Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

53 са офертите за технически проекти на над 108 км пътища в област Бургас

Отворени са офертите в обществената поръчка за изработване на технически проекти за основен ремонт на над 108 км републикански пътища в област Бургас. Сред тях са над 60 км от Подбалканския път I-6, в участъка Венец – Карнобат – Айтос – Ветрен. Трасето е основен алтернативен маршрут на автомагистрала „Тракия“.

Поръчката е разделена на четири обособени позиции и прогнозната й стойност е 2 167 060 лв. без ДДС.

Първата обособена позиция е за изработването на технически проект за основен ремонт на 60,2 км от първокласния път I-6 Венец - Ветрен. Отворените оферти са 14.

Отсечката започва при с. Венец, след пътен възел „Петолъчката“, и завършва при пътен възел „Бургас – запад“, където е връзката с АМ „Тракия“ и e кв. „Ветрен“ на гр. Бургас. Трасето преминава през 4 населени места – с. Венец, Карнобат, Айтос и кв. „Ветрен“. Индикативната стойност на поръчката е 1 203 600 лв. без ДДС. Срокът за изпълнение на проектантските работи е 120 календарни дни и започва от датата на сключването на договора. Той включва само времето за проектиране и е разделен в три междинни етапа.


Втората обособена позиция е за проектиране на основния ремонт на 14,9 км от третокласния път III-795 Бистрец – Житосвят, който свързва общините Карнобат и Средец. Отворените оферти са 13.

Участъкът започва след с. Житосвят и завършва при кръстовището с общинския път за с. Бистрец. Преминава през две населени места – с. Драка и с. Малина. Прогнозната стойност е 298 000 лв. без ДДС, а срокът за изпълнение на проектантските работи е 60 дни, разделен в три междинни етапа.


 
В третата позиция е проектирането на основния ремонт на 20,7 км от третокласния път III-7908 Присад – Димчево – Маринка. Пътят свързва населените места около южната страна на язовир „Мандра“ между второкласния път II-79 Средец – Бургас и първокласния път I-9 Бургас – Малко Търново. Отворени са 13 оферти.

Участъкът започва при кръстовището с пътя Средец – Бургас, а краят е при с. Маринка. Преминава през селата Присад и Димчево, както и през две защитени местности – „Устие на река Изворска“ и „Старият Соват“, и две защитени зони – „Мандра – Пода“ и „Факийска река“. Индикативната стойност е 417 460 лв. без ДДС, а срокът за проектантските работи е 60 дни, разделен в три междинни етапа.


 Четвъртата обособена позиция е за изработването на технически проект за основен ремонт на 12,4 км от третокласния път III-7909 Горно Езерово – Братово, свързващ населените места от южната страна на Бургаското езеро с гр. Бургас. Отворени са 13 оферти. 

Отсечката, която ще се ремонтира, е от кръстовището с второкласния път II-79 Бургас – Средец до кръстовището с третокласния път III-5392 Камено – Братово в с. Братово. Преминава през кв. „Горно Езерово“ на гр. Бургас и с. Братово. Индикативната стойност е 248 000 лв. без ДДС. Срокът за проектантските работи е 60 дни, разделен в три междинни етапа.


Изработването на техническия проект е първата и задължителна стъпка преди предприемането на качествени строителни работи. Въз основа на готовите проекти след това ще се определят конкретните строително-монтажни работи, стойността, срокът им за реализиране и ще се пристъпи към избора на изпълнители на ремонта и на строителния надзор.



По публикацията работи: Ивайло Пеев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Димчево отбелязва своя празник с народни борби и фолклорен концерт

Празничната програма в село Димчево започва на 28 септември от 10 часа  с народни борби, на които специален гост ще бъде легендата в този спорт Станка Златева. Вечерта, от 18:30 часа, започва празничният концерт с участието на Оркестър „Веселие“ със солисти Цветелина и Панайот Стойчеви, Станчо Николов – акордеон, и Петко Стоянов – гайда, ТГ „Иглика“ –..

публикувано на 26.09.24 в 15:04

Промяна в движението по улица „Индустриална“ заради полагането на асфалт

Основният ремонт на ул. „Индустриална“ приключва, съобщават от Община Бургас. Започва финалното полагане на асфалтовото покритие на улицата, което ще се осъществява на етапи.  Първият от тях ще стартира на 28 и 29 септември, като ще обхване ул. „Индустриална“ в участъка от ул. „Спортна“ до ул. „Вая“, т.е. от стадион „Черноморец“ до затвора. През..

публикувано на 26.09.24 в 14:22
Uметът на община Сливен Стефан Радев (вляво) по време на заседанието на общинския съвет.

Община Сливен ще осигури средства за обновяването на старческия дом

Община Сливен ще осигури дофинансиране за обновяване на старческия дом в града, съобщи кметът Стефан Радев, след като общинският съвет прие изменения в общинския бюджет. Предвижда се цялостна реконструкция на сградата. „По тези дейности имаме одобрен проект и подписано споразумение по Плана за възстановяване и устойчивост. Финансирането ще бъде 70%,..

публикувано на 26.09.24 в 14:21

Номинираха Община Сливен за награда за принос в областта на достъпа до информация

Община Сливен е номинирана за наградата "Златен ключ" в категорията "Институция, най-добре организирала предоставянето на информация за граждани". Номинирането се извършва на база оценка на изпълнението на изискванията на Закона за достъп до обществена информация, включително регулярното публикуване на информация на сайта на институцията,..

публикувано на 26.09.24 в 12:54

Православната църква отбелязва Преставяне на свети апостол и евангелист Йоан Богослов

На 26 септември църквата празнува Преставяне на св. апостол и евангелист Йоан Богослов.  Св. Йоан Богослов е един от първите апостоли, призовани от Христос за негови ученици. Той е един от тримата свидетели на Преображението на Христос заедно с брат му Иаков (Заведеев) и Петър (Матей 17 глава). Йоан е ученикът, на когото разпнатият Иисус поверява..

публикувано на 26.09.24 в 10:27

Бургас ще е домакин на международна конференция „Цифрово представяне и опазване на културно и научно наследство“

Четиринадесетата международна конференция „Цифрово представяне и опазване на културно и научно наследство“ – DiPP2024 ще се проведе в Бургас. Тя ще е от 26 до 29 септември и се организира от Института по математика и информатика при Българска академия на науките, под патронажа на  ЮНЕСКО  и с подкрепата на Фонд „Научни изследвания“..

публикувано на 26.09.24 в 08:40

В Ямбол посрещат българския контингент, завърнал се от мисия в Косово

Във военно- войсковия район „Кабиле" в Ямбол официално ще бъде посрещнат контингентът, завърнал се от мисия в Косово. В церемонията ще вземат участие министърът на отбраната Атанас Запрянов и висши военни. В състава на контингента са включени около 100 военнослужещи, основно от 2-ра Тунджанска механизирана бригада, както и личен състав от..

публикувано на 26.09.24 в 08:19