Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ученик пострада в автобус на градския транспорт в Бургас


16-годишен ученик пострада в автобус на градския транспорт. Инцидентът е  станал тази сутрин по линия номер 11 в района на булевард „Демокрация“ след Трета поликлиника. Извикана е линейка и момчето е прегледано. На мястото има и полиция. Според пътници, свидетели на инцидента, в автобуса е било хлъзгаво заради дъжда, а пострадалият не се е държал. 

Управителят на "Бургасбус" Петко Драгнев поясни:

"На светофара пред автобуса спира такси и за да не го блъсне шофьорът спира по-рязко. Момчето е паднало, аз разбирам, че още един човек има, но нямат някакви наранявания. Случва се с тези, които не се държат или не са седнали стабилно на седалката-при рязко спиране полита напред и се получават такива неприятни инциденти."

Драгнев призова и пътниците да бъдат по-внимателни при ползването на градския транспорт.

Повече чуйте в звуковия файл. Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Спират водата в част от Слънчев бряг днес

Поради подвързване на нов водопровод в к.к. „Слънчев Бряг“- Запад,  днес ще бъде спряна водата в района от река Хаджийска до кръстовището на супермаркета в района.  Това съобщават от  ВиК – Бургас. Водата ще бъда спряна до приключване на ремонтните дейности.

публикувано на 18.06.24 в 10:26

Зърнопроизводителите в Бургаско очакват добра реколта

С очаквания за добри добиви на ечемик и пшеница започна жътвената кампания в Бургаско. Реколтата се прибира вече навсякъде в областта с 407 високотехнологични комбайна. В региона предстои да бъдат ожънати 712 000 декара пшеница, като при тях има намаление с около 28 000 декара. Увеличени са площите с ечемик с 40 000 декара и  те са..

публикувано на 18.06.24 в 08:40
Татяна Николова - директор на Бюрото по труда - Бургас

В Бургас обучават 170 безработни по осем професии

170 безработни от Бургас и региона могат да се включат в безплатни обучения по осем професии. Курсовете са 300 учебни часа, изплащат се и дневни стипендии от 15 лева.  Обучения са по професиите „“Електромонтьор“, „Заварчик“, „Сътрудник малък и среден бизнес”, „Търговски представител“, „Снабдител“, „Барман сервитьор“, „Работник в..

публикувано на 18.06.24 в 08:25

Временно ще бъде прекъснат ефирният сигнал на радиото за Бургас и Царево

Прекъсвания на ефирния сигнал на БНР Бургас са възможни днес за района на Бургас.  Причината е ремонт на предавателя при Медни рид на честота 92,5 MHz.  Програмата на общественото радио няма да може да се слуша ефирно в споменатия район днес от 10:00 до 19:00 часа.  Заради ремонт на предавателя в Бродилово, прекъсване на сигнала на БНР..

публикувано на 18.06.24 в 08:00

Тракийският университет и Царево изграждат експериментален център за аквакултури

Тракийският университет в Стара Загора и община Царево ще реализират проект за изграждане на експериментален център за аквакултури в Черно море. Този проект е пилотен и е част от по-мащабна инициатива за изграждане на Център за аквакултури. На първо време се предвижда проектиране и изграждане на Център за култивиране и наблюдение на бяла мида и..

публикувано на 17.06.24 в 17:18

Димитър Николов пред министър Милошев: Ремонтите на пътя Бургас - Сарафово ще приключат до края на юни

Ремонтните дейности на пътя Бургас - „Сарафово“ ще приключат най-късно до края на юни и не би следвало да има излишно напрежение. Това уверение е дал кметът Димитър Николов при среща с министъра на туризма Евтим Милошев.  По този въпрос е разговаряно и с представители на сдружение „Съюз на собствениците“- Слънчев бряг, както и с представители на..

публикувано на 17.06.24 в 16:57

Как църквата да предоставя социални услуги, обсъждат на семинар в Бургас

Държавата и църквата си подават ръка при предоставянето на социални услуги. Това стана ясно по време на двудневен семинар в Бургас на тема „Социална свързаност и подкрепа“. Идеята е представителите на епархиите в Сливенска митрополия и местната власт да се запознаят с възможностите за сътрудничество при разкриването на социални центрове, патронаж..

публикувано на 17.06.24 в 16:51