Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Част от Бургас, Созопол, Карнобат и някои села остават без ток днес

Електроразпределителното дружество информира, че поради смяна на разпределителна касета е възможно спиране на тока в Созопол, местността "Буджака", ул. "Виа Понтика" в периода от 9:00 до 17 часа. 

В Карнобат електрозахранването ще бъде спряно заради профилактика на ТП "Марица". Смущения ще има до 16 часа на улиците "Руси Дянков", "Асен Златаров", "Екзарх Антим I", "Юрий Венелин" "София", "Митко Палаузов", "П. Р. Славейков", "Марица", "Ген. Радецки", "Никола Вапцаров". 

Ток няма да има и в селата Везенково, Глумче, Кликач, Искра. 

Част от бургаския комплекс "Славейков" също остават без ток, заради ремонтни дейности. Те ще засегнат абонатите в блокове 39, 40, 69 и автомобилните магазини там. 

По публикацията работи: Ивайло Пеев

БНР подкасти:

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Улица "Фердинандова" остава затворена до 20 февруари

Поради продължаващата реконструкция на ВиК мрежата на Бургас, срокът за който бе затворена за движение на ППС ул. „Фердинандова“, в участъка от ул. „Цар Калоян“ до ул. „Ивайло“, се удължава до 20.02.2023 г., съобщават от Общината. Движението ще се осъществява, съгласно въведената временна организация. Призовават се водачите на ППС да бъдат внимателни в..

публикувано на 03.02.23 в 16:36

Граждани недоволни от разширението на синята зона в „Братя Миладинови“

Граждани изпратиха възражение до бургаския общински съвет относно разширяването на синята зона в комплекс „Братя Миладинови“. На последната сесия беше прието платеното паркиране да обхване три нови района в близкия до центъра комплекс.  Възраженията на бургазлии са конкретно за едната от трите подзони – 27, в района на блоковете 133 и 134,..

публикувано на 03.02.23 в 15:49

Временна промяна на движението по бул. Христо Ботев до 6 февруари

Във връзка с изпълнение на реконструкция на ВиК мрежата на гр. Бургас ще бъде извършено прокопаване на бул. „Христо Ботев“ – в кръстовището с ул. „Сливница“, съобщават от Общината. Работата ще продължи от 9:30 часа на 4 февруари, събота, до 17:00 на 6 февруари, понеделник. През това време движението на МПС по бул. „Христо Ботев“ ще се извършва в една..

публикувано на 03.02.23 в 15:40

Предстои засаждане на нови растения в Несебър

Ремонтът и облагородяването на инфраструктурата в ж.к „Младост“ в Несебър продължават, съобщават от Общината. Дейностите включват подновяване на дървесната и храстова растителност в зелените площи в комплекса, както и оформяне на междусградните пространства. За целта, след експертна преценка относно състоянието на растенията, за някои от тях бе..

публикувано на 03.02.23 в 15:05

"Булевард Демокрация" - на 3 февруари

Зима е, колкото и да не ни се вярва. В Бургас дори наскоро валя сняг. Но още не се знае каква зима ще е. „Часове преди да трябва да предскаже във Вал д'Еспоар кога ще дойде пролетта, канадският мармот Фред беше намерен мъртъв и това помрачи Деня на мармота, популярен в Северна Америка, съобщава "Гардиън", цитирани от OFFNews. Суеверието..

публикувано на 03.02.23 в 15:01
ВиК Сливен

Подписка срещу увеличението на цената на водата в Сливен

В Сливен тече подписка срещу предложението на ВиК Сливен до Комисия за енергийно и водно регулиране /КЕВР/ за увеличение на цената на водата до 50% или до 3,50 за кубик от първи март. Организатор на подписката е Пепа Генчева, председател на ДСБ в областта. До момента са събрани над 250 на хартия и около 200 в онлайн петиция.   Генчева обяви, че..

публикувано на 03.02.23 в 14:52

Над 34 000 безплатни е-винетки изтичат през февруари

През този месец изтичат 34 512 от издадените през 2022 г. безплатни е-винетки . Националното тол управление припомня, че проверка на валидността на безплатна е-винетка може да бъде направена на интернет страницата на АПИ и на БГ ТОЛ. Право на безплатна е-винетка имат лица с 50 на сто и над 50 на сто намалена работоспособност, както и семействата,..

публикувано на 03.02.23 в 10:38