Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Община Поморие доволна от платеното паркиране, част от гражданите-не


Платено паркиране беше въведено това лято в Поморие.Наредбата беше изготвена след две обществени обсъждания, след сезона общинското ръководство реши отново да чуе позицията на гражданите и организира нова среща, а целта да се анализира, как е протекло паркирането и да се обмислят евентуални подобрения.

 Много въпроси и критики към реализацията на платените паркоместа местните жители отправиха към кмета Иван Алексиев и екипа му.  Бяха изслушани  конкретни казуси, свързани със спирането пред домовете, очертанията, вдигането на коли от паяка  и санкциите:

"Преди имаше четни-нечетни, сега и от двете страни е начертано, остава една среда да се минава. Цялото е начертано с жълти линии, за мен трябва в едната страна да бъде начертано. Пред входовете са начертани с жълти зигове, аз живея на "Крайбрежна" и няма как да спра пред нас, две паркоместа съм платил.

Още по-зле беше тази година, няма къде да паркираме хората, които живеят в центъра.

Като пусна писмена молба за място , искам да получа писмен отговор защо ми се отказва.Това е важно, като се спори да имаш документ.

Аз си плащам целогодишно, докато мръдна и съм вътре, защото нашата улица е такава, посещавана.

"Повечето от живущите не можахме да вземе паркоместа."

Зоната за платено паркиране работи целогодишно от 8:00 ч . – 18:00 часа. Платените паркинги в момента са безплатни.Над 460 хиляди са приходите от платеното паркиране, обясни Иван Алексиев, това са средства събрани от 23 юни до 30 септември. Не сме си изгонили  туристите с платеното паркиране, каквито опасения имаше, допълни кметът:

"Успяхме да въведем ред в паркирането, Поморие през изминалия сезон беше доста по-подреден с доста места за намиране на паркиране. Паркингите, които обособихме, показват, че наистина има резон в това да има платено паркиране като паркинги в различните зони, защото голяма част от автомобилите бяха прибрани там. За мен това е правилната стъпка."

Алексиев подчерта, че всички знаци, очертания и организация на движението са направени, като са спазени всички действащи закони и наредби.

Всички постъпили предложения ще бъдат обсъдени и евентуално някои от тях ще влязат в измененията на наредбата.


По публикацията работи: Десислава Златева
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Инвеститор ще отглежда сливи на терени под аренда в община Болярово

Български инвеститор е проявил интерес към взимане под аренда за срок от 20 години на терени в община Болярово. На тях ще отглежда трайни насаждения – сливи и бадеми. На днешното си заседание Общински съвет - Болярово подкрепи предложението на кмета на общината Христо Христов земите да бъдат предоставени чрез търг. Те се намират в..

публикувано на 25.11.22 в 16:40

Четири дни празнуват Никулден в Ченгене скеле

Разнообразни събития по повод Никулден предстоят в Културно-туристически комплекс „Ченгене скеле“. Те ще започнат още в уикенда преди 6 декември,  съобщи Радовеста Стюърт, директор на общинско предприятие „Туризъм“: " Четири дни ще празнуваме Никулден заедно и каним всички да дойдат в комплекса, който вече две години представя..

публикувано на 25.11.22 в 10:58
Валентин Атанасов и Ваня Андонова представят идеята пред депутатите

Проектът за климатолечението в Странджа влезе в парламента

Проектът за климатолечение в Странджа и по Южното Черноморие бе представен пред Комисията по туризъм в Народното събрание. Пред народните представители говори Валентин Атанасов от инициативния комитет за  "Възраждане на климатолечението в Странджа" и член на управителния съвет на нестопанско сдружение "Рафаел инфо културен туризъм". Запознахме..

обновено на 24.11.22 в 20:17

Производители изложиха проблемите си пред земеделския министър

Новият стратегически план за развитие на земеделието и селските райони за периода 2023-2027-а година беше тема на информационна среща, която се проведе в рибарското селище „Ченгене скеле“ край Бургас.  Тя беше организирана от Българския фермерски съюз на нея присъстваха над 20 земеделски сдружения от областта. За срещата в Бургас пристигна и..

обновено на 22.11.22 в 16:04
ЕПА/БГНЕС

"Лукойл Нефтохим Бургас" прехвърля цялата си дейност в България

От 1 януари “Лукойл Нефтохим Бургас” ще прехвърли цялата си икономическа дейност в България, съобщи вицепремиерът Христо Алексиев. Това означава, че ще плаща изцяло данъците си в българската хазна. "Приключихме много важна среща с Лукойл Нефтохим България". Днес постигнахме много важна стъпка - от 1 януари 2023 г. да прехвърлят цялото производство,..

публикувано на 21.11.22 в 16:43

Променят плащането на лицензите на таксиметровите шофьори в Созопол

Промяна в плащането на лицензите на таксиметровите шофьори се предвижда от следващата година в Созопол. Това стана ясно след една от регулярните срещи на кмета Тихомир Янакиев с бранша.  "Досега се плащаше минимум за 4 месеца работа, а имаше хора, които работеха и по два месеца само. Да направим така, че кой колкото работи, толкова да плаща. Ще бъде..

публикувано на 21.11.22 в 12:01

Първият завод за соларни панели ще е в Ямбол

Първият завод за соларни панели в България ще заработи до края на следващата година. Предприятието ще бъде изградено в индустриалната зона на Ямбол от италиански консорциум. Инвестицията надхвърля 6  и половина милиона евро.  По думите на инвеститорът Кристиано Камазини Ямбол е избран след дълго проучване, а причината добрата..

обновено на 20.11.22 в 20:43