Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицаи отдадоха почит на граничаря Петър Бъчваров

С едноминутно мълчание и включени светлини на полицейските автомобили служителите от системата на МВР в Бургас отдадоха почит към смъртта на младши инспектор от „Гранична полиция“ Петър  Бъчваров. 

Пред 5-то Районно полицейско управление в Бургас се събраха над 50 служители от различни структури в знак на съпричастност.

Полицейските сирени се включиха и в Сливен. Целият личен състав на ОД МВР излезе пред сградата за минута мълчание. 

Директорът на полицията старши комисар Димитър Величков изказа съболезнованията си към родителите и близките на загиналия граничар.  

" Винаги е било жалко, когато МВР губи един свой служител, един човек, който е излязъл да работи и да даде живота си в полза на родината. Това е трагедия за цялото министерство и цялата наша страна."  

Към своите колеги се присъединиха служители в сектор „Пътна полиция”-Сливен, районните управления в Нова Загора, Котели и Твърдица. Почит отдадоха и дежурните екипи на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на население” в областта. 




По публикацията работи: Ивайло Пеев

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Предстои откриване на напълно обновеното затворническо общежитие в Бургас

В Бургас предстои откриване на напълно обновеното затворническо общежитие и на ново преходно отделение, т.нар. half way house, към него. Това съобщават от Министерството на правосъдието.  Служебният министър Мария Павлова и главният директор на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ (ГДИН) гл. комисар Ивайло Йорданов посетиха днес затвора и..

публикувано на 07.06.24 в 15:46

Лаптоп подпали стая в хотел в Слънчев бряг, няма пострадали

Включен в мрежата лаптоп предизвика пожар в стая на 8-ми етаж в хотел в Слънчев бряг, съобщават от полицията.  В стаята не е имало туристи. Няма пострадали други хора.  Сигналът е подаден в 10,25 ч. На място е изпратен един противопожарен автомобил с трима огнеборци.  Нанесени са щети в стаята – опушени стени и стопена част от климатик,..

публикувано на 07.06.24 в 15:44

Започва спешен ремонт на оградата по границата ни с Турция

Спешен ремонт на оградата по границата ни с Турция разпореди Министерският съвет с решение от 6 юни. Неотложните ремонтно-възстановителни дейности по инженерното съоръжение и прилежащия път трябва да приключат до 31 декември 2024 г. Те ще бъдат изпълнявани по съвместен план на Главна дирекция "Гранична полиция" и Сухопътни войски, утвърден от министрите..

публикувано на 07.06.24 в 11:18

Пиян шофьор предизвика ПТП в Обзор и избяга, губейки номера си в инцидента

32-годишен мъж от Тополовград е спрян за проверка в Обзор. Униформените установили, че шофира след употреба на алкохол с концентрация 1.49 промила. Малко преди проверката, мъжът предизвикал и пътен инцидент с материални щети. Там полицаите открили и предната регистрационна табела на автомобила.  Мъжът е задържан за срок до 24 часа, а автомобилът е..

публикувано на 07.06.24 в 09:10

57-годишен плевенчанин е със съмнение за спукан череп, след сбиване в Царево

57-годишен плевенчанин е със съмнение за спукан череп, след спречкване в Царево. Инцидентът е станал на паркинг към куриерски офис. Полицията се е отзовала на сигнал за сбиване между 22-годишен мадеж от Царево и мъжът. Пострадалият е настанен за лечение в болница. Установени и разпитани са свидетел, които са очевидци на случая. Иззети са видеозаписи..

публикувано на 07.06.24 в 09:03

Жена от поморийско село изгоря с 6 000 лв, чакайки мнима награда от хазарт

50-годишна жена от с. Гълъбец, общ. Поморие е била измамена, че  ще получи награда от 20 000 лв. за участието си в хазартна игра. Неин познат ѝ обяснил, че е необходимо да даде сумата от 6 000 лева за оформяне на документи по получаването на въпросната награда. 25-годишния бургазлия я уверил, че печалбата ще бъде изплатена в следващите дни, но..

публикувано на 07.06.24 в 08:54

Задържан е извършителят на опита за грабеж от златарски магазин в центъра на Бургас

Задържан е извършителят на опита за грабеж от златарски магазин в центъра на Бургас, съобщават от ОД МВР Бургас. В ареста е 52-годишен украински гражданин, пребиваващ в България с временна закрила. От полицията не съобщават повече подробности.  По случая е образувано досъдебно производство.

публикувано на 07.06.24 в 07:34