Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Променят плащането на лицензите на таксиметровите шофьори в Созопол

Снимка: Ани Петрова

Промяна в плащането на лицензите на таксиметровите шофьори се предвижда от следващата година в Созопол. Това стана ясно след една от регулярните срещи на кмета Тихомир Янакиев с бранша. 
"Досега се плащаше минимум за 4 месеца работа, а имаше хора, които работеха и по два месеца само. Да направим така, че кой колкото работи, толкова да плаща. Ще бъде въведено, ако няма някакво нормативно централно изменение в държавата за годишните плащания. От бранша са доволни от това, което ще въведем. Доволни са и от това, че започнахме доста ремонти, не основни, но все пак ремонтираме пътищата и така подобряваме пътната инфраструктура, която е пряко свързана с тяхната дейност. Дискутирахме и транспортната схема на Созопол, която функционира за първа година. Обсъдихме, че трябва да се направят транспортни схема и на Черноморец, и на Буджака", поясни той.
Целта е да има общ транспортен план за Созопол и Черноморец, допълни кметът.

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Инвеститор ще отглежда сливи на терени под аренда в община Болярово

Български инвеститор е проявил интерес към взимане под аренда за срок от 20 години на терени в община Болярово. На тях ще отглежда трайни насаждения – сливи и бадеми. На днешното си заседание Общински съвет - Болярово подкрепи предложението на кмета на общината Христо Христов земите да бъдат предоставени чрез търг. Те се намират в..

публикувано на 25.11.22 в 16:40

Четири дни празнуват Никулден в Ченгене скеле

Разнообразни събития по повод Никулден предстоят в Културно-туристически комплекс „Ченгене скеле“. Те ще започнат още в уикенда преди 6 декември,  съобщи Радовеста Стюърт, директор на общинско предприятие „Туризъм“: " Четири дни ще празнуваме Никулден заедно и каним всички да дойдат в комплекса, който вече две години представя..

публикувано на 25.11.22 в 10:58
Валентин Атанасов и Ваня Андонова представят идеята пред депутатите

Проектът за климатолечението в Странджа влезе в парламента

Проектът за климатолечение в Странджа и по Южното Черноморие бе представен пред Комисията по туризъм в Народното събрание. Пред народните представители говори Валентин Атанасов от инициативния комитет за  "Възраждане на климатолечението в Странджа" и член на управителния съвет на нестопанско сдружение "Рафаел инфо културен туризъм". Запознахме..

обновено на 24.11.22 в 20:17

Производители изложиха проблемите си пред земеделския министър

Новият стратегически план за развитие на земеделието и селските райони за периода 2023-2027-а година беше тема на информационна среща, която се проведе в рибарското селище „Ченгене скеле“ край Бургас.  Тя беше организирана от Българския фермерски съюз на нея присъстваха над 20 земеделски сдружения от областта. За срещата в Бургас пристигна и..

обновено на 22.11.22 в 16:04
ЕПА/БГНЕС

"Лукойл Нефтохим Бургас" прехвърля цялата си дейност в България

От 1 януари “Лукойл Нефтохим Бургас” ще прехвърли цялата си икономическа дейност в България, съобщи вицепремиерът Христо Алексиев. Това означава, че ще плаща изцяло данъците си в българската хазна. "Приключихме много важна среща с Лукойл Нефтохим България". Днес постигнахме много важна стъпка - от 1 януари 2023 г. да прехвърлят цялото производство,..

публикувано на 21.11.22 в 16:43

Община Поморие доволна от платеното паркиране, част от гражданите-не

Платено паркиране беше въведено това лято в Поморие.Наредбата беше изготвена след две обществени обсъждания, след сезона общинското ръководство реши отново да чуе позицията на гражданите и организира нова среща, а целта да се анализира, как е протекло паркирането и да се обмислят евентуални подобрения.  Много въпроси и критики към..

публикувано на 21.11.22 в 12:08

Първият завод за соларни панели ще е в Ямбол

Първият завод за соларни панели в България ще заработи до края на следващата година. Предприятието ще бъде изградено в индустриалната зона на Ямбол от италиански консорциум. Инвестицията надхвърля 6  и половина милиона евро.  По думите на инвеститорът Кристиано Камазини Ямбол е избран след дълго проучване, а причината добрата..

обновено на 20.11.22 в 20:43