Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва вторият етап от акция "Зима"

Снимка: ОДМВР Шумен

От днес до 20 ноември ще се проведе вторият етап от акция "Зима". Тя се фокусира върху нарушенията от пешеходци и водачите, които не им осигуряват предимство на улицата. Статистиката показва, че най-много произшествия с участието на  пешеходци стават в тъмните часове  - рано сутрин и привечер, каза Александър Димов, експерт в Държавната агенция "Безопасност на движението по пътищата":

"Важното за пешеходците е да знаят, че трябва да пресичат на предвидените за това места, особено през тъмната част на денонощието да носят светли дрехи или дрехи със закрепени към тях светлоотразителни елементи. Като съвет към пешеходците, освен за дрехите, бих казал да не прибързват да навлизат внезапно на пътното платно за движение, поради вероятността настилката да е заснежена, заледена и хлъзгава. При липса на тротоар да се движат срещу посоката на движение".

Последният, трети етап на акция "Зима", ще се проведе от 20 ноември до края на месеца и ще е насочен към техническата изправност на моторните превозни средства.


По публикацията работи: Надежда Николова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Прокурор е задържан в Равда за неадекватни действия на бензиностанция

Прокурор от Районната прокуратура в Несебър е задържан във видимо неадекватно състояние на бензиностанция в района на Равда. Сигналът за инцидента е подаден рано тази сутрин. Прокурор Методи Велков се е държал арогантно с пристигналите на място полицейски служители. Той е отказал проби за алкохол и наркотици.  Задържан е..

публикувано на 10.07.24 в 12:43

Все повече случаи на шофьори, каращи след употреба на алкохол и дрога

Осем кражби, едно престъпление, два пожара и две катастрофи са се случили за изминалото денонощие в област Бургас. Образувани са осем бързи производства, като са разкрити 14 престъпления, съобщават от полицията.  При две проверки на пътна полиция, са установени шофьори, които карат след употреба на алкохол.  В ранните часове на деня на..

публикувано на 10.07.24 в 11:23

В такси в Слънчев бряг откриха два пакета с канабис

Два плика с канабис с тегло около 10 грама откриха униформените при проверка на такси в "Слънчев бряг". Автомобилът е у правляван от 49-годишен несебърлия.  Той е задържан с полицейска заповед за срок до 24 часа.  По случая е образувано бързо производство.

публикувано на 10.07.24 в 10:57

77-годишна жена от Велико Търново се удави на бургаския плаж

77-годишна жена от Велико Търново се е удавила на централния плаж в Бургас. Инцидентът е станал вчера, между четвърти и пети спасителен пост. Тя е забелязана в морета, зад шамандурите. Сигналът е подаден в Първо районно управление, съобщи полицията. Установено е, че жената е влязла да плува в морето, след като е отишла на плажа около 09:30 ч...

публикувано на 10.07.24 в 10:37

На МП "Лесово" задържаха над 100 000 „маркови“ стоки

Рекордно количество от 109 508 текстилни изделия с обозначения на световни марки задържаха митническите служители на Митнически пункт „Лесово“ при проверка на товарен автомобил. Контролните действия са извършени в рамките на съвместната операция по противодействие на контрабандата, с участието на екипи от Агенция „Митници“, ГД „Гранична полиция“, ГД..

публикувано на 10.07.24 в 09:44

Пожарът край Камено е овладян. Няма опасност за „Лукойл"

Една къща и дървена барака изгоряха при пожар в местността „Герените“ край град Камено. Директорът на Регионална служба по пожарна безопасност и защита на населението старши комисар Николай Николаев заяви за БНР, че огънят е овладян. Информацията, която се разпространява, че има опасност пожара да навлезе на територията на „Лукойл Нефтохим Бургас“ е..

публикувано на 09.07.24 в 17:17

Пожар избухна близо до рафинерията в Бургас

Пожар е избухнал близо до "Лукойл Нефтохим Бургас", п отвърди пред БНР Бургас директорът на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - Бургас старши комисар Николай Николаев. „Горят сухи треви и храсти. Има опасност за метан станция, за постройки на около 500 метра от Лукойл. На място има пет пожарни автомобила“ – каза..

публикувано на 09.07.24 в 15:33