Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

По спечелени проекти:

Нови социални асистенти и топъл обяд за ученици в община Болярово

Кметството дава и 230 коледни пакети на деца и възрастни


46 потребители ще бъдат обслужвани от нови социални асистенти в община Болярово. Това ще се случи по спечелен проект за над 252 хиляди лева, съобщи кметът Христо Христов.

„Това става ясно от решение на ръководителя на Управляващия орган по ОП „Развитие на човешките ресурси“. По проекта се предвиждат от 2023 година да бъдат назначени 12 човека, един ръководител и 11 социални асистенти, като съответно ще бъдат обслужвани 46 потребители“

150 ученици от СУ „Петър Берон“ в Болярово и в ОУ „Стефан Караджа“ в Стефан Караджово пък ще продължат да получават топъл обяд и през следващата година, отново по спечелен проект на общината. Общинският съвет подкрепи проекта, който се изпълнява в партньорство с БЧК.

В навечерието на наближаващите празници общината ще предостави и 150 коледни пакети за потребителите в социалните заведения, както и 80 пакета в детските градини.

Повече чуйте в звуковия файл:
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Несебър започва третия онлайн конкурс за осмомартенска картичка

Трети онлайн конкурс за картичка на тема „8 март – празник на мама“ обяви  Общински детски комплекс – Несебър и Община Несебър .  В него могат да вземат участие деца в следните 3 възрастови  групи: І в. гр. – от 7 до 10 години; ІІ в. гр. – от 11 до 14 години; ІІІ в. гр. – от 15 до 18 години Участниците трябва да изпратят снимка..

публикувано на 09.02.23 в 15:20

Детски градини от Бургас ще почетат 150-ата годишнина от гибелта на Апостола

Деца от всички детски градини ще се включат в Общинска програма, посветена на 150 годишнината от гибелта на Апостола. Детският празник се организира за деца от предучилищен етап на образование и е част от образователните дейности по Програма „Краезнание“. Инициативата допринася за формиране на патриотичното възпитание и активиране на познавателната..

публикувано на 09.02.23 в 15:04
Решението за извънредната сесия бе взето на среща в общината

Свикват извънредна сесия в Айтос, отпускат 10 000 лв. в помощ на Турция

На извънредна сесия на 14 февруари Общинският съвет в Айтос ще гласува отпускането на 10 000 лева в помощ на бедстващите след опустошителните земетресения в Турция. Това беше единодушното решение на представителите на всички политически сили в местния парламент, които се събраха на среща в общината, по покана на кмета Васил Едрев. Той..

публикувано на 09.02.23 в 13:59

Промени в Закона за горите предвиждат сеч при извънредни ситуации

Промени в Закона за горите бяха приети в края на януари. Част от тях предвиждат при извънредни ситуации, кметовете на общините да одобряват без разрешително, по тяхна преценка сеч в горите. Според някои еколози, промените са и в полза на ловния бизнеси.  Основните промени в Закона са свързани с регламентиране на ползването на дърва за огрев от..

публикувано на 09.02.23 в 13:55
Снимката е илюстративна.

Пътят Царево-Резово вече е отворен, военни отпушиха устието на р. Велека /ОБНОВЕНА/

С контролиран взрив на пясъчната коса на река Велека, военни от базата в Атия отпушиха устието на река Велека, която заливаше пътят  Царево-Ахтопол-Синеморец-Резово. Отсечката вече е отворена, потвърдиха от АПИ. Областният управител проф. Мария Нейкова разпореди по-рано да се предприемат необходимите действия по навременното отстраняване на..

публикувано на 09.02.23 в 13:45
Център за временно настаняване на бездомни хора - Бургас

Има свободни места в приюта за бездомни в Бургас

Общинският приют за бездомни хора в Бургас осигурява подслон и топла храна в студените месеци. В момента той дава подслон на 27 души, като всеки от настанените има осигурена топла храна, легло, чисти дрехи и завивки. Сградата се намира на ул. „Беласица“ № 6 в бургаския квартал „Акации“ и бе превърната от Община Бургас в Център за..

публикувано на 09.02.23 в 13:21

Десетки бургазлии с дарения в кампанията на БЧК в помощ на пострадалите в Турция и Сирия

Десетки дарители са откликнали до момента на призива на БЧК – Бургас за набиране на материални дарения в помощ на пострадалите от опустошителното земетресение в Турция и Сирия. Само за вчерашния ден са събрани 66 олекотени завивки и одеяла, дрехи и обувки – близо 100 броя, дарени са също 14 комплекта спално бельо и хигиенни..

публикувано на 09.02.23 в 12:00