Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

След Черния петък, как можем да върнем купена онлайн стока

Снимка: архив

След по-интензивното пазаруване от кампаниите за Черния петък и по-късно за Коледа и Нова година много потребители ще поискат да се откажат от онлайн покупките си, защото не са ги харесали или са ги направили импулсивно и впоследствие са осъзнали, ча не са им потребни.

Експертите от „Ние, потребителите“ подготвиха образец на формуляр за отказ от покупка от електронен магазин, който да улесни хората да упражнят правото си да върнат в 14-дневен срок закупена стока. С писмено заявеното желание за разваляне на сделката потребителите ще имат безспорно доказателство, че са уведомили търговеца надлежно и в срок. Формуляра може да откриете тук: https://bit.ly/3U95R5c

В срок до 14 дни от получаване на стоката имаме право да се откажем от сделката, като не е необходимо да посочваме причина за това. Задължително условие обаче е стоката да не е употребявана, а само да е прегледана така, както бихме направили преди да я купим, ако сме във физически магазин.

Препоръчително е да се използва формуляра за отказ, който да се изпрати на търговеца по е-поща с копие до вас или чрез куриер, като на товарителницата се опише съдържанието и се поиска обратна разписка, посочват от „Ние, потребителите“. 


По публикацията работи: Нина Рангелова

БНР подкасти:

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
БЧК - Несебър

БЧК - Несебър: Ние сме най - близо до хората и помагаме тук и сега!

Българският червен кръст в Несебър е пример за организация, която винаги е готова да откликне в подкрепа на нуждаещи се. Доброволците й се ръководят от максимата „Добротата е действие“ и са категорични, че помощта трябва да се случва тук и сега. Калина, Нели, Антоанета и Виолета са гръбнака на местната структура. В нея се включват и 15..

публикувано на 29.01.23 в 17:00

Ръст на приходи от наеми отчита Община Карнобат

Ръст на приходи от наеми отчита Община Карнобат. Отчетите бяха одобрени от съветниците на последната сесия, тогава бе решено да се направи ремонт и на училището в Кликач. Община Карнобат ще извърши авариен ремонт на сградата на училището в село Кликач. Разходите надхвърлят бюджетните възможности на учебното заведение. От собствени средства..

публикувано на 29.01.23 в 12:10

Предлагат облагородяване на терен в Равадиново

Да се прехвърли безвъзмездно от държавата към Община Созопол терен в района на Равадиново. Предложението на кмета на селото Иван Пазвантов, което ще бъде разгледано на предстоящата сесия на местния парламент.  Целта е там да се изгради сграда, която да се ползва от местния клуб на Пенсионера и инвалида. Предвижда се също обособяването на зала за..

публикувано на 29.01.23 в 10:19

Неизвестни са унищожили дюните на плаж Несебър - Юг (ОБНОВЕНА)

Тежка техника е унищожила част от екзотичните дюни на Южния плаж в Несебър, съобщи за БНР Бургас концесионерът Кирил Спасов. Той е подал още вчера сигнал на тел.112, до Министерството на туризма, РИОСВ - Бургас и ОД на МВР в Бургас. Уведомени са също Областната администрация  и Община Несебър. „Случайно ми се наложи да пътувам към Несебър, знаете че..

обновено на 28.01.23 в 17:30

Очаква се по-евтин природен газ през февруари

Природният газ ще е с близо 30%а по-евтин от февруари и ще се продава за около 130 лева за мегаватчас без такси и налози. Това заяви изпълнителният директор на "Булгаргаз" Деница Златева по време за обсъждането на цените в енергийния регулатор. Тя посочи и причините за това намаление: "В микса имаме структурирани четири доставчици, трима избрани..

публикувано на 28.01.23 в 12:48

Не е ясно дали Националният център за безопасен интернет ще работи след 6 месеца

Националният център за безопасен интернет (НЦБИ) ще продължи да работи за поне още 6 месеца. Частна компания е осигурила нужното съфинансиране, за да може горещата телефонна линия да е на разположение на децата, които искат да подадат сигнал за онлайн тормоз. Проблемът на центъра е от миналото лято, след като партньорската швейцарска организация е..

публикувано на 28.01.23 в 12:39

Община Айтос с много събития отбелязва Освобождението на града

Община Айтос обяви празничната програма, посветена на 145 години от Освобождението на града, 150 г. от гибелта на Васил Левски и 145 г. от Освобождението на България. Програмата започва на 6 февруари и ще продължи до 3 март: 6 февруари, 10.00 часа, Параклис-костница "Св. Димитър" Общоградско поклонение по повод 145 години от Освобождението на..

публикувано на 28.01.23 в 10:57