Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Слаб интерес към Плана за възстановяване отчитат в Ямболска област

2
Александър Георгиев Пулев
Снимка: Министерски съвет

Изключително слаб интерес към процедурите за финансова помощ по Плана за възстановяване и устойчивост отчитат за Ямболска област от Министерството на на иновациите и растежа. До момента са подадени едва 24 проектни предложения, обяви министър Александър Пулев, който проведе среща с представители на местния бизнес. 

Ямболска област се нарежда на последно място в страната при кандидатстването по първата процедура на Плана за възстановяване и устойчивост „Технологична модернизация“. Подадени са само  24 предложения, което е едва 1% от общо подадените проектни предложения от страната, подчерта министър Пулев.

"Хората може би са изморени, може би гледат цинично но ние затова сме тук".

В момента е  изключително актуална отворената процедура за кандидатстване „Информационни и комуникационни технологии  Решения и киберсигурност“, подчерта министърът.

„Изключително релевантна тема, предвид духа на времената  и цялата вихрушка от кибератаки, на които станахме свидетели, тази трендове и тенденции за жалост най-вероятно ще се влошават".

Максималният размер, който може да получили предприятието е в размер на 20 000 лева, като до момента са кандидатствали над 4000 микро, малки и средни предприятия в страната.

Крайният срок за кандидатстване по тази процедура на Плана за възстановяване и устойчивост  е 19 декември, като общият размер на средствата е 30 млн. лева.


По публикацията работи: Калина Енчева
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
БЧК - Несебър

БЧК - Несебър: Ние сме най - близо до хората и помагаме тук и сега!

Българският червен кръст в Несебър е пример за организация, която винаги е готова да откликне в подкрепа на нуждаещи се. Доброволците й се ръководят от максимата „Добротата е действие“ и са категорични, че помощта трябва да се случва тук и сега. Калина, Нели, Антоанета и Виолета са гръбнака на местната структура. В нея се включват и 15..

публикувано на 29.01.23 в 17:00

Ръст на приходи от наеми отчита Община Карнобат

Ръст на приходи от наеми отчита Община Карнобат. Отчетите бяха одобрени от съветниците на последната сесия, тогава бе решено да се направи ремонт и на училището в Кликач. Община Карнобат ще извърши авариен ремонт на сградата на училището в село Кликач. Разходите надхвърлят бюджетните възможности на учебното заведение. От собствени средства..

публикувано на 29.01.23 в 12:10

Предлагат облагородяване на терен в Равадиново

Да се прехвърли безвъзмездно от държавата към Община Созопол терен в района на Равадиново. Предложението на кмета на селото Иван Пазвантов, което ще бъде разгледано на предстоящата сесия на местния парламент.  Целта е там да се изгради сграда, която да се ползва от местния клуб на Пенсионера и инвалида. Предвижда се също обособяването на зала за..

публикувано на 29.01.23 в 10:19

Неизвестни са унищожили дюните на плаж Несебър - Юг (ОБНОВЕНА)

Тежка техника е унищожила част от екзотичните дюни на Южния плаж в Несебър, съобщи за БНР Бургас концесионерът Кирил Спасов. Той е подал още вчера сигнал на тел.112, до Министерството на туризма, РИОСВ - Бургас и ОД на МВР в Бургас. Уведомени са също Областната администрация  и Община Несебър. „Случайно ми се наложи да пътувам към Несебър, знаете че..

обновено на 28.01.23 в 17:30

Очаква се по-евтин природен газ през февруари

Природният газ ще е с близо 30%а по-евтин от февруари и ще се продава за около 130 лева за мегаватчас без такси и налози. Това заяви изпълнителният директор на "Булгаргаз" Деница Златева по време за обсъждането на цените в енергийния регулатор. Тя посочи и причините за това намаление: "В микса имаме структурирани четири доставчици, трима избрани..

публикувано на 28.01.23 в 12:48

Не е ясно дали Националният център за безопасен интернет ще работи след 6 месеца

Националният център за безопасен интернет (НЦБИ) ще продължи да работи за поне още 6 месеца. Частна компания е осигурила нужното съфинансиране, за да може горещата телефонна линия да е на разположение на децата, които искат да подадат сигнал за онлайн тормоз. Проблемът на центъра е от миналото лято, след като партньорската швейцарска организация е..

публикувано на 28.01.23 в 12:39

Община Айтос с много събития отбелязва Освобождението на града

Община Айтос обяви празничната програма, посветена на 145 години от Освобождението на града, 150 г. от гибелта на Васил Левски и 145 г. от Освобождението на България. Програмата започва на 6 февруари и ще продължи до 3 март: 6 февруари, 10.00 часа, Параклис-костница "Св. Димитър" Общоградско поклонение по повод 145 години от Освобождението на..

публикувано на 28.01.23 в 10:57