Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Созополската улица "Виа Понтика" ще бъде ремонтирана

Община Созопол сключи споразумение с Министерството на регионалното развитие и благоустройството за финансиране на ремонта на ул. „Виа Понтика“.
Реконструкцията на цялата улица е разделена на два етапа, като финансирането е за северната част с дължина близо 2 км.
В момента състоянието на настилката е в много лошо състояние, бордюрите и тротоарите на места дори липсват и това създава проблеми както на водачите на МПС, така и на пешеходците. С реализирането на този проект ще бъде оптимизирана организацията на движението и ще бъде подобрена безопасността за всички участници в него.
Проектът включва и отводняване на дъждовните води чрез реконструкция на съществуващи и изграждане на нови отводнителни съоръжения.
Стойността на проекта е 2,3 млн.лв., като МРРБ ще финансира част от него в размер на 1,5 млн.лв.

По публикацията работи: Ивайло Пеев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Фотографът Анна Йончева с поредна изложба "Да се запознаем с "Различните" деца на България"

Анна Йончева е инициатор на фотоизложба "Да се запознаем с "Различните" деца на България", тя е съвместна инициатива с фондация "Можем заедно". Експозицията беше открита преди началото на новата учебна година в близост до Националния музей „Земята и хората“ в София. Досега Анна е създала над 13 изложби, представяйки историите на тези деца както в..

публикувано на 22.09.24 в 17:30

Зарадваха бургаски деца без родители с екскурзия в Полша

Тази мечтана ваканция, за която децата дори не се предполагали, че може да им се случи, стана факт за шест бургаски момичета и момчета без родители малко преди началото на учебна година. Те имаха възможност да разгледат забележителностите в полския град Краков и околностите му. Четиридневното приключение се организира с помощта на много..

публикувано на 22.09.24 в 17:00

Жители на Свети Влас на протест за улици и осветление в квартал "Инцараки"

Жители на квартал "Инцараки" в Свети Влас ще се съберат на протест пред сградата на Общинския съвет (ОбС) в Несебър в деня на редовното му заседание - 24 септември. Това съобщиха от Сдружението на собствениците в квартала, което е организатор на протеста. Той е насрочен за 10:30 часа. Недоволството е във връзка с бездействието на Община Несебър и..

публикувано на 22.09.24 в 16:35

Сливен отбеляза Деня на независимостта на България

Сливен отбеляза 116 години от обявяване Независимостта на България с военен ритуал по издигане на националното знаме на централния площад „Хаджи Димитър“. Венци и цветя поднесоха представители на държавната и общинска власт, военно-патриотични съюзи, исторически дружества и граждани.  В словото си към гражданите на Сливен  кметът Стефан Радев..

публикувано на 22.09.24 в 16:00

Несебър празнува тържествено 22 септември

Тържественото честване на площад „Жулиета Шишманова“ започна с ритуал по издигане на националния трибагреник под звуците на химна. В празничната програма, посветена на едно от най-значимите събития в най-новата ни история, участие взеха възпитаниците на Обединена общинска школа по изкуствата – Несебър, които с вдъхновените си изпълнения зарадваха..

публикувано на 22.09.24 в 15:30

Ямбол отбеляза Деня на независимостта с молебен и велопоход

116–та годишнина от обявяването на Независимостта на България отбелязана тържествено в Ямбол.  За трети път се организира и велопоход до античния град „Кабиле“.  С благодарствен молебен, в който се включиха и представителни военни части от ямболския гарнизон, започна празника в Ямбол. В Музея на бойната слава  дойдоха и много граждани...

публикувано на 22.09.24 в 12:24

Бургас празнува 116 години от обявяването на Независимостта на България (СНИМКИ)

С военен ритуал на площад „Атанас Сиреков“ започнаха тържествата, посветени на Независимостта на България. В церемонията участваха представителни блокове от Бургаски гарнизон, както и организации на военни ветерани. В присъствието на много официални лица и граждани бяха издигнати флаговете на Република България, Община Бургас и Европейския..

публикувано на 22.09.24 в 11:57