  Венец до 12 часа, в с.Хаджиите до 15 часа и в село Деветак до..

публикувано на 29.07.24 в 09:22

Преустановяват се даренията на дрехи и храни за Воден, остава финансовата подкрепа

Преустановява се приемането на дарения във вид на дрехи, храни и домашни принадлежности за пострадалите от пожарите във Воден, съобщават от община Болярово. Всеки, който желае да окаже подкрепа може да го направи финансово, по дарителската сметка открита от общината.  "Искрено сме признателни за вашата съпричастност. Благодарим Ви!", казват от..

публикувано на 29.07.24 в 08:32
Снимката е илюстративна.

Бургазлии сигнализират за изсичане на дървета по улица "Уилям Гладстон"

За изсичане на множество дървета по улица "Уилям Гладстон" в Бургас сигнализират граждани до Общинския съвет. Те настояват за отговор - спазени ли са процедурите по издаване на разрешително за сечта.  "Има проведена процедура за дърветата по чл. 63 от Закона за устройство на територията. Дърветата са премахнати със съответната процедура с обявяването в..

публикувано на 28.07.24 в 13:16

Обществени поръчки за ремонт на улици в Ябълчево, Добромир и Дъскотна

Обществени поръчки са обявени за ремонт и асфалтиране на улици в руенските села Ябълчево, Добромир и Дъскотна. Към момента състоянието на настилките в посочените участъци не е добро. Наблюдават се неравности и деформации.  Основен ремонт се предвижда на улици от съществуващата улична мрежа на село Дъскотна, които са с асфалтова настилка. Освен..

публикувано на 28.07.24 в 11:54
Общински съвет - Бургас, заседание

Общински съветници предлагат да се изгради навес на лодкостоянката в Крайморие

Да се изгради слънцезащитно съоръжение над трибуните на пристанището на лодкостоянка Крайморие предлагат общинските съветници Евелина Михалева и Димо Грудев. За целта те искат от общинския бюджет да бъдат заделени 40 хиляди лева. На въпрос на съветници има ли общината правомощия да изгражда навес на публична държавна собственост и издадено разрешение за..

публикувано на 27.07.24 в 12:29

Затварят за три дни ул. "Велека" в Созопол заради ВиК ремонт

Спешен ВиК ремонт започва от днес на  ул. „Велека“ в Созопол, съобващат от общината. Улицата ще бъде затворена в следващите три дни. Движението ще бъде пренасочено през  улица „Одеса“ към улица „Ропотамо“. За собствениците на търговски обекти на ул. „Одеса“ до ул. „Вия понтика“ и  дистрибутори, ще бъде отворена ул. „Ропотамо“ до ул. „Одеса“.

обновено на 26.07.24 в 17:16